Protecție la superlativ cu Kaspersky Internet & Mobile Security

28 Decembrie 2021 Timp de citire: 7 minute

Contextul actual a acutizat dependența de echipamente mobile, conferindu-le statutul de unelte esențiale în desfășurarea activității pentru orice organizație. Conform Oxford Economics, încă de acum trei ani managerii considerau ca angajatii nu ar fi la fel productivi fără smartphones.

Mobilitatea aduce numeroase beneficii, dar și o serie de riscuri de securitate. Potrivit Securelist, în trimestrul I al acestui an au fost detectate 1.451.660 de amenințări care au avut ca țintă echipamentele mobile. În trimestrul II, volumul a crescut de peste 10 ori, ajungând la 14.465.672. Apoi s-a înregistrat o scădere, depistându-se „doar“ 9.599.519 de amenințări. Cel mai probabil, în ultimul trimestru se va înregistra un nou salt substanțial.

Volumul tot mai mare de amenințări mobile și diversificarea lor accelerată obligă companiile să adopte masuri de securitate adecvate. Modul de lucru hibrid împreună cu troienii, atacurile ransomware și RiskTools fac companiile mai vulnerabile. 

Produsele Kaspersky dedicate protecției mediului de lucru mobil reprezintă o alegere cu un nivel ridicat de eficiență. Datele statistice arată că anul trecut soluțiile de securitate Kaspersky și-au trecut în palmares:

  • 975 de milioane de atacuri cibernetice oprite
  • 273 de milioane de URL-uri periculoase blocate
  • 24 de milioane de viruși unici neutralizați
  • 60 de clasări pe primul loc în testele de eficiență și 77 de clasări în Top 3

Kaspersky Internet Security for Android

Soluția Kaspersky Internet Security for Android este în prezent cea mai premiată soluție de securitate mobilă, fiind declarată:

Soluția se remarcă prin capabilitățile AI ale motorului antivirus, care asigură protecție în timp real, chiar dacă aplicația este închisă. KIS for Android depistează proactiv amenințările malware complexe, atacurile ransomware și cele de tip Fileless și le blochează prompt.

Soluția identifică tentativele de phishing, depistând automat URL-urile create pentru a sustrage informații și link-urile suspecte din mesaje și e-mail-uri. Complementar, funcționalitățile Anti-Stalkerware descoperă aplicațiile instalate în mod neautorizat, care înregistrează mesajele și activitatea utilizatorilor în rețelele Social Media.

KIS for Android permite localizarea, blocarea și ștergerea de la distanță a echipamentelor, limitând pagubele create de pierdere sau furt. Suplimentar, poate fi activată opțiunea de blocare a aplicațiilor critice cu coduri de securitate. Soluția permite gestionarea permisiunilor aplicațiilor mobile instalate, optimizarea spațiului de stocare prin eliminarea aplicațiilor neutilizate și blocarea apelurilor nadorite.

Kaspersky Internet Security for Android poate fi testată gratuit, însă versiunea Free nu permite accesul la o serie de funcționalități-cheie ale soluției precum:

  • Automatic Scan – scanarea automată ce asigură protecția în timp real, 24/7
  • Anti Phishing – atacurile de acest tip reprezintă în prezent cea mai comună amenințare
  • App Lock – asigură protecția suplimentară a aplicațiilor critice și asigurarea confidențialității apelurilor și mesajelor.

Securitate extinsă prin KMS SDK

Oferta Kaspersky pe zona securitate mobilă nu se rezumă doar la Internet Security for Android, ci permite adăugarea unor niveluri superioare de protecție cu ajutorul Kaspersky Mobile Security Software Development Kit (KMS SDK).

Versiunea 8 a KMS SDK permite companiilor să-și securizeze suplimentar aplicațiile mobile și tranzacțiile realizate pe smartphone-uri sau tablete ce rulează cu Android sau iOS, prin protecție împotriva amenințărilor, blocarea accesului la site-urile cu potențial de risc și securizarea tranzacțiilor online.

Pentru a livra aceste beneficii, KMS SDK realizează:

  • Evaluarea nivelului de protecție al echipamentului prin identificarea setărilor care pot genera vulnerabilități, precum și a aplicațiilor cu potențial de risc, pe baza analizei comportamentului și a reputației lor
  • Protejarea echipamentului – kit-ul integrează uneltele necesare pentru prevenirea infectărilor cu malware, precum On-Demand scanner, On-Access scanner sau Application control
  • Securizarea conexiunii – cu ajutorul KMS SDK pot fi introduse funcționalități de tipul DNS checker, Certificate validator, Wi-Fi safety analysis sau Web filter
  • Protejarea datelor prin introducerea și stocarea securizată a datelor și depistarea și blocarea tentativelor de intercepție
  • Protejarea aplicațiilor – kit-ul Kaspersky permite introducerea de mecanisme de auto-protecție prin verificarea semnăturii digitale a aplicațiilor instalate și depistarea tentativelor nautorizate de intervenție asupra acestora și înlocuire a lor

Funcționalități de securitate flexibile și personalizabile

KMS SDK este integrat complet cu Kaspersky Security Network (KSN), prin intermediul căreia Kaspersky Lab depistează și analizează milioane de evenimente  și livrează servicii de Security Intelligence pentru prevenirea, depistarea și remedierea riscurilor identificate.

Suplimentar, pentru echipamentele ce rulează sub Android, KMS SDK include un kit cu funcționalități Anti-Theft, precum stergerea și blocarea la distanță, emiterea de alarme audio și video atunci când este depistat un furt, localizare GPS, realizarea de fotografii cu camera frontală și trimiterea lor către proprietar, notificarea acestuia când este înlocuit cardul SIM etc.

Cu ajutorul Kaspersky Mobile Security SDK, companiile își pot dezvolta propriile funcționalități de securitate, personalizate pe nevoile specifice domeniului de activitate, beneficiind de flexibilitate și de o ofertă variată de module și componente, care se extinde constant.

Pentru mai multe detalii despre oferta Kaspersky și capabilitățile soluțiilor Kaspersky Internet Security for Android și Kaspersky Mobile Security SDK, contactează reprezentantul tău NOD la kaspersky@nod.ro.

Articole asemănătoare