QNAP Thunderbolt™ 4 , stocare avansată pentru creație video și design grafic

26 Ianuarie 2024 Timp de citire: 6 minute

Stocarea unei cantități mari de date a fost întotdeauna o preocupare principală pentru agențiile de producție video. Imaginile în rezoluție 4K și 8K necesită spațiu de stocare considerabil, iar alegerea unui echipament NAS (Network Attached Storage) oferă capacitatea necesară pentru a lucra cu biblioteci video extinse, materiale brute și multiple versiuni intermediare fără a compromite performanța. Soluțiile de stocare în cloud sau cele locale tradiționale nu sunt satisfăcătoare nici măcar pentru un studio de design grafic mic sau pentru freelanceri, în ceea ce privește spațiul, viteza, accesul și securitatea. Cu atât mai mult, agențiile cu 10-20 de angajați cu regim de lucru hibrid și colaborare intensă au nevoie de soluții care să îi ajute să fie rapizi și eficienți.

Stocare performantă pentru era 4K/8K

Stocarea NAS pentru editare video câștigă rapid popularitate ca soluție eficientă, scalabilă și la un cost accesibil oricărui producător de conținut. Dispozitivele NAS permit consolidarea datelor stocate de mai mulți utilizatori, indiferent de locație, și oferă suport pentru operațiuni zilnice, cum ar fi arhivarea și backup-ul inclusiv prin integrarea cu servicii externe de cloud. Modelele actuale suportă lățimi de bandă de până la 40 GbE, oferind o experiență cu totul nouă în partajarea fișierelor multimedia de înaltă rezoluție.

Fiecare unitate de stocare conectată la rețea gestionează toate datele nestructurate, cum ar fi fișierele video, audio, documente de tip Office și altele. Un echipament NAS face datele ușor de accesat în cadrul unei echipe, facilitând colaborarea și obținerea de răspunsuri sau feedback. Într-o anumită măsură, un echipament NAS poate fi asimilat unui serviciu cloud, adică resursele sunt partajate între mai mulți utilizatori și pot fi accesate indiferent de locație prin Internet sau VPN. Astfel, facilitează munca de la distanță și oferă o libertate mare de alegere a angajaților sau colaboratorilor.

QNAP Thunderbolt™ 4 NAS

Noul NAS Thunderbolt™ 4 a fost creat special pentru activitățile de producție și post-producție ale agențiilor de creație video. Echipat cu procesoarele Intel® Core™ i9 cu 16 nuclee sau i7 cu 12 nuclee, QNAP Thunderbolt™ 4 NAS optimizează productivitatea, permițând oricărui echipe să abordeze proiecte video 4K/8K și să colaboreze fără probleme. Lățimile de bandă de 10GbE sau 25GbE (în funcție de model) garantează un transfer rapid al datelor și o latență minimă, ceea ce își dorește orice echipă de producție video. Capacitatea de stocare poate fi extinsă până la 396 TB, prin simpla adăugare a altor sisteme QNAP JBOD.

Sistemul integrează funcționalități de detecție și corectare a erorilor și datelor corupte. QNAP Thunderbolt™ 4 este bazat pe soluția de stocare ZFS și permite extinderi graduale la nivel de conectivitate și RAM. Soluțiile oferite de QNAP pentru backup și partajarea datelor optimizează semnificativ producția video, îmbunătățesc colaborarea și securizează accesul la fișiere. Totodată, QNAP Thunderbolt™ 4 NAS funcționează cu cele mai relevante sisteme de operare disponibile, de la Apple Mac OS și Microsoft Windows, la Ubuntu și UNIX.

QNAP NAS în post-producție

Folderele NAS ale QNAP Thunderbolt™ 4 pot fi accesate ușor din Windows File Explorer sau Mac Finder prin Wi-Fi și Ethernet. Soluțiile complete de rețea QNAP (inclusiv switch-uri 25/10 GbE, plăci de rețea și adaptoare) oferă viteza, scalabilitatea și flexibilitatea necesare în procesarea fișierelor video 4K/8K. Mai mult, datorită transcodării hardware realizate de o placă grafică încorporată fișierele RAW pot fi optimizate pentru vizualizare pe diverse dispozitive. Acest lucru permite echipelor de post-producție să câștige timp pentru verificarea fișierelor pe dispozitivele lor sau ale clienților și astfel să scurteze durata proiectelor. Interfața echipamentelor QNAP NAS permite setarea unor drepturi individuale de acces la fișiere/foldere, atât pentru membrii echipei, cât și pentru utilizatorii externi.

Care sunt avantajele?

NAS-ul QNAP Thunderbolt™ 4 oferă unele beneficii evidente care ajută agențiile de creație video să lucreze mai eficient, mai colaborativ și mai sigur:

Stocare QNAP prin NOD

Noul NAS Thunderbolt™ 4 poate susține cele mai diverse scenarii de lucru, de la agenții cu 10-20 de angajați până la freelanceri implicați în proiecte de creație video la standarde 4K/8K. Suportă majoritatea sistemelor de operare existente, nu doar Windows și MAC, precum și cele mai diverse suite de editare video. Necesită un spațiu fizic foarte restrâns în cadrul biroului, dar totodată poate fi accesat facil de la distanță. Este o alegere potrivită pentru agențiile în dezvoltare, deoarece oferă multiple opțiuni de upgrade atât la nivel de stocare, cât și de conectivitate și memorie.

Pentru mai multe informații despre noul NAS Thunderbolt™ 4, versiuni disponibile și oferte comerciale, contactați cel mai apropiat reprezentant sau partener NOD.

Articole asemănătoare