Soluții TP-Link integrate de business pentru accelerarea digitalizării companiilor din România

01 Septembrie 2021 Timp de citire: 6 minute

Lider global în furnizarea de echipamente de rețea pentru utilizatorii individuali și mediul de afaceri, TP-Link propune pentru piața din România o gamă variată de soluții personalizate, care contribuie la digitalizarea și eficientizarea activității business-urilor locale. De la afaceri care necesită rețele cu maximum 100 de dispozitive conectate, până la business-uri care au nevoie de conexiuni complexe, cu sute de terminale care să funcționeze simultan, gama Omada oferă soluții personalizate, pentru eficiență crescută și siguranță maximă.

Gestionarea unei afaceri este un proces complex, iar odată cu apariția pandemiei importanța mediului online și a conexiunii a crescut considerabil. Multe business-uri au depins de o gestionare eficientă de la distanță pentru a putea merge mai departe, iar soluțiile alese au reprezentat un factor esențial.

„Gama Omada SDN de la TP-Link este alegerea optimă pentru toți cei care își doresc o rețea de business performantă și un management eficient, datorită gradului mare de personalizare care oferă soluții adaptate fiecărui tip de business. De la administrarea centralizată în cloud la implementarea Zero-Touch*, tehnologia bazată pe algoritmi de inteligență artificială și securitatea avansată, toate sunt elemente care pot face diferența la nivelul infrastructurii online a unui brand.

Calitatea garantată de expertiza specialiștilor TP-Link, 5 ani garanție alături de suportul local înainte și post vânzare, dar și bugetele avantajoase de la care pleacă ofertele noastre, ne-au ajutat ca, în timp, să devenim partenerii de încredere ai multor companii din multiple sectoare de business”, a declarat Simona Nijnic, Head of Sales TP-Link România.

Omada SDN – tehnologii de top pentru orice business

Bazată pe o nouă tehnologie, gama Omada SDN integrează controllere în cloud, access point-uri, switch-uri, gateway-uri și multe altele, oferindu-le partenerilor o soluție de tip Software-Defined Networking (SDN), ce asigură management centralizat via cloud, pentru dezvoltarea unei rețele scalabile, ce poate fi controlată dintr-o singură interfață.

O rețea SDN este construită în jurul unui sistem de control software ce realizează automat distribuția serviciilor de rețea și a datelor. Automatizarea soluției de rețea SDN se bazează pe separarea fluxurilor de date transmise în rețea, prin intermediul unui punct de control centralizat și al funcțiilor speciale care vin la pachet cu dispozitivele TP-Link.

La baza performanței oferite de gama Omada SDN stau trei tehnologii principale:

Dincolo de performanța rețelei, un factor foarte important este eficiența acesteia, dată în special de tipul de management compatibil. Omada SDN oferă două tipuri de controllere SDN: un controller pe bază de cloud (cu gestionare completă în cloud) și un controller hibrid (local), cu acces complet via cloud. În funcție de nevoile lor de business, partenerii pot alege soluția cea mai potrivită pentru control total asupra rețelei, rapid și ușor.

Utilizare în domenii variate, cu eficiență maximă

Omada SDN cuprinde câteva game de produse care, împreună, formează soluții complexe și complete, în funcție de nevoile de conexiune ale fiecărui partener. Routerele și Access Point-urile Omada SDN și controllerele Omada (hardware și software) sunt produse de top care se pot plia pe diverse scenarii de implementare, în multe industrii diferite. În ultimul an, TP-Link a implementat soluții în diverse campusuri, şcoli, instituții de învățământ, dar și în hoteluri, sedii administrative, lanțuri de benzinării, sectorul bancar, HoReCa, retail, Office și multe altele.

De asemenea, soluțiile Omada sunt potrivite și pentru companiile mari, întrucât configurarea rețelei și conlucrarea echipamentelor oferite permit realizarea unor structuri care să suporte sute de clienți conectați, fără probleme atunci când vine vorba de managementul rețelelor.

În funcție de nevoile de conexiune ale clienților, există mai multe configurații (scenarii de utilizare). Un factor important în configurarea soluției ideale este numărul de dispozitive conectate. Astfel, TP-Link România oferă configurații personalizate, atât pentru o rețea în care regăsim maximum 100 de dispozitive Omada care pot deservi sute de terminale, cât și pentru rețele foarte complexe, cu până la 500 de dispozitive Omada pot deservi mii de terminale.

TP-Link pune la dispoziția partenerilor un tool pentru testarea soluției Omada SDN: emulatorul Omada SDN.

Articole asemănătoare