HPE Aruba Networking Security Service Edge, arhitectura care crește protecția mediului de lucru hibrid

10 Ianuarie 2024 Timp de citire: 5 minute

Datele Bestjobs arată că, la finalul anului trecut, doar 40% dintre angajați lucrau de la birou, iar jumătate dintre ei căutau joburi mai flexibile. Locul de muncă hibrid/remote este noua realitate pentru multe afaceri, care aduce însă și noi provocări de securitate cibernetică: accesul securizat de la distanță la resursele organizației, indiferent de locație, protecția datelor în cloud și controlul granular al accesului. Soluțiile Security Service Edge (SSE) precum HPE Aruba Networking SSE, răspund acestor nevoi esențiale.

Noile tendințe de piață justifică adopția Security Service Edge


Raportul „2024 Security Service Edge Adoption”, realizat de Cybersecurity Insiders, confirmă statistica Bestjobs: peste 90% dintre  companii au declarat că majoritatea angajaților lor lucrează în regim hibrid/remote. Angajații pot lucra din orice locație, în cloud, și au acces direct la date și aplicații sensibile, ceea ce i-a transformat, în 2024, în cel mai important factor de risc pentru organizații, la nivel de control și securitate a accesului.

Pe lângă creșterea mobilității forței de muncă, alte tendințe de piață care sprijină adopția Security Service Edge sunt:

Mediul de lucru se schimbă, motiv pentru care aproape 70% dintre întreprinderi intenționează să adopte o platformă Security Service Edge (SSE) în următoarele 24 de luni, potrivit Cybersecurity Insiders.

Capabilităti HPE Aruba Networking SSE 


Oferind acces securizat pentru toate tipurile de utilizatori, indiferent de locație, HPE Aruba Networking SSE redefinește standardul pentru securitatea și accesibilitatea în mediul digital prin următoarele capabilități cheie:

HPE Aruba Networking ZTNA înlocuiește complet VPN-ul. Folosește identitatea, politica de securitate și contextul pentru a intermedia conexiuni securizate la aplicații private, inclusiv VoIP, AS400 și Internet Control Message Protocol.

HPE Aruba Networking SWG folosește inspecția SSL avansată, filtrarea URL și filtrarea DNS pentru a se asigura că utilizatorii autorizați au acces rapid și sigur la internet.

HPE Aruba Networking CASB mediază conexiunile între utilizatori și aplicațiile cloud și contribuie la descoperirea Shadow IT pentru aplicații. Se asigură că datele critice rămân protejate și previne amenințările cibernetice.

HPE Aruba Networking SSE este o soluție avansată de securitate și rețea care răspunde nevoilor complexe ale mediilor de lucru moderne, oferind protecție robustă și conectivitate optimizată pentru a susține activitățile de afaceri. Pentru mai multe informații despre securizarea muncii în regim hibrid și despre Security Service Edge sau alte soluții HPE Aruba Networking puteți contacta echipa NOD, la adresa hpe@nod.ro

Articole asemănătoare