Smart Economy este un concept umbrelă care defineşte modul în care elementele şi mecanismele economice, sociale şi tehnologice se combină în cadrul oraşelor inteligente. Fără să aibă o definiție exactă, Smart Economy propune un model nou de dezvoltare bazat pe e-business, e-commerce, e-administration, colaborare, inovaţie şi digitalizare.

Economia inteligentă sau programabilă implică utilizarea noilor tehnologii (big data, blockchain, smart contract, IoT, inteligenţă artificială) pentru dezvoltarea unor noi relaţii între oameni, companii şi instituţii. Prin integrarea capitalului uman, a tehnologiei, a elementelor de infrastructură şi urbanism, economia inteligentă generează noi oportunităţi de investiţii şi afaceri, noi experienţe pentru consumatori şi un nivel ridicat de bunăstare pentru comunităţi.

Componentele Smart Economy

1

Inovație tehnologică.

2

Interconectare locală și globală.

3

Flexibilitatea forței de muncă.

4

Antreprenoriat și productivitate.

Ecosistem unitar

Smart Economy contribuie la crearea unui mediu unitar care integrează afaceri, administraţie, educaţie, transporturi, infrastructură şi energie.

Cere ofertă

Economii inteligente

Aplicabilitatea conceptului de Smart Economy este vastă, atât la nivel micro (companii şi instituţii digitalizate) cât şi macro (finanţare şi investiţii) . La nivel global, multe orașe încep să pună bazele unei economii inteligente, ca răspuns la provocările actuale legate de întreținerea infrastructurii, creșterea și migrația populației și sustenabilitate și durabilitate.

Soluții Smart Economy disponibile prin intermediul
ecosistemului de parteneri NOD

Împreună construim viitorul!

Rețeaua de parteneri Network One Distribution formează cea mai solidă comunitate de business din Romania și ajunge în toate colțurile țării. Indiferent unde v-ați afla, vă putem recomanda un partener de încredere care să vă ajute cu implementarea proiectelor dumneavoastră.