Cloud-ul a schimbat fundamental modul de achiziţie a tehnologiei şi a propus beneficiarilor trecerea de la licenţe perene la subscripţii lunare. Software as a Service este un model de distribuţie a aplicaţiilor în care furnizorul găzduieşte aplicaţia şi o face accesibilă utilizatorilor prin Internet, în baza unui abonament.


Software accesibil prin Internet

Aplicaţiile livrate ca SaaS rulează direct din browser, fără să necesite descărcarea şi instalarea unui client local. Pentru majoritatea furnizorilor, SaaS implică o arhitectură multitenant, în care o singură versiune a aplicaţiei este utilizată de toţi clienţii, fiind posibile doar personalizări minime la nivel de interfaţă.

În mod obişnuit, produsele SaaS sunt plătite în funcţie de anumiți indicatori de consum: utilizatori, tranzacţii, documente procesate, volum de date etc.

Inner page

Inner page

Software pe bază de abonament

Atât la nivel global cât şi în Romania, utilizarea SaaS s-a generalizat în ultimii ani astfel încât aproape orice aplicaţie poate fi accesibilă astăzi printr-o subscripţie.

Ofertele curente acoperă o diversitate de soluţii, de la e-mail şi colaborare la CRM, facturare şi salarizare, gestiunea resurselor umane, marketing, ERP etc, disponibile atât pentru companii mari şi medii, cât şi pentru microîntreprinderi, PFA şi startup-uri.

Care sunt avantajele Software as a Service?

  • Costuri iniţiale zero, plăţi flexibile şi predictibile. Utilizarea unei aplicaţii în regim SaaS nu implică achiziţii de hardware şi licenţe, iar plata se face în funcţie de numărul de utilizatori sau alţi indicatori de consum.
  • Acces permanent la ultima versiune a produsului. Aplicaţiile din cloud sunt actualizate constant de furnizor şi nu implică plata unor servicii suplimentare.
  • Disponibilitate maximă şi securitate garantată. Furnizorii SaaS gestionează direct infrastructura pe care rulează aplicaţiile cloud (alimentare redundantă, UPS-uri, patch-uri de securitate) şi garantează un anumit nivel de disponibilitate.
  • Accesibilitate de oriunde şi oricând. Aplicaţiile livrate din cloud sunt accesibile prin browser, din orice locaţie unde există o conexiune la Internet şi de pe orice dispozitiv (laptop, desktop, telefon mobil).
  • Eliminarea costurilor cu administrarea şi mentenanţa infrastructurii IT şi a bazelor de date. Beneficiarii nu au nevoie de echipe IT interne, furnizorii SaaS acoperind întreaga administrare, de la backup la actualizarea sistemelor de operare pentru servere.

Soluții Software as a Service disponibile prin intermediul
ecosistemului de parteneri NOD

Împreună construim viitorul!

Rețeaua de parteneri Network One Distribution formează cea mai solidă comunitate de business din Romania și ajunge în toate colțurile țării. Indiferent unde v-ați afla, vă putem recomanda un partener de încredere care să vă ajute cu implementarea proiectelor dumneavoastră.