Bitdefender actualizează oferta Managed Detection and Response. Iată principalele schimbări

12 Septembrie 2022 Timp de citire: 8 minute

În contextul creșterii alarmante a volumului şi diversității atacurilor, externalizarea serviciilor de securitate cibernetică rămâne cea mai bună soluţie pentru organizațiile lipsite de resurse umane calificate. Un serviciu ca Bitdefender Managed Detection and Response combină cele mai noi tehnologii de securitate (network şi endpoint security) cu expertiza globală în materie de threat-hunting. Practic la o fracţiune de cost, aveţi la dispoziţie o echipă de experţi, iar oferta  Bitdefender este atât de granulară şi flexibilă încât raspunde oricăror cerinţe din piaţă.

Pentru că peisajul securităţii cibernetice este unul foarte dinamic, pe de o parte digitalizarea creează noi suprafeţe de atac, iar pe de alta inventivitatea hackerilor generează noi ameninţari, Bitdefender a făcut în vara acestui an o actualizare majoră a pachetului de servicii ”Managed Detection and Response”. În esenţă, Bitdefender a creat o nouă fundație pentru aceste servicii, adăugând mai multe componente (soluții, resurse, livrabile) și versiuni de împachetare.

Bitdefender MDR Foundations suplineşte nevoia de expertiză pe securitate cibernetică a oricărei organizaţii și augmentează capabilităţile de detecție, protecție și eliminare a ameninţărilor. Totodată, operaţiunile de securitate devin mai fluente, iar reziliența este îmbunătăţită.

Noua ofertă de servicii reprezintă o evoluție și este mult mai bine corelată cu realitatea. Vizează noi tipuri de ameninţări critice, oferă timpi superiori de detecţie şi remediere și totodată este mai uşor de implementat și scalat și mai accesibilă ca preţ. Cum s-ar spune, la vremuri noi, servicii noi, ceea ce arată că Bitdefender înţelege cerinţele curente ale beneficiarilor şi îşi actualizează permanent oferta.

Bitdefender Managed Detection and Response integrează mai multe servicii din oferta MDR Premium și MDR Enterprise, mai multe soluţii consacrate de tip EDR (Endpoint Detection and Response ) și XDR (Extended Detection and Response) precum și date de la milioane de senzori. Logica pe care se bazează însă Bitdefender Managed Detection and Response rămâne aceeaşi: o combinaţie competitivă de tehnologie de ultimă generaţie cu o expertiză de talie mondială. Practic, cele mai bune unelte și cei mai buni oameni pentru a oferi cel mai bun nivel de protecţie.

La nivel comercial, sunt disponibile 3 categorii de pachete: Foundations, Premium și Enterprise. Dacă oferta de bază include: operațiuni de securitate 24/7, gestionarea ameninţărilor, recomandări de la experţi, threat hunting, acces în portalul MDR și addon-uri XDR, versiunea Enterprise se diferenţiază prin: monitorizarea țintelor prioritare, protecție pentru marcă, dar și monitorizare pentru Dark Web.

Despre ce oferă concret ca functionalităţi Bitdefender Managed Detection and Response am scris în acest articol: Ce faci când nu ştii ce să faci? Apelezi la Bitdefender Managed Detection and Response – NOD Academy

Bitdefender MDR Foundations pune accent pe următoarele aspecte:

  • Monitorizare, detecție și răspuns în regim 24/7. Acoperirea este extinsă, atât ca ameninţări (ransomware, zero-days, phishing) cât şi ca vectori de atac (utilizatori finali, reţea, cloud) totul în regim 24/7, pentru că dacă hackerii nu dorm, nu dorm nici echipele de securitate.
  • Implicarea talentului uman în threat hunting. Echipele Bitdefender urmăresc şi elimină proactiv ameninţările persistente din cele mai diverse sisteme IT, investighează comportamentele anormale din surse interne şi externe raportându-se permanente la tiparul fiecărui client (aplicaţii, domeniu, vulnerabilităţi specifice, etc). Echipa Bitdefender folosește inteligența artificială pentru a-şi creşte eficienţa operaţională și a decela informaţiile culese de la milioanele de sensori. Tehnologia ajută, dar în cele din urmă creativitatea și capacitatea specialiştilor de a intui mişcările hackerilor sunt cele care fac diferenţa.
  • Abordare self-service. Există un portal MDR dedicat ce permite clienţilor să se conecteze şi să comunice direct cu echipele Bitdefender, să vadă alertele, să gestioneze elementele din reţea şi endpoint-urile, precum şi să adopte măsurile recomandate pentru eliminarea vulnerabilităţilor sau anihilarea atacurilor.

Reprezintă Managed Detection and Response o soluție pe termen lung?

Analiştii de la Gartner consideră nu doar că MDR este o opțiune viabilă pe termen lung, dar şi că este singura soluție prin care  organizaţiile lipsite de resurse umane calificate pot rezista în fața valului de atacuri informatice. Conform Gartner, până în 2025, cca. 50% dintre organizaţii vor utiliza servicii MDR pentru monitorizarea amenințărilor, detecţie şi remediere. Totodată, serviciile din această categorie sunt actualizate şi îmbunătăţite permanent, după cum este şi cazul Bitdefender Managed Detection and Response, ceea ce reprezintă o garanţie pentru clienţi, că vor beneficia de o protecţie ridicată, imposibil de obţinut prin resurse proprii.

Dacă doriţi să aflaţi în ce măsură Bitdefender MDR este ce aveţi nevoie pentru a depăşi riscurile asociate criminalităţii cibernetice, o discuţie cu unul dintre reprezentanţii NOD este un bun început. Ne puteți contacta la adresa bitdefender@nod.ro

Articole asemănătoare