Protecție la superlativ cu Kaspersky Internet & Mobile Security

28 Decembrie 2021 Timp de citire: 8 minute

Contextul actual, marcat de criza sanitară, a acutizat dependența de echipamente mobile, conferindu-le statutul de unelte esențiale în desfășurarea activității pentru orice tip de organizație. 80% dintre managerii companiilor erau convinși încă de acum 3 ani că, fără telefoane mobile, angajații lor nu și-ar mai putea desfășura activitatea eficient, conform raportului Oxford Economics.

Mobilitatea aduce numeroase beneficii, dar și o serie de riscuri de securitate. Potrivit Securelist, în trimestrul I al acestui an au fost detectate 1.451.660 de amenințări care au avut ca țintă echipamentele mobile. În trimestrul II, volumul a crescut de peste 10 ori, ajungând la 14.465.672, apoi s-a înregistrat o scădere, depistându-se „doar“ 9.599.519 de amenințări. Cel mai probabil, în ultimul trimestru se va înregistra un nou salt substanțial.

Volumul tot mai mare de amenințări mobile, diversificarea lor accelerată (virușii clasici sunt înlocuiți acum de troieni, atacuri ransomware și aplicații RiskTool), precum și adopția extinsă a modului de lucru hibrid obligă companiile să adopte măsuri de securitate adecvate.  

Produsele Kaspersky dedicate protecției mediului de lucru mobil reprezintă o alegere cu un nivel ridicat de eficiență. Datele statistice arată că anul trecut soluțiile de securitate Kaspersky și-au trecut în palmares:

Kaspersky Internet Security for Android

Soluția Kaspersky Internet Security for Android este în prezent cea mai premiată soluție de securitate mobilă, fiind declarată:

Soluția se remarcă prin capabilitățile AI ale motorului antivirus, care asigură protecție 24/7, în timp real, chiar și atunci când aplicația este închisă. Cu ajutorul lor, Kaspersky Internet Security for Android acționează proactiv în depistarea virușilor, a amenințărilor malware complexe, a atacurilor ransomware și a celor de tip Fileless și le blochează prompt.

Soluția identifică tentativele de phishing, depistând automat adresele URL create pentru a sustrage informații, precum și link-urile suspecte inserate în mesaje și mail-uri. Complementar, funcționalitățile Anti-Stalkerware descoperă aplicațiile instalate în mod neautorizat, care înregistrează mesajele și activitatea utilizatorilor în rețelele Social Media.

Kaspersky Internet Security for Android permite localizarea, blocarea și ștergerea de la distanță a echipamentelor mobile, limitând astfel pagubele în caz de pierdere sau furt. Suplimentar, poate fi activată opțiunea de blocare a aplicațiilor critice cu coduri de securitate.

Pentru a asigura un nivel cât mai complet de protecție, soluția permite gestionarea permisiunilor aplicațiilor mobile instalate pe echipament, optimizarea spațiului de stocare prin eliminarea aplicațiilor neutilizate, precum și blocarea apelurilor nedorite, așa-numiții Spam-Callers.

Kaspersky Internet Security for Android poate fi testată gratuit, însă versiunea Free nu permite accesul la o serie de funcționalități-cheie ale soluției precum:

Securitate extinsă prin Kaspersky Mobile Security SDK

Oferta Kaspersky pe zona securitate mobilă nu se rezumă doar la Internet Security for Android, ci permite adăugarea unor niveluri superioare de protecție cu ajutorul Kaspersky Mobile Security Software Development Kit (KMS SDK).

Versiunea 8 a KMS SDK permite companiilor să-și securizeze suplimentar aplicațiile mobile și tranzacțiile realizate pe smartphone-uri sau tablete ce rulează cu Android sau iOS, prin protecție împotriva amenințărilor, blocarea accesului la site-urile cu potențial de risc și securizarea tranzacțiilor online.

Pentru a livra aceste beneficii, KMS SDK realizează:

KMS SDK este integrat complet cu Kaspersky Security Network (KSN), prin intermediul căreia Kaspersky Lab depistează și analizează milioane de evenimente  și livrează servicii de Security Intelligence pentru prevenirea, depistarea și remedierea riscurilor identificate.

Suplimentar, pentru echipamentele ce rulează sub Android, KMS SDK include un kit cu funcționalități Anti-Theft, precum stergerea și blocarea la distanță, emiterea de alarme audio și video atunci când este depistat un furt, localizare GPS, realizarea de fotografii cu camera frontală și trimiterea lor către proprietar, notificarea acestuia când este înlocuit cardul SIM etc.

Cu ajutorul Kaspersky Mobile Security SDK, companiile își pot dezvolta propriile funcționalități de securitate, personalizate pe nevoile specifice domeniului de activitate, beneficiind de flexibilitate și de o ofertă variată de module și componente, care se extinde constant.

Pentru mai multe detalii despre oferta Kaspersky și capabilitățile soluțiilor Kaspersky Internet Security for Android și Kaspersky Mobile Security SDK, contactează reprezentantul tău NOD la kaspersky@nod.ro.

Articole asemănătoare