Platform as a service (PaaS) este un model de distribuţie cloud care oferă acces la toate resursele necesare dezvoltării aplicaţiilor web/cloud based, indiferent de forma de găzduire sau complexitate. Spre deosebire de serviciile de infrastructură, PaaS include putere de procesare şi stocare, dar şi middleware, unelte de dezvoltare, baze de date, sisteme de orchestrare, monitorizare şi testare etc. Din punct de vedere practic, PaaS oferă suport pentru întreg ciclul de viaţă al unei aplicaţii: dezvoltare, testare, instalare şi configurare, actualizare etc.


Inchiriază infrastructură IT!

Ofertele de PaaS permit oricărei companii să dezvolte aplicaţii web/cloud complexe fără să deţină şi să opereze infrastructura IT necesară. Beneficiarii au control deplin asupra procesului de dezvoltare, plătind doar un abonament lunar pentru resursele utilizate: procesare, stocare, unelte.

Deşi SaaS rămâne cea mai consistentă categorie de servicii cloud, PaaS are o creştere mai mare, 26.6% estimare Gartner pentru 2021 (Gartner- Worldwide Public Cloud Services Spending Forecast Noiembrie 2020). Această creştere este generată de nevoia companiilor de a le oferi angajaţilor care lucrează în regim remote conţinut diversificat și aplicaţii performante native cloud.

Inner page

Care sunt avantajele Platform as a Service?

  • Creşterea rentabilităţii proiectelor de dezvoltare aplicaţii, prin reducerea costurilor asociate infrastructurii şi uneltelor utilizate.
  • Reducerea timpului de dezvoltare şi a volumului de codare la crearea/modernizarea aplicaţiilor prin acces la componente pre codate.
  • Adăugarea facilă a unor capabilităţi de software development fără angajarea de resurse umane suplimentare.
  • Acces facil la unelete de dezvoltare sofisticate, cu precădere la nivel de business analytics, machine learning, baze de date in-memory etc. ale căror costuri de achiziţie nu ar fi justificate în proiecte mici.
  • Dezvoltare ușoară şi rapidă cros platforme (PC-dispozitive mobile, browser-aplicaţii mobile).
  • Suport pentru echipe distribuite geografic mulțumită mediului de dezvoltare accesibil prin internet.
  • Gestiunea aplicațiilor într-un mediu integrat pe întreg ciclul de viaţă (dezvoltare, testare, punere în producţie, actualizare).
  • Migrarea rapidă la alte medii (cloud hibrid, spre exemplu).

Soluții Platform as a Service disponibile prin intermediul
ecosistemului de parteneri NOD

Împreună construim viitorul!

Rețeaua de parteneri Network One Distribution formează cea mai solidă comunitate de business din Romania și ajunge în toate colțurile țării. Indiferent unde v-ați afla, vă putem recomanda un partener de încredere care să vă ajute cu implementarea proiectelor dumneavoastră.