Soluția Bitdefender pentru furnizorii de servicii de securitate

15 Martie 2022 Timp de citire: 7 minute

Într-o lume virtuală cu vulnerabilităţi şi ameninţări, numeroase organizații apelează la un Manager Service Provider (MSP) care să le ofere un nivel superior de încredere şi disponibilitate a infrastructurii IT sau a serviciilor cloud. Acest demers este potențat într-o bună măsură şi de lipsa resurselor interne (oameni şi unelte de securitate cibernetică) precum şi de incapacitatea de a ţine pasul cu evoluţia domeniului. Această orientare se va intensifica, iar rapoartele IDC arată că în următorii 2 ani, aproximativ 50% dintre organizații vor contracta un furnizor de servicii administrare pentru aria de securitate cibernetică, fiind conștiente că astfel vor putea obţine rezultate mai bune, decât cu o echipă internă.

Pe de altă parte, nici activitatea unui MSP nu este lipsită de provocări, aceşti furnizori confruntându-se constant cu:

  • Nevoia de a scala pentru a oferi protecţia necesară tuturor clienţilor
  • Dificultăţi în atragerea unor angajați cu nivel ridicat de calificare
  • Nevoia permanentă de învăţare şi certificare
  • Presiune mare din partea clienților pentru a garanta protecţia și a reduce timpul de răspuns
  • Atacuri cibernetice care îi vizează direct
  • Necesitatea de a învesti constant în tehnologii de ultima generaţie pentru monitorizare şi automatizare

Companiile care oferă servicii administrate de securitate informatică (MSSP – Managed Security Service Provider) trebuie pe de o parte să se protejeze atât pe sine, cât şi clienţii finali, iar pe de altă parte trebuie să transforme această activitate într-o sursă de profit. Nevoia de profit obligă orice MSP să fie cât mai eficient în utilizarea resurselor şi să automatizeze cât se poate de mult din monitorizare şi administrare, sarcini care ocupă cel mai mult din timpul responsabililor.

Mai mult, este impetuos necesar să ofere clienţilor finali nivelul agreat de protecţie, pentru a evita orice pagube financiare sau de imagine. Astfel, mulţi furnizori de servicii administrate sunt puși în fața dilemei de a utiliza soluţii simple, dar care sunt mai puţin eficiente și generează un efort operaţional mai mare sau soluţii mai complexe, care sunt mai eficiente, dar care necesită investiţii mai consistente.

Avem o veste bună pentru partenerii NOD, care oferă servicii administrate de securitate informatică. Soluţia Bitdefender GravityZone Cloud MSP Security îi ajută atât la creşterea nivelului de protecție oferit clienţilor finali, cât şi la simplificarea muncii de administrare și reducerea costurilor.

Ce aduce nou soluția Bitdefender pentru MSP?

Colaborând strâns cu furnizorii de servicii administrate, Bitdefender a înţeles provocările acestora şi a dezvoltat un produs care a devenit atât o sursă de securitate, cât şi o sursă de profitabilitate. Pe scurt, Bitdefender GravityZone Cloud MSP Security oferă capabilități avansate de analiză a riscurilor și funcţionalităţi de blocare a atacurilor, combinate cu facilităţi de administrare centralizate printr-o singură consolă şi licenţiere bazată pe utilizare. Astfel furnizorii de servicii au uneltele necesare pentru a securiza mediul IT al clienţilor finali, dar şi pentru a-și creşte eficienţa internă şi profitabilitatea.

În mod evident, pentru riscurile asociate ”zero-day”, ransomware sau fileless, protecția la nivel de endpoint nu este suficientă, iar furnizorii de servicii administrate au nevoie de unelte mai puternice. Soluția Bitdefender este accesibilă oricărui MSP și îi permite să oprească aceste amenințări într-un mod mai eficient, datorită setului extins de niveluri de reducere a suprafeței de atac, MDR (Managed Detection and Response) și detecție și tehnologiilor de machine learning și comportamentale. Această soluție integrează experienţa Bidefender din ultimii 10 ani și datele de la peste 500 de milioane de dispozitive.

Funcţionalităţi:

Soluția Bitdefender calculează un scor de risc pe baza datelor preluate din infrastructura clientului final: securitate browser, configurare reţea, nivel protecţie credențiale, actualizări și setări de securitate pentru sistemele de operare, vulnerabilităţi în aplicaţii, etc. Aceasta oferă furnizorului vizibilitate şi permite realizarea schimbărilor necesare pentru îmbunătăţirea nivelului de securitate şi analize comparative pe diverse intervale de timp. Aproximativ 90% din remedierile configurărilor necorespunzătoare pot fi aplicate automat, iar soluţia permite inclusiv instalarea patch-urilor, din aceeaşi fereastră, prin integrarea cu Bitdefender Patch Management.

Ajută la eliminarea breșelor de securitate și reducerea nevoii de investigare manuală a incidentelor. Include tehnologia personalizabilă HyperDetect bazată pe Machine Learning, precum și un Sandbox Analyzer pentru prelucrarea automată a fișierelor sau script-urilor suspecte.

Contribuie la vizualizarea completă a atacurilor pentru identificarea vulnerabilităților de securitate sau pentru identificarea impactului incidentelor pentru auditurile de conformitate. Ajută la reducerea efortului operațional, oferind administratorilor multiple informații contextuale, tehnologii suplimentare care elimină alertele agasante, incidente ierarhizate, investigații direcționate și măsuri de răspuns.

Îmbină motoare premiate de detecție și prevenție cu o operațiune modernă de securitate disponibilă 24/7, care se bazează pe expertiza de talie mondială pentru a vâna, identifica și eradica atacatorii. Disponibil în două opțiuni – Expert Advice (monitorizare și recomandări) și Expert Response (monitorizare și intervenție).

Generează profit și reduce costurile de administrare.

Studiile independente (AV Comparatives, spre exemplu) arată că Bitdefender GravityZone Cloud MSP Security este cea mai eficientă securitate cibernetică bazată pe inteligență artificială și este alegerea ideală pentru crearea unui mediu unificat de securitate în contextul generalizării lucrului de la distanţă şi a utilizării cloud computing. Mai mult este o soluție ”made in Romania”, dar care se integrează cu cele diverse tehnologii și este utilizată pe plan extins la nivel global.

Dacă oferiţi servicii administrate de securitate către terțe organizaţii, Bitdefender GravityZone Cloud MSP Security este atât o unealtă pentru protecția proprie, cât și o sursă pentru creșterea veniturilor.

Pentru derularea unui demo sau mai multe informaţii despre cum puteţi utiliza comercial soluția Bitdefender contactați reprezentantul local NOD.

În plus, în perioada 15 aprilie – 30 iunie 2022, orice partener MSP nou va beneficia de 3 luni de testare gratuită a soluției Bitdefender Cloud Security for MSP, inclusiv tehnologiile opționale, indiferent de numărul de dispozitive protejate! Pentru mai multe detalii despre ofertă sau despre soluțiile Bitdefender, ne puteți contacta la adresa bitdefender@nod.ro

Articole asemănătoare