Din ce în ce mai multe orașe se confruntă cu o criză a spațiilor de parcare, șoferii ajungând să piardă anual peste 10 ore în căutarea unui loc liber. Sistemele de acces parcare asigură un management eficient al spațiilor disponibile, oferind numeroase avantaje: scurtarea timpului de găsire a unui spațiu liber, securizarea accesului și maximizarea profitului (în cazul parcărilor cu plată).

Inner page

Sisteme de acces parcare

Principalele funcționalități

  • Furnizarea de date în timp real despre nivelul de ocupare și numărul de locuri disponibile.
  • Informații de ghidare către zonele cu locuri libere.
  • Controlul accesului, respectiv al intrărilor și ieșirilor din spațiile de parcare.
  • Localizarea vehiculelor parcate prin căutarea după numărul de înmatriculare.
  • Monitorizarea permanentă a vehiculelor din parcare.

O funcționalitate tot mai solicitată este cea de recunoaștere automată a numerelor de înmatriculare (Automatic Number Plate Recognition – ANPR). Este utilă oricărui administrator de parcare pentru a gestiona şi securiza facil accesul clienţilor. Abilitatea de a identifica automat vehiculele este de folos autorităților locale și serviciilor de ordine, care pot corela informațiile obținute cu ajutorul ANPR cu cele din bazele de date cu autovehicule date în urmărire, furate, implicate în evenimente rutiere etc.

Pentru a livra aceste beneficii, camerele ANPR de nouă generație utilizează procesoare dedicate și algoritmi de Machine Learning care le permit să atingă o acuratețe în identificarea numerelor de peste 95%. Aplicațiile software din spatele camerelor asigură controlul și restricționarea accesului la datele de înmatriculare, precum și setarea automată a intervalului de reținere și a regulilor de ștergere, în conformitate cu cerințele în vigoare.

Principalele componente ale unui sistem de acces parcare

  • Rețeaua de camere de supraveghere – camerele video (IP sau analogice) au funcționalități specializate de tipul recunoașterea stării unui loc de parcare (ocupat sau liber), detectarea automată a mișcării vehicului, depistarea manevrelor interzise, ANPR etc.
  • Network Video Recorder – echipamentul care centralizează, stochează și redă imaginile surprinse de camere. Soluțiile NVR avansate permit vizualizarea în timp real a mai multor canale, simultan, integrează funcționalități de căutare inteligentă după numărul de înmatriculare sau în anumite intervale orare, vizionare de la distanță etc. Totodată, analiza datelor stocate pe NVR și statisticile de administrare din sistem permit identificarea măsurilor de creștere a eficienței și randamentului.
  • Soluții dedicate de semnalistică, de tip display-uri led, ecrane tactile (pentru accesarea funcționalităților „Find my car“), indicatoare semaforizate etc.
  • Disponibile în numeroase configurații, sistemele de control acces folosesc tehnologii de autentificare variate, care merg de la utilizarea de coduri personale și/sau carduri de acces, până la identificarea prin mijloace biometrice (amprentă, recunoaștere facială etc.). Pentru a confirma sau infirma identitatea persoanelor care solicită accesul, tot mai multe companii utilizează însă metode combinate de autentificare (de exemplu ecusoane criptate împreună cu cititoare de amprentă). Diversitatea tehnologică și arhitectura modulară le asigură sistemelor de control acces flexibilitatea necesară alinierii la bugetele și cerințele organizațiilor.

Portofoliul NOD pentru soluții de acces parcare

Acces parcare

Scurtarea timpului de găsire a unui spațiu liber, securizarea accesului și maximizarea profitului.

Cere ofertă

Soluții de acces parcare pentru cele mai diverse domenii

Descoperă domeniile de activitate care beneficiază de cele mai multe avantaje prin utilizarea unor soluții de acces parcare eficiente, sigure și moderne. ​

Spitale & Clinici

Sistemul medical al viitorului se construiește cu inovatiile din tehnologie.

Retail & HoReCa

Retailul modern exploatează tehnologia pentru a oferi o experienţă personalizată fiecărui client.

Logistică

Inovațiile tehnologice contribuie la creșterea eficienței, reducerea costurilor și optimizarea proceselor.

Producție

În economia modernă, inovarea și creșterea eficienței sunt imposibile fără tehnologiile potrivite.

Supraveghere video

Soluțiile de supraveghere video sunt componente principale ale sistemelor de securitate fizică și monitorizare folosite în instituții publice, spitale, sedii de firmă, depozite și magazine, dar și pentru asigurarea protecției reședințelor private.

Află mai multe

De ce să alegi
NOD Academy?

Detecție efracție

Sistemele de detecție efracție previn incidentele de securitate prin controlul punctelor de acces și a incintelor precum și prin emiterea automată de alerte, atunci când este depistată o tentativă de intruziune.

Află mai multe

De ce să alegi
NOD Academy?

Ecosistemul de parteneri revânzători

Pentru dezvoltarea afacerii tale ai nevoie de parteneri experimentați și cu viziune.

Vezi detalii

De ce să alegi
NOD Academy?