Formula „The Best Of Both Worlds“ definește exact oferta HPE GreenLake. Conceput pentru a permite organizațiilor să beneficieze de experiența as-a-Service și avantajele modelului on-demand în infrastructurile proprii, portofoliul HPE GreenLake include produse hardware modulare, soluții software și servicii cloud integrate nativ în pachete special concepute pentru a acoperi o gamă extinsă de scenarii de lucru.
De la proiecte uzuale de virtualizare, backup, securitate, stocare, automatizare și containerizare, până la dezvoltarea de proiecte de Machine Learning, Big Data, Private Cloud sau HPC, companiile utilizează HPE GreenLake pentru a putea combina agilitatea, flexibilitatea și economiile de scală specifice cloud-ului public cu securitatea și performanțele caracteristice mediilor on-premises.
Pentru mai multe informații despre ce include și cum funcționează oferta HPE GreenLake vă invităm să citiți acest articol.
De ce au nevoie companiile de HPE GreenLake?
- Agilitatea de business scăzută indusă de limitările tehnologiilor învechite care afectează capacitatea de a valorifica oportunitățile de business apărute, precum și de a răspunde noilor provocări ivite.
- Presiunea crescută pentru a ține sub control bugetele IT și dificultățile întâmpinate în angajarea de resurse umane dedicate pentru realizarea activităților de suport și mentenanță.
- Evoluțiile tehnologice rapide care obligă companiile să găsească soluții de compromis pentru a benefica de niveluri superioare de perfomanță fără a investi constant în înlocuirea infrastructurii existente.
- Standardizarea operațiunilor IT și simplificarea procesele de provizionare, pentru a răspunde cerințelor de conformitate și nevoii de creștere a vitezei de răspuns a echipelor IT.
Care sunt principalele beneficii asigurate de HPE GreenLake?
- Creșterea cu 75% a vitezei de lansare pe piață de noi produse
Toate companiile care au accesat oferta HPE au raportat o îmbunătățire a indicatorului „Time-to-Market“ asigurată de faptul că beneficiază de extra-capacități care pot fi accesate imediat. Se elimină astfel din start timpii de așteptare pentru asigurarea și utilizarea de noi resurse, care durează trei luni sau mai mult pentru 74% dintre companii.
Avantajul este consolidat de faptul că utilizarea capacităților suplimentare puse la dispoziție este monitorizată permanent, astfel încât companiile plătesc doar atunci când le folosesc și doar pentru ceea ce folosesc, modelul de taxare aplicat de HPE fiind „Pay-peer-use“.
În plus, organizațiile pot accesa servicii de evaluare a evoluției nevoilor prin funcționalitățile de tip self-service disponibile sau prin oferta de servicii Pointnext asigurate de experții HPE, care pot livra rapid necesarul de resurse de stocare, calcul și resurse, permițând companiilor să se concentreze pe valorificarea proiectelor IT și nu pe zona operaționala.
- Diminuarea riscului de downtime cu peste 70% și îmbunătățirea productivității echipei IT cu 40%
HPE GreenLake asigură suport complet companiilor în proiectele de dezvoltare a infrastructurilor locale, precum și în procesele de gestionare a centrelor de date (serviciile includ pe lângă mentenanță și suport și asistență, administrare și planificare).
Acest lucru contribuie la creșterea eficienței operaționale și permite concentrarea resurselor IT pe proiectele care susțin inițiativele de afaceri. Totodată, creșterea nivelurilor de performanță și fiabilitate a infrastructurilor IT asigură clienților economii suplimentare pe zona resurselor de personal.
- Scăderea cu până la 40% a investițiilor în infrastructură
Oferta HPE permite companiilor să elimine riscul de supra-provizionare și să elimine cheltuielile generate de actualizările tehnologice. În medie, organizațiile supra-provizionează infrastructura IT cu aproximativ 50% – din cauza procedurilor dificile de achiziție, capacității limitate de evaluare a evoluției nevoilor etc. –, iar amortizarea investițiilor se face pe termen lung, existând riscul ca la sfârșitul perioadei de pau-back tehnologiile să fie depășite.
Cu HPE GreenLake, organizațiile pot utiliza produse și soluții moderne, care pot fi scalate în funcție de evoluția cerințelor de business – element important mai ales în cazul proiectelor IT mari, 90% dintre acestea necesitând resurse suplimentare de infrastructură.
- Reducerea cu 60% a costului serviciilor profesionale și a cheltuielilor cu contractorii
Înlocuirea componentelor de infrastructură învechite utilizând oferta HPE GreenLake reduce costurile de implementare și mentenanță ale companiilor. Pe de altă parte, îmbunătățirea productivității, diminuarea numărului de downtime-uri neplanificate și creșterea performanței aplicațiilor elimină nevoia contractării de servicii profseionale suplimentare.
La economiile realizate contribuie și nivelul superior de securitate asigurat prin accesarea expertizei HPE în domeniu, companiile beneficiind astfel de protecția proactivă a infrastructurilor on-premises.
Utilizarea HPE GreenLake permite departamentelor IT să crească eficiența activităților de management al incidentelor (+34%), rezolvare a problemelor de perfromanță (+37%), aplicare de patch-uri și actualizări (+49%), răspuns la potențiale breșe de securitate (+50%) și monitorizare a infrastructurii IT (+60%).
Toate aceste câștiguri permit companiilor să obțină o creștere a productivității echipei IT cu 40%, în condițiile reducerii costurilor operaționale cu 27%. În plus, HPE GreenLake asigură scăderea cu 72% a a numărului downtime-urilor neplanificate, cu 48% a duratei lor și cu 85% a valorii pagubelor provocate.
Rezultatele obținute permit companiilor să amortizeze investiția în mai puțin de 1 an și să realizeze un ROI de 287% pentru o durată de utilizare de 5 ani. Sunt beneficii importante în contextul crizei sanitare prelungite în care majoritatea organizațiilor monitorizează strict alocările din bugetele IT și rentabilizarea rapidă a investițiilor făcute.
Pentru informații detaliate despre câștigurile asigurate de HPE GreenLake, vă recomandăm să accesați studiile IDC și Forrester, precum și să contactaţi reprezentantul regional NOD.