HPE Networking Instant On, soluția ideală de rețea pentru IMM-urile moderne

05 August 2024 Timp de citire: 6 minute

Pentru afacerile mici și mijlocii, o rețea Wi-Fi rapidă și fiabilă este esențială pentru derularea activității. 80% dintre participanții la un studiu Deloitte au susținut că IMM-urile depind de aplicații în cloud pentru gestionarea afacerii, precum software-ul de contabilitate, CRM-uri (Customer Relationship Management) și platforme de colaborare. Problemele de conectivitate și instabilitatea releței împiedică accesul la aceste resurse esențiale și poate duce la pierderea datelor sau la dificultăți în actualizarea lor, întârzieri și scăderea eficienței generale din cauza colaborării/comunicării deficitare între angajați sau între angajați și clienți.

Un Wi-Fi deficitar aduce și riscuri de securitate precum expunerea la atacuri cibernetice sau accesul neautorizat la rețea. Rezolvarea stă în achiziția unor soluții profesionale, precum HPE Networking Instant On care pune bazele unei rețele Wi-Fi stabilă și securizată.

Am analizat în cele ce urmează câteva scenarii frecvente în care un Wi-Fi competitiv face diferența pentru o afacere mică sau mijlocie.

1. Wi-Fi gratuit în cafenele?

Un Wi-Fi de încredere este important pentru o cafenea cu terasă, mai ales pentru clienții care lucrează remote și aleg să vină aici datorită conexiunii stabile și gratuite pentru laptopuri, smartphone-uri și tablete, chiar și în spațiile exterioare. Wi-Fi-ul facilitează plățile contactless și mobile fără întreruperi, iar meniurile digitale accesibile prin Wi-Fi eficientizează comenzile și reduc timpii de așteptare. Mai mult, clienții pot accesa portalul de plată chiar de la masă, prin intermediul unui cod QR sau link. Pe de altă parte, o conexiune Wi-Fi ineficientă provoacă scăderea satisfacției clienților, scăderea profitului din cauza tranzacțiilor eșuate, creșterea timpilor de așteptare pentru comenzi, o reputație afectată și reducerea numărului de clienți fideli.

2. Eficiența sistemelor POS în magazine

Tehnologia wireless asigură funcționarea eficientă a sistemelor POS (Point of Sale), permite procesarea tranzacțiilor în timp real, facilitând plăți rapide și sigure. Conectivitatea permite și mobilitatea sistemelor POS, drept urmare, casierii pot finaliza vânzările (inclusiv plăți contactless și mobile) din orice colț al magazinului.

Wi-Fi-ul sprijină integrarea sistemelor POS cu aplicații de gestionare a stocurilor și software de contabilitate, asigurând actualizarea automată a inventarului și generarea de rapoarte în timp real. În plus, permite integrarea ecranelor interactive pentru oferte și anunțuri, și monitorizarea prin camere de supraveghere conectate.

Din contră, un Wi-Fi instabil afectează flexibilitatea și eficiența operațiunilor, și se traduce prin pierderi financiare, inexactități în inventar și raportare, și compromiterea sistemelor de supraveghere.

3. Accesul la resurse online în centrele de training

În centrele de învățare, Wi-Fi-ul facilitează accesul cursanților la resurse educaționale online (platforme de învățare, cursuri interactive, materiale didactice). De asemenea, permite comunicarea eficientă între instructori și cursanți prin platforme de colaborare, îmbunătățind feedback-ul în timp real.

În plus, suportă utilizarea unor instrumente de învățare colaborativă care permit lucrul în echipe și participarea la proiecte comune, stimulând interacțiunea și implicarea activă. Wi-Fi-ul fiabil asigură, totodată, accesul la resurse educaționale externe și instrumente de evaluare online, contribuind astfel la o experiență educativă integrată și modernă.

Într-un centru de training modern, care include învățarea de la distanță, un Wi-Fi nefuncțional compromite întreaga experiența educativă, limitând accesul la materiale didactice și platforme de colaborare.

