Milioane de utilizatori îşi bazează activitatea pe servicii cloud publice, încredinţaţi că furnizorii gestionează atât performanţa aplicaţiilor cât şi securitatea datelor. Valabilă pentru nivelul de performanţă şi disponibilitate, afirmaţia se aplică însă parţial atunci când vorbim despre securitatea cibernetică, o bună parte din responsabilitate revenind utilizatorilor.


Protejează-ți utilizatorii, datele și infrastructura!

Cloud computing security reprezintă un set de tehnologii, politici şi proceduri proiectate să protejeze utilizatorii, datele şi infrastructura migrate în cloud. Soluţiile din această categorie contribuie atât la blocarea atacurilor cibernetice cât şi la respectarea diverselor norme şi reglementări legate de controlul accesului şi respectarea confidenţialităţii datelor. De la stabilirea regulilor de autentificare a utilizatorilor la resurse, până la filtrarea traficului şi criptarea datelor, soluţiile de cloud security pot fi configurate pe cerinţele specifice ale unei organizaţii sau grup de utilizatori. Administrarea acestora este centralizată, ceea ce reduce presiunea pe departamentele de profil.

Inner page

Inner page

Responsabilitate partajată

Cloud-ul este invariabil tehnologia contemporană cu cea mai mare rata de adopţie, atât la nivel global ca şi în România. Adopţia generalizată generează însă şi riscuri pe măsură, iar infracţionalitatea cibernetică asociată serviciilor cloud este în creştere accelerată. Toţi experţii sunt de acord că performanţele şi beneficiile oferite de cloud sunt posibile doar cu atingerea unui nivel superior de siguranţă şi încredere. De aceea dincolo de invesţiile făcute direct de furnizori, este necesară şi implicarea utilizatorilor, indiferent de forma serviciilor (SaaS, PaaS, IaaS) pe care aceştia le accesează. Prin urmare, securizarea cloud-ului trebuie să fie pe lista priorităţilor oricărei organizaţii, publice sau private.

De ce este necesară protecţia serviciilor cloud?

  • În Europa 36% dintre companii utilizează cu precădere servicii cloud (e-mail 76%, stocare de fişiere 67%, aplicaţii de tip Office 58%, date conform Eurostat).
  • Gartner preconizează că până în 2022, 90% dintre companii vor utiliza servicii cloud, cel mai adoptat segment fiind cel de Infrastructură ca Serviciu.
  • Conform Cloud Security Alliance (CSA), companiile care utilizează intensiv servicii cloud se confruntă cu următoarele riscuri: malware (63%), ameninţări cibernetice avansate (53%), conturi compromise (43%), atacatori interni (42%).
  • În 2020, Microsoft a raportat aproximativ 300 de milioane de încercări frauduloase de autentificare la serviciile cloud oferite.

Soluţii de Cloud security disponibile prin intermediul
ecosistemului de parteneri NOD

Împreună construim viitorul!

Rețeaua de parteneri Network One Distribution formează cea mai solidă comunitate de business din Romania și ajunge în toate colțurile țării. Indiferent unde v-ați afla, vă putem recomanda un partener de încredere care să vă ajute cu implementarea proiectelor dumneavoastră.