4 argumente să treceți la noul Microsoft Teams

17 Octombrie 2023 Timp de citire: 7 minute

La începutul lunii octombrie, Microsoft a anunțat disponibilitatea generală pentru noul Microsoft Teams, cea mai utilizată platformă de colaborare la nivel global, cu peste 300 de milioane de utilizatori în 2022. Este vorba despre aplicația Microsoft Teams pentru Windows și MacOS, dar și cea disponibilă prin platformele Virtual Desktop Infrastructure (VDI) și organizațiile guvernamentale care utilizează cloud-ul Microsoft.

Ce aduce noul Microsoft Teams?

Microsoft a adăugat întotdeauna noi funcționalități în Teams, dar de data aceasta vorbim de o aplicație reconstruită de la zero, cu tehnologii precum React și WebView2. Aceasta pentru că Microsoft nu a vizat doar ca noul Teams să fie mai proaspăt, ci și mai performant. Testele derulate de GigaOm arată că noul Teams se încarcă de două ori mai rapid și consumă cu 50% mai puțină memorie, un aspect de care se plângeau mulți utilizatori în trecut.

Performanță crescută indiferent de platformă

Pe comunitățile tehnice afiliate Microsoft, mulți utilizatori se plângeau că Teams consumă prea multe resurse, 70-80% din CPU și 15-20 giga de memorie. Noul Teams abordează direct astfel de probleme și aduce o îmbunătățire majoră, indiferent de platforma utilizată. Construită pe React și Edge WebView2 (în loc de Angular), versiunea pentru Windows are o performanță mult mai bună și consumă semnificativ mai puțin spațiu pe disc și memorie.

Așa cum menționam anterior, GigaOm a raportat că noul Teams se încarcă, în medie, de două ori mai rapid la deschiderea aplicației, la alăturarea la ședințe și la comutarea între conversații și canale, și consumă până la 50% mai puțină memorie și spațiu pe disc decât Teams-ul clasic.

Versiunea pentru Mac aduce o viteză de lucru mai mare la accesarea ferestrelor de chat și un scrolling mai rapid și mai fluent. De asemenea, utilizatorii Mac vor experimenta acum o creștere a performanței datorită utilizării mai eficiente a resurselor dispozitivului și a unei experiențe Teams optimizate, chiar și atunci când folosesc mai multe monitoare de înaltă rezoluție în timpul apelurilor sau ședințelor. Versiunea pentru MAC a primit și  un update de securitate prin rularea aplicației intr-un mod containerizat și actualizări automate prin Microsoft AutoUpdate.

De asemenea, noul Microsoft Teams a fost optimizat pentru utilizarea în medii VDI, reducând latența pe mai multe acțiuni: lansarea aplicației, schimbarea ferestrelor de chat, inițierea și alăturarea la o conferință.

Mai ușor de utilizat și mai puține click-uri

Pentru că toată lumea dorește să lucreze mai rapid și mai eficient, Microsoft a studiat atent modul comun de utilizare a Teams și a găsit o variantă de simplificare. Astfel, platforma va gestiona automat anumite aspecte legate de interfață (prin corelare cu alte setări la nivel de sistem), sortare și evidențiere mesaje/notificări. Spre exemplu, atât pentru Windows cât și pentru Mac, Teams va încărca automat culoarea interfeței în funcție de profilul utilizatorului. Totodată, noul Microsoft Teams va permite mai multe combinații de shortcut-uri pentru a naviga în lista de activități și discuții, precum și pentru cititoare de ecran. Toate acestea înseamnă mai puține click-uri și viteză mai mare de lucru.

Colaborare mai facilă în medii multi-tenant

Multe organizații au o structură complexă cu mai multe entități juridice și implică colaborarea în grupuri eterogene. Noul Microsoft Teams aduce o schimbare majoră și permite definirea unor grupuri multi-tenant, care pot colabora ușor indiferent de modul în care este administrat modul de identificare și acces. Utilizatorii din astfel de grupuri vor beneficia de o experiență completă și libertate de colaborare, similară celei din propria organizație.

Un plus de inteligență pentru un plus de productivitate

Am scris recent despre Microsoft Copilot și funcționalitățile AI pe care le oferă. Noul Microsoft Teams a fost construit din start pe această bază și pune în valoare Copilot pentru majoritatea activităților, de la sumarizarea discuțiilor, inclusiv prin identificarea vorbitorilor și a momentelor când participanții au fost sau nu de acord asupra unui subiect, până la sugestii de abordări în chat.

Prin Microsoft Graph, Copilot scoate la lumină informații greu de găsit în documente, prezentări și corespondență și le aduce pe toate direct în Teams. Noul Microsoft Teams aduce o interfață mai simplă, dar mai bogată in informații. Discuțiile pot fi grupate și selectate mai ușor, iar participanții mai ușor de urmărit. De asemenea, stabilirea statusului este mai  simplu de realizat (disponibilitate, locație), iar temele disponibile sunt mai multe.

Descoperiți însă singuri noul Microsoft Teams, actualizarea fiind foarte ușor de făcut. În colțul din stânga sus al aplicației Microsoft Teams clasice există un buton dedicat ”Încearcă noul Teams”,  iar printr-un sigur click puteți explora deja noua aplicație indiferent dacă utilizați Windows sau Mac.

Dacă nu folosiți încă, dar doriți să aveți Microsoft Teams în organizație, discuția cu un reprezentant NOD este cel mai bun prim pas.

Articole asemănătoare