Bitdefender GravityZone, platformă profesională care ajută la respectarea legii securității cibernetice

15 Iunie 2023 Timp de citire: 6 minute

Din perspectiva securității cibernetice, următorii ani vor fi marcați de efectele a două seturi legislative importante: legea securității cibernetice și Directiva NIS 2. Pentru a face față valului de atacuri cibernetice și pentru asigurarea conformității, numeroase organizații publice și private trebuie să investească în soluții moderne de securitate. Bitdefender GravityZone este o platformă profesională de securitate care asigură reziliența cibernetică și conformitatea cu cele mai diverse reglementări din domeniu.

Legea securității cibernetice a fost promulgată deja în martie anul curent, iar directiva NIS 2 trebuie transpusă în legislația națională până la 17 octombrie 2023. Aceste două pachete legislative introduc numeroase cerințe și obligații atât pentru organizațiile publice, cât și pentru companiile private și chiar persoanele fizice care dețin, organizează, administrează și/sau utilizează rețele de date, sisteme IT sau servicii informatice sau sunt furnizori de servicii esențiale.

Între cele două legi există multiple arii de suprapunere. Dacă în cazul legii securității cibernetice aplicabilitatea este oarecum difuză (“furnizor de serviciu public sau de interes public”), Directiva NIS 2 este mult mai exactă și prevede explicit domeniile vizate (11 sectoare esențiale și 7 sectoare importante, care se adaugă celor 7 prevăzute inițial prin Directiva NIS 1).

Cerințe de conformitate

În mod general, direcțiile generale pe care acționează măsurile legislative amintite anterior sunt:

Pe fiecare din aceste paliere, organizațiile trebuie să desfășoare mai multe activități, care implică: analize de risc, crearea unei politici de securitate, implementarea de soluții și tehnologii pentru asigurarea securității la nivel de rețea, dispozitive și cloud, controlul accesului, remedierea și raportarea, instruirea utilizatorilor, etc.

Evident, există și multiple măsuri coercitive pentru aplicarea acestor pachete legislative, precum și o serie de sancțiuni, deloc neglijabile, atât în sumă fixă, cât și ca procent din cifra de afaceri.

Ce acoperă Bitdefender GravityZone

Bitdefender GravityZone este o platformă care integrează mai multe pachete de soluții și servicii profesionale, dezvoltate special pentru organizații publice și private. Toate instrumentele asociate GravityZone sunt disponibile atât ca soluții pe care beneficiarii să le opereze direct, cât și ca servicii gestionate de Bitdefender.

Bitdefender GravityZone oferă suport pentru atingerea mai multor obiective de business:

Platforma Bitdefender GravityZone oferă multiple pachete de soluții și servicii, astfel încât orice organizație, indiferent de mărime, structură sau domeniu de activitate, să-și poată acoperi obiectivele de protecție cibernetică și conformitate cu reglementările specifice. Sunt disponibile atât suite existente cu acoperire largă, precum GravityZone Business Security, dar și soluții punctuale, precum GravityZone Full Disk Encryption și GravityZone Security for Exchange Servers, care oferă facilități de criptare a datelor și protecție pentru conturile de email.

Pentru mai multe detalii despre această campanie ne puteți contacta la adresa bitdefender@nod.ro

Articole asemănătoare