Conform statisticilor Poliţiei, clădirile care nu sunt protejate printr-un sistem de securitate fizică sunt de trei ori mai expuse riscului unei spargeri. Sistemele de detecție efracție previn astfel de situații prin controlul punctelor de acces și a incintelor precum și prin emiterea automată de alerte, atunci când este depistată o tentativă de intruziune.

Sistemele moderne de securitate fizica au o structura modulară, care permite extinderea ariei de acoperire prin adăugarea și integrarea de componente noi, precum și prin crearea de soluții personalizate.

Avantajele utilizării sistemelor de detecție efracție

1

Viteză

Creșterea vitezei de reacție în depistarea unei tentative de spargere.

2

Prevenție

Descurajarea tentativelor de efracție prin măsuri preventive și reacție promptă.

3

Acces

Acces în timp real la informații despre nivelul de securitate al obiectivului.

4

Costuri reduse

Minimizarea prejudiciilor și scăderea valorii poliței de asigurare.

Inner page

Tehnologii inovatoare

Funcționalități avansate

Sistemele moderne oferă funcţionalităţi avansate, bazate pe Inteligenţă Artificială, de detectie a activităților atipice sau a anomaliilor de comportament, ceea ce permite alertarea timpurie a echipelor de intervenţie. De asemenea, acestea filtrează automat conţinutul înregistrat pentru ca responsabilii să vizualizeze doar momentele relevante.

Principalele componente ale unui
sistem standard de detecție efracție

  • Panoul central de control – o platformă (cloud sau instalată local) care permite setarea, activarea și dezactivarea senzorilor și a sistemelor de alarmă, setarea de coduri și drepturi de acces, controlul și protecția comunicațiilor între componentele instalate, definirea de alerte și lansarea semnalelor de alarmă, comunicarea securizată cu companiile de monitorizare, serviciile de securitate și resposabilii interni alocați.
  • Modulul sonor – sirene sau alarme de mare volum, cu protecție anti-blocare și anti-atac.
  • Camere de supraveghere – pot fi utilizate atât în interiorul incintelor, cât și în exterior pentru asigurarea protecției perimetrale. Camerele IP de nouă generație integrează funcționalități inteligente care permit depistarea automată a situațiilor de risc și reduc numărul alertelor fals pozitive.
  • Senzori pentru uși și ferestere și senzori de mișcare – semnalează automat atunci când este depistată o breșă în sistem sau când este detectată mișcare în zonele mai puțin frecventate.

Metodele utilizate pentru interconectarea tuturor acestor componente pot utiliza soluții wired, wireless sau hibride. Complementar, sistemele de detecție efracție pot integra soluții de protecție de tip “radar” (pentru spații deschise sau depozite) care asigură localizarea potențialilor intruși și depistează direcția și viteza lor de mișcare. Totodată, sistemele permit adăugarea de senzori termici, audio, de presiune etc., metode de validare duală, soluții de detecție cu microunde pentru eliminarea tentativelor de blocare a depistării intrușilor, butoane de tip SOS, dispozitive de activare/dezactivare etc.

Portofoliul NOD pentru soluții de detecție efracție

Detecție efracție

Sisteme moderne și funcționalități avansate bazate pe Inteligență Artificială.

Cere ofertă

Soluții de detecție efracție pentru cele mai diverse domenii

Descoperă domeniile de activitate care beneficiază de cele mai multe avantaje prin utilizarea unor soluții de detecție efracție eficiente, sigure și moderne. ​

Retail & HoReCa

Retailul modern exploatează tehnologia pentru a oferi o experienţă personalizată fiecărui client.

Logistică

Inovațiile tehnologice contribuie la creșterea eficienței, reducerea costurilor și optimizarea proceselor.

Producție

În economia modernă, inovarea și creșterea eficienței sunt imposibile fără tehnologiile potrivite.

Automotive

Tehnologia transformă profund industria auto și modul de colaborare la nivel de ecosistem.

Supraveghere video

Soluțiile de supraveghere video sunt componente principale ale sistemelor de securitate fizică și monitorizare folosite în instituții publice, spitale, sedii de firmă, depozite și magazine, dar și pentru asigurarea protecției reședințelor private.

Află mai multe

De ce să alegi
NOD Academy?

Control acces

Sistemele de control acces sunt o componentă fundamentală a oricărei soluţii de securitate fizica şi sunt destinate limitării accesului persoanelor în anumite zone, camere sau clădiri.

Află mai multe

De ce să alegi
NOD Academy?

Ecosistemul de parteneri revânzători

Pentru dezvoltarea afacerii tale ai nevoie de parteneri experimentați și cu viziune.

Vezi detalii

De ce să alegi
NOD Academy?