Într-o societate în care principalele valori se digitalizează, autoritățile publice şi companiile, în egală măsură, sunt nevoite să-şi crească nivelul de protecţie împotriva atacurilor cibernetice. Pentru că datele au devenit noul petrol, hackerii descoperă modalităţi rapide de îmbogățire. Dacă în trecut erau motivaţi de faimă şi atitudinea anti sistem, astăzi furtul datelor şi cererile de răscumpărarea sunt principalele atracții

Internetul nu mai este de mult doar un mijloc de informare şi comunicare. S-a transformat într-un mediu complex, vital pentru bunul mers al societăţii şi al economiei. Internetul înseamnă spaţiu de muncă, cumpărături online, interacţiune cu autorităţile, controlul celor mai diverse echpamente, petrecerea timpului liber etc. Toate inovaţiile care fac posibile aceste acţiuni generează însă dificultăţi furnizorilor de servicii în securizarea internetului.

Inner page

Arhitecturi complexe, bazate pe inteligență artificială

În mod curent, simpla instalare şi configurare a unei soluţii individuale de securitate nu mai este suficientă. Se impune realizarea unor arhitecturi complexe, bazate pe Inteligență artificială, care să detecteze, să alerteze şi să reacţioneze automat la apariţia unor vulnerabilităţi sau breşe de securitate. Aceste arhitecturi monitorizează permanent spaţiul digital al unei companii şi comportamentul utilizatorilor şi oferă timpul de reacţie necesar împotriva atacurilor din noua generaţie. Complementar, este nevoie de politici ferme de securitate, care să armonizeze toate resursele implicate şi să permită o apărare sincronizată pe toate fronturile: reţea, web, utilizatori, echipamente mobile etc.

De ce este necesar să acordaţi atenţie maximă securităţii cibernetice?

%

dintre șefii din departamentele IT, declarau că nu știu dacă au fost ținta hackerilor.(Connect România 2020)

%

dintre managerii IT nu au încredere în capacitatea companiilor de a recupera datele în cazul unui atac.(2020 Global Data Protection Index)

%

dintre breşele de securitate au ca punct de pornire un endpoint.(2019 Endpoint Security Trends)

Soluţii de securitate cibernetică disponibile prin intermediul
ecosistemului de parteneri NOD

Împreună construim viitorul!

Rețeaua de parteneri Network One Distribution formează cea mai solidă comunitate de business din Romania și ajunge în toate colțurile țării. Indiferent unde v-ați afla, vă putem recomanda un partener de încredere care să vă ajute cu implementarea proiectelor dumneavoastră.