Bitdefender GravityZone E-mail Security

09 Decembrie 2021 Timp de citire: 7 minute

E-mail-ul rămâne una dintre cele mai utilizate aplicaţii de comunicare în viaţa profesională dar este totodată şi cea mai vizată de hackeri. Dintre cele +100 de miliarde e-mail-uri expediate în fiecare zi, cca 84.15% reprezintă acţiuni de tip spam, conform Talos Intelligence, date din septembrie 2021.

Din păcate, cele 88.8 miliarde de e-mail-uri spam trimise în fiecare zi nu sunt doar nedorite şi nesolicitate, ci periculoase. Conform unei analize CSO Online, 94% din malware-ul distribuit la nivel global ajunge la ţinte prin intermediul poștei electronice. Astfel, utilizarea unei soluţii performante de e-mail security, precum Bitdefender GravityZone, devine extrem de importantă.

Bitdefender GravityZone E-mail Security

Căsuţă de e-mail sau cutia Pandorei?

Criminalitatea cibernetică este extrem de inventivă şi în fiecare zi apar noi tipuri de atacuri. Hackerii tind să utilizeze cu predilecţie cărările deja bătătorite, exploatând neglijenţa sau necunoaşterea utilizatorilor.

La o analiză a tipurilor de atacuri asociate cu e-mailul, observăm că acesta a devenit cutia Pandorei pentru societatea digitalizată. Phishing, Ransomware, Business E-mail Compromise, CEO Fraud etc, practic orice tip de malware este împachetat într-un e-mail.

Pandemia a accentuat nevoia oamenilor de comunicare. Astfel, atacurile pe e-mail au crescut cu 600% în 2020 faţă de 2019, conform 2021 Trust & Safety Index. În 2021, e-mail-ul rămâne unul dintre principalii vectori de atac și unul dintre fronturile care au nevoie de protecţie îmbunătăţită.

E-mail-ul este folosit pentru atacuri de volum (ransomware) şi pentru atacuri bine ţintite, care vizează conturi individuale (Spear phishing). Atacurile livrate pe e-mail se bazează pe reacţiile utilizatorilor la diverse anunţuri capcană. Hackerii ştiu foarte bine că eroarea umană este cea mai frecventă cauză a unei breşe de securitate.

Multe companii consideră că prin mutarea e-mailul-ului în cloud reduc semnificativ riscurile. Parţial adevărat, pentru că deşi furnizorii de cloud au integrat funcţionalităţi de securitate în platforme, acestea nu acoperă întreg spectrul de ameninţări. Un sondaj recent al Enterprise Security Group (ESG) printre peste 400 de responsabili IT arată că 53% dintre aceştia consideră insuficiente măsurile native de protecţie ale serviciilor de cloud e-mail.

Ce înseamnă e-mail security?

“E-mail security” este un termen generic folosit pentru descrierea unor unelte, proceduri şi funcţionalităţi dedicate protejării conturilor de e-mail, a conţinutului şi comunicării, împotriva accesului neautorizat, a furtului sau compromiterii datelor. Defineşte o categorie de produse de securitate, din care face parte şi Bitdefender GravityZone E-mail Security, care au ca efect reducerea suprafeţei de atac, prevenția şi detecţia atacurilor livrate pe e-mail, în medii fizice, virtuale sau hibride.

Bitdefender GravityZone E-mail Security este rezultatul unei experienţe de peste 13 ani şi a datelor culese de la milioane de dispozitive şi integrează tehnologii avansate de tip machine learning. Soluţia analizează şabloane, atribute şi caracteristici ale mesajelor pe care le corelează cu diverşi algoritmi de analiza comportamentală pentru a oferi cel mai bun nivel de detenţie şi acurateţe.

Bitdefender GravityZone E-mail Security

Soluţia oferă administratorilor posibilitatea customizării modului de analiză a intrării şi ieşirii corespondenţei. Motorul integrat inspectează toate aspectele relevante: dimensiune, conţinut, ataşamente, header, link-uri, destinatari şi adoptă automat măsurile necesare. Livrare, carantină, re-rutare, notificare, ştergere etc

Din fiecare e-mail, Bitdefender GravityZone E-mail Security extrage  peste 130 de variabile şi le compară prin raportare la cca 10.000 de algoritmi de analiză. Rezultă o detecţie de 99.999% a spam-ului, cu aproape  zero rezultate fals pozitive şi 100% protecţie împotriva viruşilor.

Funcționalitățile Bitdefender GravityZone E-mail Security

  • Control total asupra fluxului de e-mail-uri
  • Vizibilitate completă, protecția datelor și conformitate
  • Peste 10.000 de algoritmi de analiză
  • Protecție în momentul accesării
  • Filtrarea mesajelor trimise
  • Rapoarte complexe de analiză şi monitorizare
Bitdefender GravityZone E-mail Security

Bitdefender GravityZone E-mail Security funcţionează cu majoritatea soluţiilor de e-mail disponibile pe piaţă, inclusiv servicii cloud ca Microsoft 365 şi Google Suite. Chiar dacă serviciile Microsoft şi Google integrează elemente de securitate, acestea sunt limitate şi nu oferă protecţia necesară, mai ales că sunt foarte vizate de hackeri din cauza numărului mare de utilizatori şi a volumului uriaş de corespondenţă generată. Pentru serviciile cloud, Bitdefender GravityZone E-mail Security oferă conectori dedicați care simplifică integrarea şi oferă întreg setul de funcţionalităţi.

NOD recomandă Bitdefender GravityZone E-mail Security ca element necesar în securitatea cibernetică a oricărei organizaţie care vizează:

  • Securizarea corespondenței electronice
  • Monitorizarea canalului de e-mail
  • Reducerea riscului de atac la nivelul utilizatorilor
  • Păstrarea reputaţiei
  • Creşterea nivelului de neîncredere în rândul angajaţilor şi clienţilor

Pentru informații complete despre modul de instalare al Bitdefender GravityZone E-mail Security şi oferta comercială curentă contactaţi reprezentatul zonal NOD.

Articole asemănătoare