AnyDesk Ultimate, suport remote pentru mediul enterprise

08 Decembrie 2023 Timp de citire: 5 minute

În companiile mici, serviciile de suport remote sunt ușor de gestionat, oamenii se cunosc bine și se ajută reciproc. Cu toate acestea, în organizațiile cu sute sau mii de utilizatori, cu un număr mare de aplicații active și cu reglementări stricte privind accesul și securitatea, este nevoie de o soluție profesională.

Pentru astfel de organizații, recomandarea NOD este AnyDesk Ultimate, o soluție de suport remote proiectată special pentru mediul enterprise. De altfel, AnyDesk Ultimate este singura versiune de licențiere care permite administrarea a peste 2000 de dispozitive în regim „unattended access”, precum și un număr nelimitat de adrese. „Unattended access” definește o sesiune remote în care pe dispozitiul accesat nu este un utilizator.

Cu peste 170.000 de companii care folosesc AnyDesk Ultimate, aceasta depășește în mod evident întreaga concurență, oferind diferențe semnificative, în special în ceea ce privește opțiunile de personalizare și securitate.

Multiple facilități de administrare și integrare în mediul IT

AnyDesk Ultimate nu este doar o soluție de suport la distanță; este și o unealtă puternică pentru administrarea centralizată a utilizatorilor în mediul IT al organizației. Consola de management MyAnyDesk facilitează munca administratorilor și permite gestionarea tuturor utilizatorilor în funcție de roluri, departamente și preferințe. Rolurile de utilizator și seturile de permisiuni consolidează controlul, permițând nivele personalizate de acces și responsabilitate. După cum aminteam anterior, Anydesk Ultimate permite administrarea a peste 2.000 de utilizatori și un număr nelimitat de înregistări în meniul „Adress Book”.

Disponibilă atât în cloud, cât și on-premises, platforma este compatibilă cu protocolul LDAP (Lightweight Directory Access Protocol) și se sincronizează cu Active Directory pentru o integrare fără probleme în infrastructurile IT existente. Prin intermediul REST-API, poate fi integrată cu diverse aplicații de tip ITSM (IT Service Management), RMM (Remote Management and Monitoring) sau alte aplicații de business (billing, spre exemplu).

Opțiuni avansate de personalizare

AnyDesk Ultimate oferă o experiență personalizată pentru orice organizație, indiferent de scenariul de utilizare – cloud sau on-premises. Portalul AnyDesk pune la dispoziție numeroase opțiuni de personalizare, de la setări și funcționalități până la aspectul și imaginea interfeței. Prin personalizarea logo-ului, a spațiului de lucru și a alias-urilor, AnyDesk Ultimate contribuie la promovarea imaginii de brand. Opțiunile de personalizare sunt disponibile indiferent de platforma utilizată: Windows, macOS, Linux sau Android.

Pentru companiile care oferă servicii profesionale de suport prin intermediul AnyDesk, sunt disponibile pe GitHub module dezvoltate în Python și modele de scripturi care permit automatizarea anumitor sarcini.

Securitate și control granular

Securitatea este o prioritate în mediul enterprise, iar AnyDesk Ultimate integrează multiple nivele de protecție. Managementul permisiunilor asigură un control precis asupra accesului, în funcție de rolul în organizație și drepturile alocate. Sincronizarea conturilor-roluri și integrarea cu Active Directory simplifică atât adăugarea, cât și eliminarea utilizatorilor din sistem. Autentificarea cu factori multipli (MFA – Multi Factor Authentification) adaugă o dimensiune suplimentară de protecție împotriva accesului neautorizat. Capabilitățile Single Sign-On (SSO) simplifică gestionarea accesului utilizatorilor, iar integrarea politicilor de grup îmbunătățește postura de securitate a organizației și contribuie la crearea unei culturi orientate către igiena cibernetică.

Despre funcționalitățile generale ale AnyDesk, găsiți mai multe informații și în articolul Remote Desktop, Work, Support și Access de oriunde cu AnyDesk.

AnyDesk Ultimate, cloud sau on-premises?

Versiunea AnyDesk Ultimate oferă potențialilor beneficiari libertatea de a alege scenariul de utilizare dorit. Poate fi accesată complet din cloud, similar versiunilor Standard sau Advance, dar diferențierea se face prin posibilitatea instalării pe propria infrastructură IT. Astfel, atât aplicația, cât și datele rămân în mediul IT controlat de client și gestionat în totalitate de echipa IT a acestuia. Acest scenariu satisface organizațiile cu cerințe stricte de securitate și confidențialitate, care dețin intern atât infrastructura, cât și resursele umane necesare. De asemenea, include opțiuni avansate de integrare prin API.

Disponibilitatea AnyDesk în acest scenariu va fi asigurată de client, în funcție de nivelul de redundanță al infrastructurii IT deținute, și nu va atinge +99%, așa cum este garantată de AnyDesk pentru versiunile livrate din cloud. În ambele variante, opțiunile avansate de personalizare sunt disponibile.

Dacă nu sunteți siguri ce versiune de licențiere AnyDesk este mai potrivită pentru organizația pe care o reprezentați sau dacă pentru AnyDesk Ultimate nu aveți o proiecție clară a avantajelor funcționale și a diferențelor cloud/on-premises, la NOD veți găsi cu siguranță ajutorul necesar. Contactați-ne chiar acum.

Articole asemănătoare