Legislaţia actuală impune companiilor din multiple domenii de activitate să adopte măsuri pentru protecţia fizică a persoanelor, bunurilor şi obiectivelor. Respectarea cerinţelor implică utilizarea unor sisteme tehnice de protecţie şi alarmare la efracţie, incendiu sau agresiune, supraveghere video, control acces, detecţie temperatura etc. Domeniul de aplicabilitate este foarte vast şi include orice locaţie care primeşte un număr mare de vizitatori, comercializează sau stochează bunuri, manipulează cash etc. Alături de respectarea normelor, companiile care investesc în sisteme de securitate fizică urmăresc şi reducerea riscurilor asociate infracţionalităţii precum şi reducerea costurilor generate de asigurarea bunurilor mobile şi imobile.


Standarde de securitate fizică

Domeniul securităţii fizice este reglementat de mai multe standarde, care asigură conformitatea sistemelor tehnice şi electronice utilizate: SR/EN 50131 – pentru sistemele de alarmă împotriva efracţiei şi a jafului armat, SR/EN 50132 – pentru sistemele de video supraveghere, SR/EN 50133 – pentru sistemele de control al accesului, SR/EN 54 – pentru detectare şi alarmă la incendiu etc. Sistemele de securitate au un rol important în reducerea riscurilor asociate securităţii fizice şi oferă cele mai bune rezultate împreună cu o selecţie riguroasă a personalului şi instituirea unor măsuri organizatorice clare. Alte direcţii importante sunt corelarea securităţii fizice cu cea cibernetică pentru crearea unui front comun de apărare, dar şi alinierea la cerinţele GDPR, cu precădere a soluţiilor de videosupraveghere.

Inner page

Inner page

Tehnologii inovatoare pentru analiza datelor

Domeniul securităţii fizice este într-o continuă dezvoltare tehnologică şi arhitecturală. Furnizorii oferă opţiuni extinse de integrare şi management unitar al soluţiilor, utilizează pe scară extinsă elementele de identificare biometrică şi adăugă funcționalități de Inteligenţă Artificială pentru analiza datelor. De asemenea, prin utilizarea generalizată a sistemelor IP, tot mai multe soluţii se mută în cloud pentru a oferi flexibilitate şi scalabilitate precum şi noi modele de licenţiere.

De ce investesc organizaţiile în
sisteme de supraveghere și securitate fizică

1

Conformare legislativă

2

Reducerea riscurilor

3

Diminuarea infracționalității

4

Reducerea costurilor de asigurare

Soluții de supraveghere și securitate fizică disponibile prin intermediul
ecosistemului de parteneri NOD

Împreună construim viitorul!

Rețeaua de parteneri Network One Distribution formează cea mai solidă comunitate de business din Romania și ajunge în toate colțurile țării. Indiferent unde v-ați afla, vă putem recomanda un partener de încredere care să vă ajute cu implementarea proiectelor dumneavoastră.