Cu Zyxel Nebula Control Center, controlul total al rețelei e la un click distanță

30 Septembrie 2024 Timp de citire: 6 minute

Nu avem nevoie de studii și statistici pentru a observa că numărul dispozitivelor inteligente conectate la rețea a crescut rapid. Aproape orice dispozitiv modern, de la laptopuri și telefoane, până la mașini și camere foto/video, este echipat cu WiFi și necesită acces la rețea. În plus, mediul de lucru a fost transformat de munca remote/hibrid, dar și de trendul BYOD (Bring Your Own Device), ceea ce înseamnă că tot mai mulți angajați își folosesc dispozitivele personale pentru a se conecta la rețeaua organizației și pentru a lucra de la distanță.

Totodată, viteza de acces la rețea a crescut spectaculos (aproape orice bloc din București are fiber to the home și abonament gigabit), browserele web au devenit tot mai sofisticate, iar conectivitatea la Internet este la fel de comună ca apa și electricitatea. Însă, pe măsură ce rețelele cresc în complexitate, munca de administrare devine dificilă și ineficientă.

Rețelele tradiționale au control distribuit, ceea ce complică raportarea și rezolvarea problemelor. Hardware-ul necesită de un spațiu fizic și limitează accesibilitatea, iar administrarea este preponderent manuală. Costurile asociate cu toate componentele sistemului, inclusiv cu actualizarea constantă a măsurilor de securitate cibernetică, pot deveni o povară financiară pentru orice organizație.

În acest context, soluțiile Cloud Network Management, precum Zyxel Nebula Control Center, devin o alegere inspirată pentru organizațiile care vor flexibilitate în accesarea și gestionarea rețelelor, reducerea costurilor și scalabilitate rapidă.

Dar care sunt până la urmă avantajele oferite de Cloud Network Management?


1. Gestionarea remote și simplificată a rețelei

Soluțiile Cloud Network Management (CNM), precum Zyxel Networks, nu necesită instalarea de controlere on-site, din contră, personalul IT se poate conecta în siguranță și poate gestiona rețeaua de pe orice dispozitiv și de oriunde în lume, printr-o interfață de management unitară.

Controlul centralizat îmbunătățește securitatea, simplifică soluționarea problemelor și optimizează alocarea resurselor, consolidând astfel performanța generală a rețelei. În general, soluțiile CNM includ și funcții de raportare și monitorizare, spre deosebire de controlerele locale, care au nevoie de aplicații separate pentru acestea. Echipele IT nu mai trebuie să irosească timp prețios cu întreținerea și actualizarea controlerului on-site, având mai mult timp pentru sarcini mai complexe.

2. Scalabilitate și instalare rapidă, costuri reduse

Practic, cloudul poate gestiona un număr nelimitat de dispozitive de rețea, oferind astfel scalabilitate superioară. Dispozitivele hardware, punctele de acces și switch-urile pot fi adăugate fără limitările controlerelor on-site, care pot avea nevoie de actualizări costisitoare.

În cazul soluțiilor CNM, controlerul fiind în cloud, creșterea organizației nu este restricționată de investițiile anterioare în hardware. Când vine vorba de extinderea rețelei, soluțiile gestionate în cloud pot susține organizații de toate dimensiunile, de la o persoană într-o singură locație, până la locații multiple, cu mii de utilizatori. Soluțiile CNM pot fi implementate rapid printr-o abordare zero-touch (instalare fără a fi necesară o echipă IT la fața locului) și presupun costuri mai mici, pe modelul pay-as-you-go, care înseamnă că organizațiile plătesc doar pentru serviciile și resursele folosite.

3. Departament IT centralizat, pentru mai multe locații

Sistemele CNM permit echipelor de IT să monitorizeze și să reconfigureze rapid mai multe locații, printr-o singură autentificare, de pe o singură platformă. Pentru că nu mai este necesar un controler la fiecare locație, configurarea devine mai eficientă, iar numărul punctelor potențiale de defecțiune este redus. Pe termen lung, aceste avantaje conduc la reducerea costurilor IT.

