Iluminatul industrial nu înseamnă doar să aduci o sursă puternică de lumină într-o hală sau pe o linie de producţie, ci mai degrabă să oferi condiţii ideale de lucru pentru cele mai diverse activităţi. În mediile industriale oamenii au nevoia să vadă bine anumite suprafeţe, butoane sau manete, să sesizeze diferenţe de culoare, să poată citi uşor anumiți parametri ai unui utilaj, să sesizeze obstacolele şi pericolele etc. Iluminatul industrial trebuie să ofere toate aceste facilităţi, asigurând totodată un nivel ridicat de rezistenţă la şocuri mecanice şi un consum optim de energie electrică.

Inner page

Tehnologii inteligente pentru sistemele de iluminat industrial

Pentru ca fluxul luminos să fie ajustat în funcție de lumina naturală și zonele unde angajații lucrează sau să fie întreruptr/diminuat acolo une nu este necesar, este nevoie de tehnologii noi, inteligente, care integrează iluminatul LED şi diverse tipuri de senzori. Proiectarea unui sistem de iluminat ţine cont de suprafeţe, înălţimea tavanelor, poziţia ferestrelor şi existenţa luminii naturale, existenţa unor utilaje sau rafturi, acces pentru mentenanţa etc. Prin combinarea tehnologiei cu proiectarea, o astfel de soluţie poate reduce consumul de energie electrică până la 50%, cu o rentabilizare a investiţiei în 12-18 luni.

În portofoliul NOD sunt disponibile soluţii de iluminat industrial inteligent pentru cele mai diverse spaţii: fabrici şi hale de producţie, depozite, hambare, parcări, săli de sport etc. Respectă condiţiile luminotehnice precum şi cele mai exigente norme de protecţie la umezeală, praf sau vibraţii şi au performanță energetică maximă. Aceste soluţii au ca obiectiv să facă activităţile din aceste spaţii mai uşoare, mai sigure şi mai eficiente.

Soluții de iluminat industrial disponibile prin intermediul
ecosistemului de parteneri NOD

Împreună construim viitorul!

Rețeaua de parteneri Network One Distribution formează cea mai solidă comunitate de business din Romania și ajunge în toate colțurile țării. Indiferent unde v-ați afla, vă putem recomanda un partener de încredere care să vă ajute cu implementarea proiectelor dumneavoastră.