Securitate completă în Microsoft 365 Business Premium

13 Martie 2024 Timp de citire: 8 minute

Microsoft 365 Business este, în mod evident, una dintre cele mai valoroase suite de productivitate dedicate companiilor mici și mijlocii. Toate cele trei versiuni de licențiere (Basic, Standard, Premium) includ elemente de securitate cibernetică, însă Microsoft 365 Business Premium se distinge printr-un nivel superior de protecție. Și cum companiile mici și mijlocii devin tot mai des ținta hackerilor, accesul la un set avansat de funcționalități de securitate justifică pe deplin alegerea versiunii de top a platformei Microsoft.

Microsoft 365 Business Premium

Un raport din luna octombrie 2023 al organizației europene “Digital SME” indică o creștere cu 57% a atacurilor cibernetice asupra companiilor mici și mijlocii din UE. 87% dintre companiile afectate de atacuri în 2023 se încadrează în categoria 1-50 de angajați. Intensificarea alarmantă a criminalității informatice este și motivul pentru care Microsoft a integrat în suita Microsoft 365 Business multiple funcționalități de securitate, menite să protejeze atât utilizatorii, cât și datele și dispozitivele asociate.

Pentru că oferă suport pentru toate activitățile digitale ale unui angajat (creare documente, e-mail, colaborare, video-conferință) versiunea Business Premium include toate elementele de securitate necesare. Astfel, oferă protecție împotriva amenințărilor care vizează utilizatorii, datele sau dispozitivele. Microsoft 365 Business Premium include mai multe funcționalități avansate de securitate cere o fac versiunea cea mai atractivă pentru activitățile cu nivel intens de digitalizare.

7 Funcționalități avansate de securitate cibernetică, incluse în Microsoft 365 Business Premium

Microsoft 365 Business Premium

1.AUTENTIFICARE MULTI-FACTOR (MFA)


Pentru că milioane de utilizatori se autentifică zilnic în cloud, Microsoft impune o politică mai strică de acces și încă de anul trecut a introdus obligativitatea adoptării autentificării multi-factor. Microsoft 365 Business Premium integrează funcționalități MFA, care solicită utilizatorilor să prezinte o a doua formă de autentificare, cum ar fi un cod de verificare sau un token fizic, pentru a-și confirma identitatea înainte de a accesa resursele din cloud. Pentru gestionarea accesului la resurse, poate fi utilizată și soluția Microsoft Defender for Identity, care gestionează credențialele (nume de utilizatori și parolă) și monitorizează activitățile și comportamentele de conectare cu grade diferite de risc.

2.PROTECȚIE ÎMPOTRIVA AMENINȚĂRILOR AVANSATE (ATP)


Protecția împotriva amenințărilor avansate este o funcționalitate cloud de filtrare a emailurilor, care utilizează IA pentru a detecta o gamă largă de amenințări cibernetice. Este vorba atât despre URL-uri malițioase plasate în emailuri sau documente, cât și de malware și viruși atașați mesajelor sau documentelor. Sunt funcționalități specifice Microsoft Defender XDR care scanează atașamentele și link-urile pentru a detecta dacă prezintă risc de phishing sau malware.

3.PROTECȚIA DISPOZITIVELOR TERMINALE (ENDPOINT PROTECTION)


Echipamentele care accesează serviciile Microsoft 365 Business Premium sunt protejate de Microsoft Defender for Business, o soluție de securitate pentru endpointuri concepută special pentru întreprinderile mici și mijlocii, cu până la 300 de angajați). Defender for Endpoint protejează stațiile de lucru, serverele și dispozitivele oferind detectare și răspuns la amenințări (malware, phishing și atacuri zero-day) precum și alertarea responsabililor IT.

4.PROTECȚIA DATELOR


Microsoft 365 Business Premium vine cu o protecție completă împotriva pierderii datelor (DLP) care va ajuta la protejarea și monitorizarea informațiilor sensibile prin aplicarea de acțiuni precum blocarea sau criptarea înainte de a părăsi mediul IT al companiei. DLP implică un set de reguli și bune practici care asigură că nu pot exista scurgeri intenționate sau neintenționate de date. Exclusiv pentru Business Premium, Azure Information Protection (AIP) permite clasificarea, etichetarea și protejarea informațiilor sensibile din documente și emailuri, ajutând la prevenirea accesului neautorizat și a scurgerilor de date.

5.CRIPTAREA MESAJELOR


Criptarea mesajelor integrată în Microsoft 365 Business Premium combină capacitățile de criptare și drepturile de acces pentru a se asigura că doar destinatarii intenționați pot vizualiza conținutul mesajului. Criptarea mesajelor este compatibilă cu serviciile de email, inclusiv Outlook, Gmail, Yahoo, etc.

6.GESTIONAREA DISPOZITIVELOR MBILE (MDM)


Cu Business Premium, administratorii pot accesa Microsoft Intune, un serviciu de gestionare a dispozitivelor și aplicațiilor mobile). Acesta permite managementul complet al echipamentelor și securizarea datelor companiei stocate pe dispozitivele angajaților. Caracteristicile Intune includ gestionarea dispozitivelor (instalare, configurare și ștergere sau blocare la distanță) a aplicațiilor ( posibilitatea instalării doar a aplicațiilor agreate) a datelor (stabilirea de reguli la partajarea informațiilor) precum și monitorizarea conformității cu politicile de securitate existente.

7.EXCHANGE ONLINE ARCHIVING


Microsoft 365 Business Premium include și acces la Exchange Online Archiving, o soluție de arhivare și recuperare a datelor bazată pe cloud, compatibilă cu Microsoft Exchange sau Exchange Online.

Microsoft 365 Business Premium, securitate și productivitate de top

Microsoft 365 Business Premium oferă cel mai bun raport cost-funcționalități și acoperă practic orice necesitate curentă a unei companii digitalizate. Este accesibila pe orice dispozitiv sau platforma (PC, Mac, IoS și Android) și oferă productivitate, comunicare, colaborare, video-conferință, într-un mediu controlat și securizat. Cu Microsoft 365 Business Premium aveți protecție de la acces și autentificare până la criptarea mesajelor și monitorizarea tentativelor de phishing și ransomware. Totul într-o platforma unitară, familiară și simplu de utilizat. Important de știut, suita Microsoft 365 Business este eligibilă inclusiv în programe ca Digitalizare IMM.

Începeți o discuție cu un reprezentant NOD despre cum puteți oferi siguranță angajaților și colaboratorilor cu Microsoft 365 Business Premium.


Articole asemănătoare