Iluminatul inteligent ajută municipalităţile să ofere o experienţă superioară locuitorilor şi vizitatorilor şi totodată să reducă substanţial (între 50 şi 80% conform studiilor) costurile cu energia electrică. Complementar, aceste soluţii oferă şi funcţionalităţi pentru monitorizarea eficientă a mediului şi extinderea conectivităţii de tip hot spot. Un astfel de sistem implică o reţea de stâlpi inteligenţi de iluminat (becuri inteligente, controllere, senzori) controlată şi gestionată de la distanţă prin intermediul unei platforme unice.

Inner page

Tehnologii performante pentru
iluminatul public

Autorităţile pot introduce parametri specifici obiectivelor propuse: iluminat adaptiv în funcţie de luminozitatea naturală, iluminat dinamic în funcţie de traficul pietonal etc. Aceste sisteme funcţionează autonom şi emit alerte la apariţia unei disfuncţionalităţi. Astfel, intervenţiile de mentenanţă sunt optimizate, intervenţia echipelor administrative este limitată, iar întreruperile reduse la minim.

Soluţiile de iluminat public inteligent permit interconectarea şi interoperabilitatea cu alte sisteme similare, indiferent de tehnologia utilizată sau producător. De asemenea, pot exporta date în format deschis către alte platforme digitale de tip Smart City pentru consolidarea informaţiilor din surse multiple.

Împreună construim viitorul

Obiectivul ecosistemului de parteneri NOD este să ajute administratorii centrelor urbane să îşi concentreze atenţia şi efortul pe îmbunătățirea nivelului de statisfacție a cetățenilor şi nu pe activităţi administrative.

Cere ofertă
Inner page

Soluțiile de iluminat inteligent contribuie la satisfacția cetățenilor

  • Reducerea semnificativă a costurilor cu energia electrică.
  • Simplificarea operaţională şi reducerea costurilor de mentenanţa.
  • Creșterea gradului de siguranța publică.
  • Creşterea vizibilităţii la trecerile de pietoni sau în intersecţii.
  • Protejarea mediului prin reducerea amprentei de carbon.
  • Livrarea de servicii suplimentare (Hot spot).

Parcare inteligentă

Soluțiile de parcare inteligentă contribuie la reducerea aglomerării la intrarea/ieșirea din spațiie de parcare, creșterea rentabilității pentru operatori și a siguranței pentru utilizatori.

Află mai multe

De ce să alegi
NOD Academy?

E-Administrare

Soluțiile de e-administrație au rolul de a simplifica interacțiunea dintre autoritățile publice și cetățeni cu ajutorul tehnologiei și a instrumentelor digitale.

Află mai multe

De ce să alegi
NOD Academy?

Ecosistemul de parteneri revânzători

Pentru dezvoltarea afacerii tale ai nevoie de parteneri experimentați și cu viziune.

Află mai multe

De ce să alegi
NOD Academy?