Beneficiile Bitdefender MDR raportate de utilizatori

30 Septembrie 2021 Timp de citire: 8 minute

„Another Day Another Hack!“ a devenit o realitate curentă, zilnic fiind raportate zeci de atacuri, sute de noi variante malware și mii de site-uri compromise. Creșterea volumului de amenințări duce inevitabil la supraîncărcarea departamentelor IT, care nu mai pot ține pasul cu ritmul de apariție al evenimentelor de securitate. Ca urmare, majoritatea măsurilor luate sunt reactive – 64% din vulnerabilitățile depistate anul trecut datau dinainte de 2019, iar timpul de remediere a unei breșe de securitate era de peste 200 de zile, conform 2020 Business Threat Landscape Report.

Companiile care încearcă să facă față acestor provocări angajând specialiști în securitate au șanse reduse de reușită. În primul rând pentru că profesioniștii în domeniul cybersecurity sunt greu de găsit – nu doar la nivel local, ci și global – și costurile salariale depășesc cu mult ceea ce își pot permite chiar și companiile mari. În al doilea rând, frecvența și gradul de sofisticare al atacurilor au crescut constant, iar hackerii și-au îmbunătățit într-atât de mult tehnicile de disimulare, încât doar expertiza umană nu mai este de ajuns.

În aceste condiții, o soluție mult mai accesibilă și mai sigură este accesarea serviciului de Bitdefender Managed Detection and Response (MDR). Eficiența lui este confirmată atât de companiile de testare ca NSS Labs și AV-Comparative și de analiștii Forrester Research, cât și de faptul că printre clienții Bitdefender MDR se numără companii ca Yamaha sau Honeywell, precum și Departamentul de Justiție al Statelor Unite sau FBI.

Ce beneficii raportează utilizatorii Bitdefender MDR?

Bitdefender MDR este un serviciu de securitate care asigură detecția, identificarea și soluționarea evenimentelor de securitate. Serviciul este disponibil la nivel global 24/7/365 și poate fi personalizat pe cerințele fiecărei companii. Mai multe informații despre ce este și cum acționează serviciul Bitdefender MDR puteți citi aici.

Studiile de caz realizate în rândul clienților Bitdefender arată că utilizarea serviciului MDR generează o serie de câștiguri directe, importante pentru orice companie care urmărește să își îmbunătățească nivelul de securitate, fără a depăși bugetul alocat.

Abordare proactivă

„Este mai ușor să previi, decât să tratezi“ – dictonul medical se aplică și în domeniul cybersecurity, procesele de remediere a unui eveniment de securitate fiind întotdeauna mai dificile și mai costisitioare decât cele de prevenție. Pentru a preîntâmpina incidentele, serviciul MDR monitorizează permanent întreaga infrastructură IT a organizațiilor, de la nivelul echipamentelor utilizatorilor finali, până la rețea și medii Cloud.

Evenimentele depistate sunt corelate între ele folosind informațiile livrate de Rețeaua Globală de Protecție Bitdefender, care colectează date de la peste 500 de millioane de senzori, iar funcționalitățile avansate de analiză asigură depistarea timpurie a indicatorilor de compromitere (IoC). În plus, serviciul livrează analize de risc detaliate până la nivel de utilizator final. Rezultatul? Clienții beneficiază în timp util de informații acționabile, care le permit să evite atacurile și tentativele de fraudă.

Remediere rapidă

Nici un sistem de securitate nu este infailibil, însă unul cu adevărat eficient permite depistarea și blocarea rapidă a amenințărilor. Prin monitorizarea permanentă 24/7, corelarea datelor de telemetrie și analiza lor contextuală, serviciul Bitdefender MDR depistează rapid anomaliile, semnalând automat potențialele riscuri odată cu demararea investigațiilor necesare. Astfel, companiile pot afla rapid care sunt amenințările care au trecut de măsurile de protecție existente, ce vulnerabilități au exploatat și ce resurse au compromis.

Totodată, pot să blocheze propagarea lor și să limiteze pagubele cu ajutorul acțiunilor automate de remedirea integrate în serviciu și folosind scenariile de răspuns predefinite sau personalizate pe cerințele clienților. În plus, eficiența departamentelor IT crește odată cu scăderea nivelului de încărcare – există clienți Bitdefender MDR care au obținut reducerea cu 15 ore pe săptămână a timpului alocat incidentelor de securitate, câștig care a permis echipelor IT să se concentreze pe analiza zonelor de risc și asupra altor servicii de business.

Accesibilitate

Echipa de specialiști care asigură livrarea și operarea serviciului MDR include veterani în domeniul cybersecurity recrutați din cadrul NSA, US Navy etc., angajați pentru a descoperi, identifica și elimina amenințările și riscurile depistate. Nici organizațiile mari nu își pot permite deținerea unor astfel de resurse intern, însă, accesând serviciul Bitdefender, chiar și companiile mijlocii pot beneficia de competențe de nivel „large enterprise“, care le ajută să își îmbunătățească nivelul de securitate și să limiteze efectele atacurilor.

Reducerea costurilor

Toate câștigurile de mai sus asigură câștiguri financiare reale prin reducerea costurilor salariale, creșterea eficienței operaționale și, nu în ultimul rând, limitarea pagubelor. La acestea se adaugă și avantajul că serviciul asigură respectarea condițiilor de conformitate.

Clienții Bitdefender MDR au obținut astfel economii operaționale de 40% prin utilizarea servicului, comparativ cu costurile echivalente extinderii echipei IT cu personal specializat în domeniu, care să asigure monitorizarea, depistarea, identificarea și remedierea evenimentelor de securitate. Pentru mai multe informații, puteți citi acest studiu de caz.

Prin câștigurile asigurate, serviciul Bitdefender MDR este necesar oricărei companii care nu deține resursele de competențe și financiare necesare asigurării unui nivel de securitate adecvat contextului actual și domeniului de activitate.

Pentru mai multe informații despre Bitdefender MDR și despre modalitățile de licențiere, contactaţi reprezentantul regional NOD.

Articole asemănătoare