Soluțiile Smart City asigură o creștere a calității vieții urbane de 30%, potrivit McKinsey Global Institute. Pentru a reuși acest lucru însă, orașele au nevoie de soluții care să le ajute să extragă informații acţionabile din date provenind din multiple surse: senzori, echipamente IoT, camere de supraveghere, baze de date.

Soluțiile Big Data sunt special concepute pentru a răspunde acestor nevoi, fiind capabile să analizeze rapid volume mari de date, cu ajutorul echipamentelor de High Performance Computing (HPC).

Inner page

Soluțiile Big Data
contribuie la creșterea calității vieții

  • Identificarea modelelor și tendințelor în evoluția nevoilor populației urbane.
  • Prevenirea eventualelor probleme prin depistarea din timp a cauzelor și efectelor, precum și a soluțiilor de remediere adecvate.
  • Creșterea nivelului indicatorilor de calitate a vieții în mediul urban.
  • Creșterea veniturile prin lansarea de noi servicii către cetățeni, identificarea centrelor de cost și reducerea cheltuielilor operaționale.

Împreună construim viitorul

Obiectivul ecosistemului de parteneri NOD este să ajute administratorii centrelor urbane să îşi concentreze atenţia şi efortul pe îmbunătățirea nivelului de statisfacție a cetățenilor şi nu pe activităţi administrative.

Cere ofertă
Inner page

Scenarii de implementare a soluțiilor Big Data

  • Creșterea nivelului de securitate publică – soluțiile Big Data pot analiza și corela volume mari de date socio-demografice, informații din bazele de date ale serviciilor de ordine publică, date în timp real furnizate de sistemele de camere de supraveghere, asigurând depistarea zonelor de risc și a tiparelor infracționale asociate, precum și a soluțiilor de prevenție.
  • Îmbunătățirea calității serviciilor medicale – industria sănătății generează volume mari de date, pe care soluțiile Big Data și echipamentele HPC le pot analiza, asigurând reducerea costurilor asistenței medicale, creșterea capacității de prevenție și tratament, depistarea focarelor epidemiologice.
  • Fluidizarea traficului – cu ajutorul datelor furnizate în timp real de sistemele de senzori rutieri, camere de supraveghere etc., autoritățile pot depista tipare de trafic și soluții de eliminare a ambuteiajelor, precum și de reducere a riscului de accidente.
  • Îmbunătățirea calității aerului – prin corelarea datelor furnizate de rețelele de monitorizare a calității aerului, cu cele livrate de sistemele de gestionare a traficului și urmărire a nivelului de noxe produse de consumatorii industriali, soluțiile Big Data ajută la identificarea cauzelor și validarea soluțiilor pe termen lung pentru reducereea poluării.

Iluminat inteligent

Iluminatul inteligent ajută municipalităţile să ofere o experienţă superioară locuitorilor şi vizitatorilor şi totodată să reducă substanţial.

Află mai multe

De ce să alegi
NOD Academy?

Easy Internet Access

Accesul la internet a intra deja în categoria serviciilor universale şi contribuie în mod semnificativ asupra indicatorilor de calitate a vieţii.

Află mai multe

De ce să alegi
NOD Academy?

Ecosistemul de parteneri revânzători

Pentru dezvoltarea afacerii tale ai nevoie de parteneri experimentați și cu viziune.

Vezi detalii

De ce să alegi
NOD Academy?