Apărută din necesitatea creşterii gradului de utilizare a resurselor hardware, virtualizarea a permis iniţial rularea mai multor sisteme de operare şi aplicaţii pe o singură maşină fizică. Optimizându-se astfel administrarea şi costurile, tehnologiile de virtualizare s-au extinsă ulterior si către echipamentele de reţea şi stocare. În mod curent, virtualizarea serverelor este cea mai răspândită abordare (rapoartele IDC arata că, la nivel global aproximativ 75% dintre servere sunt virtualizate) şi implică consolidarea mai multor servere pe o singură maşina mai performantă, reducând astfel spaţiul alocat, energia consumată şi timpul alocat pentru operaţiunile de administrare şi mentenanţă.

Virtualizarea oferă totodată scalabilitate prin alocarea dinamică a puterii de procesare în funcţie de prioritatea unei aplicaţii, precum şi flexibilitate în provizionarea de resurse pentru proiectele noi. Virtualizarea aduce avantaje şi în proiectele de disaster recovery, deoarece funcţionalităţile avansate de failure şi back-up sunt mai simplu şi mai rapid de configurat, independent de platforma hardware pe care sunt găzduite.

Inner page

Noul val de virtualizare

Soluții pentru stocare și rețea

Virtualizarea stocării urmează o logică similară şi implică crearea unui bazin virtual de stocare prin integrarea capacităţii mai multor echipamente fizice (HDD, discuri optice, banzi magnetice) aflate în locaţii şi reţele diferite. Acest bazin va fi văzut de sistemul IT ca o resursă unitară şi va avea un sistem centralizat de management. Virtualizarea stocării contribuie al îmbunătățirea administrării în mediile IT eterogene, la o mai bună utilizare a echipamentelor şi la îmbunătăţirea indicatorilor de acces şi disponibilitate.

Virtualizarea reţelei implică abstractizarea resurselor hardware de reţea, livrarea acestora la nivel de software şi gestionarea centralizată dintr-o consolă unică. Tehnologia permite integrarea mai multor reţele fizice intro reţea virtuală software based sau poate împărţi o reţea fizică în mai multe reţele virtuale independente.

Tendințe în virtualizare

+

Invesţiile în tehnologii de virtualizare a stocării au ajuns la 62.7 mliarde USD în 2020.

%

Vânzările globale de soluţii pentru virtualizare reţelei cresc anual cu 22,9%.

Beneficiile soluțiilor de virtualizare

  • Creşterea gradului de utilizare a resurselor hardware, amortizarea mai rapidă a investiţiilor existente și reducerea cheltuielilor de capital.
  • Creşterea redundanţei şi a disponibilităţii.
  • Scalabilitate pentru depăşirea vârfurilor de încărcare.
  • Flexibilitate şi rapiditate în alocarea de resurse pentru proiectele noi.
  • Simplificarea operaţiunilor de administrare.

Portofoliul NOD pentru soluții de virtualizare

Serverele de rack
Dell PowerEdge

Performanță de tip enterprise pentru medii de lucru scalabile.

Află mai multe!
Dell PowerEdge

Soluții de virtualizare pentru cele mai diverse domenii

Descoperă domeniile de activitate care beneficiază de cele mai multe avantaje prin utilizarea unor soluții de virtualizare eficiente, sigure și moderne.

Educație

Investiția în educație şi digitalizare este o investiție în viitorul societății.

Spitale & Clinici

Sistemul medical al viitorului se construiește cu inovatiile din tehnologie.

Servicii

În epoca digitală, experienţa de client devine principalul diferenţiator.

Afaceri mici și mijlocii

IT ca serviciu, cea mai accesibilă cale spre transformarea digitală.

Putere de calcul

VServerele evoluează constant şi integrează tehnologii tot mai performante pentru a livra performanţe superioare, atât la nivel de procesoare cât şi de management.

Află mai multe

De ce să alegi
NOD Academy?

Storage

Accelerarea digitalizării are un efect direct şi imediat asupra creşterii datelor, cu un grad de multiplicare de 66% annual conform IDC.

Află mai multe

De ce să alegi
NOD Academy?

Ecosistemul de parteneri revânzători

Pentru dezvoltarea afacerii tale ai nevoie de parteneri experimentați și cu viziune.

Află mai multe

De ce să alegi
NOD Academy?