Sistemele de control acces sunt o componentă fundamentală a oricărei soluţii de securitate fizică şi sunt destinate limitării accesului persoanelor în anumite zone, camere sau clădiri. Folosite pe scară largă, atât în zona privată, cât și în cea publică, sistemele asigură îmbunătățirea nivelului de protecție.

Abordarea practică actuală este însă una mai complexă şi implică integrarea sistemelor de control acces în platformele de management al clădirilor. Astfel, pot fi închise automat sistemele de iluminare și aer condiționat din incintele în care soluțiile de acces indică faptul că nu se mai află nicio persoană. De asemenea, pe baza informațiilor despre numărul persoanelor aflate într-o anumită incintă la un moment se pot emite avertismente în timp real atunci când este atinsă limita maximă admisă.

Inner page

Sisteme de control acces

Principalele funcțonalități

  • Blocarea accesului neautorizat în zonele cu cerințe speciale de securitate.
  • Furizarea de informații în timp real despre numărul și identitatea persoanelor care se află în anumite arii și incinte.
  • Diminuarea riscurilor în cazul pierderii, furtului sau compromiterii unor chei sau coduri de access.
  • Înregistrarea automată a datelor despre cine, când și cum a intrat și/sau ieșit din zonele cu regim special.

Disponibile în numeroase configurații, sistemele de control acces folosesc tehnologii de autentificare variate, care merg de la utilizarea de coduri personale și/sau carduri de acces, până la identificarea prin mijloace biometrice (amprentă, recunoaștere facială etc.). Pentru a confirma sau infirma identitatea persoanelor care solicită accesul, tot mai multe companii utilizează însă metode combinate de autentificare (de exemplu ecusoane criptate împreună cu cititoare de amprentă). Diversitatea tehnologică și arhitectura modulară le asigură sistemelor de control acces flexibilitatea necesară alinierii la bugetele și cerințele organizațiilor.

Principalele componente ale unui sistem de control acces

  • Punctele de acces – uși și porți dotate cu soluții de închidere electrice, turnicheți de diferite tipuri și dimensiuni, bariere, sisteme de tip ecluză etc., care limitează intrarea și ieșirea în și din anumite zone și incinte.
  • Scanerele, cititoarele și/sau tastaturile de introducere a credentialelor – sunt amplasate în proximitatea punctelor de acces și preiau datele de identificare ale utilizatorilor (coduri PIN, ecusoane criptate, date biometrice etc.) pe care le trimit către sistemul central.
  • Sistemul de control și management – primește și gestionează datele de logare de la cititoare și tastaturi și le verifică validitatea. Sistemul înregistrează automat cine, când, unde și cum a solicitat accesul și, în funcție de rezultatul verificării, autorizează sau nu accesul.
  • Serverele de control acces – stochează datele utilizatorilor, categoriile de drepturi acordate și logurile de audit. În funcție de arhitectura sistemului, serverul poate rula în infrastructura companiei, poate fi hostat într-un centru de date extern sau poate fi găzduit în cloud.

Portofoliul NOd pentru soluții de control acces

Control acces

Sisteme moderne pentru îmbunătățirea nivelului de protecție.

Cere ofertă

Sisteme de control acces pentru cele mai diverse domenii

Descoperă domeniile de activitate care beneficiază de cele mai multe avantaje prin utilizarea unor sisteme de control acces eficiente, sigure și moderne. ​

Educație

Investiția în educație şi digitalizare este o investiție în viitorul societății.

Spitale & Clinici

Sistemul medical al viitorului se construiește cu inovatiile din tehnologie.

Retail & HoReCa

Retailul modern exploatează tehnologia pentru a oferi o experienţă personalizată fiecărui client.

Logistică

Inovațiile tehnologice contribuie la creșterea eficienței, reducerea costurilor și optimizarea proceselor.

Producție

În economia modernă, inovarea și creșterea eficienței sunt imposibile fără tehnologiile potrivite.

Automotive

Tehnologia transformă profund industria auto și modul de colaborare la nivel de ecosistem.

Supraveghere video

Soluțiile de supraveghere video sunt componente principale ale sistemelor de securitate fizică și monitorizare folosite în instituții publice, spitale, sedii de firmă, depozite și magazine, dar și pentru asigurarea protecției reședințelor private.

Află mai multe

De ce să alegi
NOD Academy?

Detecție efracție

Sistemele de detecție efracție previn incidentele de securitate prin controlul punctelor de acces și a incintelor precum și prin emiterea automată de alerte, atunci când este depistată o tentativă de intruziune.

Află mai multe

De ce să alegi
NOD Academy?

Ecosistemul de parteneri revânzători

Pentru dezvoltarea afacerii tale ai nevoie de parteneri experimentați și cu viziune.

Vezi detalii

De ce să alegi
NOD Academy?