4 motive pentru care ai vrea să utilizezi Bitdefender GravityZone XDR

31 August 2021 Timp de citire: 8 minute

Bitdefender GravityZone XDR reprezintă o abordare nouă a sistemelor de securitate, printr-o corelare strictă a detecţiei şi răspunsului la incidente, indiferent dacă acestea se întâmplă la nivel de reţea, end-user sau cloud. Bitdefender GravityZone este bazat pe conceptul XDR (eXtended Detection and Response) şi reuneşte funcţionalităţi din soluţiile de Endpoint Detection and Response (EDR) şi Network Traffic Analysis (NTA).

Ce trebuie să înţelegem dincolo de acronime este că produsul Bitdefender combină elemente de securitate pentru reţea, cloud şi endpoint cu monitorizarea comportamentului utilizatorilor şi analiza inteligentă a datelor pentru a orchestra şi automatiza întreg procesul de detecţie şi reacţie la un incident cibernetic. Astfel, Bitdefender GravityZone XDR reuşeşte să ofere prevenţie, detecţie timpurie a ameninţărilor, răspuns automat la incidente, vizibilitate pre şi post atac, trierea alertelor şi capabilităţi extinse de analiză şi investigare.

Realitatea globală arată că, deşi companiile invesc semnificativ în soluţii de securitate informatică, rata de detecţie şi răspunsul la ameninţări şi atacuri sunt sub aşteptări. Explicaţia constă pe de o parte în evoluţia constantă a mediului cybercrime, pe toate palierele: complexitate, diversitate şi volum, iar pe de alta în eterogenitatea arhitecturilor de securitate. Spre exemplu, o analiză Bitdefender din aprilie 2021 arată o creştere de aproape 6 ori (+485%) a atacurilor de tip ransomware în ultimul an şi o creştere de 250% a atacurilor care vizează aplicații de e-banking, instalate pe dispozitive mobile

Valori similare înregistrează și alte tipuri de ameninţări, ceea ce pune o presiune mare pe capacitatea de detecţie, mai ales în cadrul companiilor care utilizează multiple soluţii de securitate, cu acţiune izolată şi fără corelarea evenimentelor. Pentru depăşirea acestor probleme, Bitdefender a integrat conceptul XDR în suita GravityZone pentru a oferi beneficiarilor nu doar un nivel superior de protecţie, ci şi capabilități avansate pentru analiza activităților suspicioase şi automatizarea răspunsului la incidente.

Care sunt avantajele unei soluţii care integrează facilităţile de protecţie la nivel de endpoint cu cele de analiză a traficului din reţea care încorporează noul concept XDR?

Un element important în arhitectura Bitdefender GravityZone XDR îl reprezintă tehnologiile AI și Security Analytics, care corelează informațiile obținute de la nivel global despre amenințări și datele colectate din mediul clienților pentru a detecta din timp atacurile avansate și a oferi alerte de securitate de înaltă fidelitate.

Fără aceste capabilităţi inteligente de analiză, departamentele de profil ar fi depăşite de volumul uriaş de informații captat de sistemele de securitate.

Unde şi cum te ajută Bitdefender GravityZone XDR? Iată cele mai relevante scenarii de lucru:

1. Vrei să detectezi cât mai din timp breșele de securitate.

Atacurile avansate sunt de cele mai multe ori disimulate într-un comportament sau trafic normal şi sunt mult mai greu de depistat. Ultra Plus XDR este echipată cu tehnologie ML specializată și modele de corelare a evenimentelor care permit detecția indicatorilor mai puțin semnificativi, care de obicei nu sunt detectați de alte tehnologii, oferind o detecție în stadiu incipient a atacurilor.

2. Nu ai timp şi vrei să investighezi doar incidentele majore

Departamentele IT sunt foarte ocupate şi nu au timp să verifice fiecare alertă, motiv pentru care multe rămân neanalizate. Ultra Plus XDR permite trierea automată a alertelor şi stabilirea corectă a priorităţilor.

3. Vrei să oferi protecţie inclusiv dispozitivelor IOT și BYOD.

Hackerii vizează tot mai multe suprafeţele de atac, inclusiv dispozitivele inteligente şi echipamentele industriale conectate la internet. Bitdefender Ultra Plus utilizează ML și informații privind amenințările pentru analizarea traficului din rețea, pentru a determina dacă există urme de amenințări care afectează toate tipurile de endpoint-uri conectate la rețea, inclusiv dispozitivele IOT și BYOD (Bring Your Own Device).

3. Vrei o arhitectură de securitate mai simplă

Arhitecturile curente de securitate includ prea multe produse, însă personalul specializat este prea puţin. Soluţia Bitdefender oferă caracteristici integrate de prevenție, detecție și răspuns la nivel de endpoint, rețea și cloud, pentru a reduce complexitatea arhitecturii de securitate, efortul operațional și gradul de competențe necesare.

„Industria” cybercrime evoluează într-o direcţie pe care nimeni nu şi-o doreşte, dar care nu poate fi ignorată. Este tot mai evident că nivelul de protecţie necesar astăzi nu poate fi asigurat cu produsele de ieri.

Bitdefender GravityZone XDR reprezintă o generaţie nouă de produse, care include atât tehnologii cât şi concepte noi. Reflectă întru totul definiţia dată de Gartner pentru XDR: „o platformă pentru detecţia şi răspunsul la incidentele de securitate, care integrează nativ multiple elemente de securitate şi corelează datele colectate într-un sistem operaţional coerent.”

Dacă vrei cel mai bun nivel de protecţie pentru compania sau clienţii tăi finali, avem un subiect comun de discuţie. Contactează reprezentantul tău NOD pentru informaţii suplimentare despre Bitdefender GravityZone XDR sau stabilirea unui demo.

Articole asemănătoare