Software-ul neoriginal reprezintă un risc de securitate cibernetică

02 Mai 2022 Timp de citire: 5 minute

Pirateria software este o problemă răspândită global. Infractorii cibernetici exploatează software-ul neoriginal pentru a răspândi malware, iar utilizatorii se expun multor riscuri de securitate.

Riscurile generate de utilizarea programelor software neoriginale

Software-ul neoriginal poate să conțină viruși și să nu aibă măsurile de securitate necesare pentru a-i detecta. Prin utilizarea de software contrafăcut îți poți expune locuința sau firma unor amenințări grave din partea hackerilor și a programelor malware fără să o știi.

Microsoft software original
  • Programele malware. Programele malware pot conține ransomware, care poate bloca accesul la date sau la conturile utilizatorilor dacă nu este platită o răscumpărare.
  • Furtul datelor bancare sau ale cardurilor. Hackerii pot să-ți acceseze conturile bancare, având drept rezultat pierderi financiare pentru tine sau firma ta.
  • Daune materiale și afectarea reputației. Hackerii îți pot distruge datele comerciale și alte informații valoroase. Aceste breșe de securitate pot să îți afecteze imaginea și să erodeze încrederea clienților tăi.
  • Perturbarea activității. O încălcare a securității datelor poate să oprească întreaga activitate profesională și să-ți afecteze site-ul web, CRM-ul sau sistemele contabile.
  • Furtul de identitate. Datele tale financiare și cu caracter personal pot să fie compromise și chiar utilizate pentru activități infracționale sau să conducă la pierderi financiare.
  • Pierdere de date. Poți pierde fișiere personale și date profesionale importante, precum informații contabile și date despre clienți.

Este important să ai software original

Software-ul original Microsoft oferă securitatea, actualizările și asistența de care ai nevoie. În plus, PC-urile care rulează software original sunt mai rapide, mai sigure și mai fiabile decât cele care rulează software contrafăcut. Beneficiază de cea mai bună experiență de utilizare, consolidează încrederea clienților tăi și evită riscurile de securitate folosind software original Microsoft!

Cum poți evita software-ul neoriginal?

Microsoft software original
  • Cumpără din surse de încredere. Un reseller cu reputație sau Microsoft Store sunt opțiunile ideale.
  • Verifică sursa cheii de produs. Pentru descărcările digitale, asigură-te că cheia de produs provine de la o sursă de încredere și nu de la o platformă de mesagerie instantanee sau dintr-un e-mail neverificabil.
Microsoft software original
  • Evită ofertele care sunt „prea bune ca să fie adevărate”. De obicei așa este, iar acest lucru poate duce la costuri suplimentare generate de pierderea datelor sau de furtul de identitate.
  • Inspectează ambalajul. Asigură-te că ambalajul fizic include o identitate de marcă și o siglă Microsoft autentice. Fii precaut în cazul etichetelor adezive sau al cartelelor cu cheie de produs independente, care nu conferă dreptul de a utiliza software Microsoft.
Microsoft software original
  • Fii prima persoană care deschide pachetul. Pachetul unui produs fizic trebuie să fie sigilat pentru a asigura prima utilizare. Cheile de produs sunt concepute să funcționeze pe un singur dispozitiv sau pe un număr limitat de dispozitive.
  • Menține sistemul actualizat. Rulează periodic actualizări software pentru a menține protecția împotriva potențialelor probleme de securitate.

Ai nevoie de un echipament nou pentru compania ta?

Află aici de ce să alegi un PC de business preinstalat cu Windows de la producătorii de TOP din domeniu!

Articole asemănătoare