Incendiile sunt considerate un factor major de risc in România. Mai mult, pagubele produse de un astfel de eveniment pot duce la întreruperea pe termen lung a activităţii unei companii. Pentru a limita aceste pagube, sistemele moderne de detecție a incendiilor sunt special concepute pentru a depista cât mai de timpuriu cauzele.

Tehnologiile de detecție a incendiilor evoluează continuu, iar sistemele de generație nouă utilizează, de exemplu, camere termografice care pot detecta „punctele fierbinți“ din cadrul unei incinte, precum cele generate de utilajele defecte sau de panourile electrice cu contacte imperfecte. Astfel de soluții sunt utilizate însă și pentru depistarea dinamică a anomaliilor de temperatură, cu ajutorul algoritmilor de Machine Learning și a sistemelor inteligente de analiză care depistează orice abatere de la regimul termic normal. Pentru supravegherea zonelor dificil de monitorizat cu soluțiile clasice, camerele termografice portabile pot ajuta la localizarea „punctelor fierbinți“ inaccesibile senzorilor statici, facilitând astfel intervențiile de precizie.

Inner page

Sisteme de detecție la incendiu

Principalele componente

Camerele termografice sunt disponibile într-o largă varietate de modele – fixe sau portabile, de tip „Bullet“ sau „Dom“ – și integrează tehnologii avansate de vizualizare (precum Digital Detail Enhancement sau 3D Dynamic Noise Reduction). În plus, beneficiază și de funcționalitățile inteligente ale camerelor de supraveghere, putând astfel depista și semnala automat evenimentele care se abat de la regulile prestabilite. Camerele termografice sunt însă doar o componentă din structura sistemelor de detectare a incendiilor, care includ de la senzori de temperatură, fum și foc, până la centrale complexe de semnalizare.

Beneficiile utilizării sistemelor de detecție incendiu

1

Depistare rapidă

Depistarea rapidă a surselor de foc și creșterea vitezei de reacție pentru eliminarea acestora.

2

Limitarea propagării

Limitarea propagării focului și aplicarea măsurilor adecvate pentru stingere.

3

Diminuarea riscurilor

Diminuarea riscului de inhalare a fumului, principala cauză a deceselor cauzate de incendii.

4

Conformitate

Îmbunătățirea nivelului de conformitate cu reglementările în vigoare.

Portofoliul NOD pentru soluții de detecție incendiu

Detecție incendiu

Sisteme moderne și funcționalități avansate bazate pe algoritmi de Machine Learning.

Cere ofertă

Sisteme de detecție incendiu pentru cele mai diverse domenii

Descoperă domeniile de activitate care beneficiază de cele mai multe avantaje prin utilizarea unor sisteme de detecție incendiu eficiente, sigure și moderne. ​

Educație

Investiția în educație şi digitalizare este o investiție în viitorul societății.

Spitale & Clinici

Sistemul medical al viitorului se construiește cu inovatiile din tehnologie.

Retail & HoReCa

Retailul modern exploatează tehnologia pentru a oferi o experienţă personalizată fiecărui client.

Producție

În economia modernă, inovarea și creșterea eficienței sunt imposibile fără tehnologiile potrivite.

Supraveghere video

Soluțiile de supraveghere video sunt componente principale ale sistemelor de securitate fizică și monitorizare folosite în instituții publice, spitale, sedii de firmă, depozite și magazine, dar și pentru asigurarea protecției reședințelor private.

Află mai multe

De ce să alegi
NOD Academy?

Soluții detectare temperatură

Arhitectura modulară a sistemelor de detectare a temperaturii corporale simplifică dezvoltarea de scenarii de lucru personalizate, în prezent, soluțiile fiind utilizate în instituții publice, unități de învățământ, spitale, bănci etc.

Află mai multe

De ce să alegi
NOD Academy?

Ecosistemul de parteneri revânzători

Pentru dezvoltarea afacerii tale ai nevoie de parteneri experimentați și cu viziune.

Vezi detalii

De ce să alegi
NOD Academy?