HPE Networking Instant On, soluția inteligentă pentru o conectivitate Wi-Fi fluidă

Gama de soluții de rețea HPE Networking Instant On (denumită anterior Aruba Instant On), oferită de Hewlett Packard Enterprise Networking, a fost concepută pentru a simplifica configurarea, gestionarea și întreținerea rețelelor, oferind performanță și securitate fiabile întreprinderilor mici și mijlocii. Instant On este disponibil în diverse configurații (în funcție de tipuri de puncte de acces, switch-uri, managementul rețelei) pentru a se adapta la specificul și nevoile fiecărei afaceri, iar configurarea propriu-zisă se realizează rapid, prin câteva clickuri, fără a fi necesară expertiză tehnică.

De asemenea, monitorizarea și gestionarea rețelei în sine se poate face din orice locație și de pe orice dispozitiv mobil, prin aplicația Instant On. Interfața ușor de utilizat a aplicației permite adăugarea rapidă a mai multor dispozitive (puncte de acces, camere de supraveghere, sisteme POS și dispozitive IoT).

Aplicația Instant On asigură și autentificarea în doi pași (2FA) pentru a minimiza riscul compromiterii credențialelor de autentificare ale utilizatorilor. HPE Networking Instant On permite monitorizarea și gestionarea a până la 50 de switch-uri sau puncte de acces, crearea de rețele separate pentru clienți și angajați, dar și blocarea accesului la rețea pentru anumiți clienți.

HPE Networking Instant On oferă avantaje importante pentru IMM-uri

Oferind cea mai rapidă conectivitate disponibilă pentru a elimina blocajele, HPE Networking Instant On ajută întreprinderile și pe angajații acestora să rămână productivi.

Care ar fi câștigurile?

  • Acoperire outdoor. Instant On Smart Mesh utilizează mai multe puncte de acces Wi-Fi, care comunică între ele pentru a oferi un semnal puternic. Pentru conectivitate în spațiile în aer liber, companiile pot opta pentru punctele de acces outdoor, construite pentru a rezista condițiilor meteo dificile (ploaie, zăpadă și caniculă etc.). Rutarea automată a datelor menține fluxul de informații pe cea mai rapidă cale. Actualizările continue ale software-ului mențin conexiunea Wi-Fi la viteze maxime, în cazul detectării unei erori, rețeaua se vindecă singură.
  • Securitate cibernetică inclusă, fără costuri suplimentare. Caracteristicile de securitate încorporate protejează rețeaua împotriva accesului neautorizat, inclusiv prin RADIUS Authentication, VLAN-uri, ACL-uri și Port Security pentru segmentarea traficului și restricționarea accesului. Instant On permite definirea și/sau restricționarea accesului în fiecare zonă a rețelei, dar și setarea orelor de disponibilitate a rețelei sau blocarea anumitor site-uri și categorii de aplicații.   

În domeniul educației, HPE Networking Instant On îmbunătățește experiența de învățare interactivă prin asigurarea unor conexiuni stabile pentru dispozitive precum tablele interactive și aplicațiile imersive pentru tablete. În industria HoReCa, punctele de acces Instant On extind automat acoperirea Wi-Fi în zonele comune precum parcările și piscinele, asigurând funcționarea continuă a semnalisticii digitale și a sistemelor POS. În retail, Instant On facilitează instalarea rapidă a magazinelor pop-up sezoniere, permițând operarea eficientă a caselor de marcat digitale în aer liber, precum și montarea camerelor de supraveghere outdoor.

Pentru toate mediile de lucru moderne, care se bazează pe automatizare prin intermediul numeroaselor dispozitive wireless IoT (senzori, încuietori inteligente, iluminat inteligent etc.), Instant On oferă suport pentru rețele Wi-Fi 6, asigurând viteze mai mari și eficiență maximă indiferent de numărul dispozitivelor conectate simultan la rețea. Pentru mai multe informații despre HPE Networking Instant On, ne poți contacta la adresa hpe@nod.ro.

Articole asemănătoare