Implementarea zero-touch deja amintită permite personalului IT să petreacă mai puțin timp pe drumuri, deoarece dispozitivele de rețea pot fi configurate și gestionate fără intervenție fizică la fața locului. În ceea ce privește securitatea cibernetică, în timp ce rețelele tradiționale necesită actualizări manuale, rețelele gestionate prin cloud beneficiază de actualizări și patch-uri software automate și avansate, furnizate de providerul de servicii cloud, asigurând astfel un nivel înalt de securitate.

Ce face diferit Zyxel Nebula Control Center?

Zyxel Nebula Control Center simplifică experiența utilizatorilor încă de la primii pași. Personalul IT trebuie doar să folosească aplicația mobilă Nebula pentru a scana codul QR de pe cutiile dispozitivelor, înainte de a le expedia către locațiile distribuite. Ulterior, angajații non-IT trebuie doar să conecteze dispozitivele Nebula și să le pornească, după care, acestea sunt descoperite automat iar setările preconfigurate sunt și ele aplicate automat.

În plus, spre deosebire de alți furnizori, care oferă doar o parte din soluție, Nebula Control Center (NCC) vine cu o abordare holistică, adresându-se tuturor cerințelor de hardware de rețea ale unei organizații: WiFi, switch-uri și gateway-uri de securitate cu protecție împotriva atacurilor malware.

Toate gateway-urile de securitate Zyxel Networks dispun de porturi Dual-WAN. Aceasta înseamnă că, dacă rețeaua unei organizații pierde conexiunea la Internet, dispozitivele din rețea vor continua să funcționeze, să acceseze resurse locale și aplicații interne și să comunice între ele, chiar dacă nu mai pot fi gestionate din cloud. Astfel, Zyxel Nebula Control Center asigură continuitatea activităților de bază ale companiei.

Zyxel Networks se diferențiază de alte soluții similare prin următoarele puncte forte:

  • Interfața intuitivă permite configurarea, managementul și depanarea rețelelor distribuite dintr-o singură fereastră, de oriunde în lume. Acest lucru este valabil pentru toate tipurile de dispozitive compatibile și native Nebula, wireless și cablate (puncte de acces, switch-uri, firewall-uri și gateway-uri, routere și routere mobile 5G/4G).
  • NCC oferă actualizare și monitorizare în timp real, cu date istorice. În practică, acest lucru înseamnă că, de fiecare dacă când adăugați un nou dispozitiv la rețea, topologia rețelei este actualizată automat. Tot automat este actualizat și software-ul pentru interfața de management cloud și pentru dispozitivele de rețea. În plus, beneficiați de funcționalități extinse de notificare inteligentă, inclusiv prin e-mail și prin aplicația Nebula, și aveți acces la istoricul datelor pentru a urmări cu ușurință activitatea din rețea.
  • Nebula folosește un mecanism care previne deconectările între dispozitive și NCC, susținând astfel stabilitatea rețelei. Prin funcționalități specifice (DCS, Load Balancing și Smart Client Steering), soluția facilitează conexiuni mai rapide și o experiență de utilizator excelentă.

Ideea de bază este una singură: Zyxel Networks oferă simplitate și eficiență în gestionarea rețelelor distribuite. Cu o interfață ușor de folosit, puteți configura și monitoriza totul de la distanță, fără bătăi de cap. Actualizările și topologia rețelei se fac automat, iar notificările inteligente vă țin mereu la curent cu activitatea din rețea. Stabilitatea rețelei este obținută prin tehnologii avansate, iar securitatea datelor este garantată, cu respectarea unor standarde stricte precum GDPR.

Performanțele Nebula Control Center transformă această soluție în alegerea perfectă pentru orice companie cu mai multe puncte de lucru.

Pentru a descoperi toate beneficiile pe care Nebula Control Center le poate aduce organizației dumneavoastră, contactați un reprezentant NOD. (networking@nod.ro)

Articole asemănătoare