Solutii de securitate si supraveghere, Stiri

Profitabilitate la puterea MAXPRO® Cloud

20 November 2020

Nu doar curieratul şi vânzările de măşti au explodat în timpul pandemiei, ci şi vânzările de sisteme de securitate. Conform informaţiilor publicate în mass-media, piaţa de profil va creşte în 2020 cu peste 25%,  pe măsură ce opinia publică şi-a alimentat temerile cu o reală / posibilă creştere a infracționalității. Afacerile mari apelează la servicii specializate de pază şi protecţie, însă restul pieţei se bazează pe sisteme de securitate şi supraveghere video pe care le administrează intern. Pentru aceste companii Honeywell a dezvoltat platforma MAXPRO® Cloud.

MAXPRO® Cloud este o platformă dezvoltată de către Honeywell pentru monitorizarea, administrarea și controlul centralizat al soluțiilor de supraveghere video, detecție efracție şi control acces. A fost dezvoltată ca răspuns la creşterea complexităţii sistemelor de securitate, prin integrarea a tot mai multe componente hardware şi software. Astfel de sisteme au devenit o povară greu de administrat şi monitorizat, cu precădere pentru companiile mici şi medii care nu deţin personal calificat.

Situaţia se schimbă însă fundamental, dacă este utilizată tehnologia potrivită. MAXPRO® Cloud, spre exemplu, consolidează toate sursele de date ale sistemului de securitate (camere, senzori) într-o singură platformă, simplu de accesat, monitorizat şi administrat. Este soluţia ideală pentru orice companie care operează în locaţii multiple: magazine, restaurante, birouri, depozite, şantiere etc.

Dacă vindeţi sisteme de securitate şi supraveghere video, MAXPRO® Cloud este un argument cu greutate, mai ales în discuţiile cu antreprenorii deschişi către tehnologie şi digitalizare sau care doresc să aibă control direct asupra sistemului. Mai mult, platforma este disponibilă printr-o subscripţie lunară, ceea ce generează venituri recurente şi conduce la fidelizarea utilizatorilor.

Cum funcţionează MAXPRO® Cloud?

MAXPRO® Cloud este o platformă cloud versatilă bazată pe soluția Cloud a Microsoft Azure, care centralizează monitorizarea şi controlul sistemelor de securitate (vizualizare stream video live/playback, informare alarme de securitate, interacțiune în timp real) şi oferă facilităţi avansate de vizualizare, management şi analiză.

Portofoliul sistemelor de securitate Honeywell, conectabile la MAXPRO® Cloud , este unul cuprinzător acoperind soluții de detecție efracție atât adresabile cât și convenționale, soluții de control acces cu cititoare atât adresabile cât și standard și soluții de supraveghere, atât digitale cât și analogice.

Prin urmare, poate funcţiona atât pentru locații noi cât şi pentru preluarea cu minim de efort a locațiilor mai vechi. Important de ştiut, MAXPRO® Cloud creează o conexiune securizată între echipamente și cloud-ul Honeywell şi între cloud-ul Honeywell și aplicațiile web sau mobile, asigurând întreg traseul parcurs de informații.

Utilizarea platformei Honeywell nu implică instalare de aplicaţii şi nici servere dedicate, iar pentru noua gamă de echipamente, întreg procesul de configurare se face online. Utilizatorii au acces la înregistrări sau live-uri, de pe orice dispozitiv doresc, pot configura alerte şi evenimente multiple, pot exporta şi partaja date.

De asemenea, platforma oferă acces la un tablou de bord care integrează toate sistemele şi locaţiile şi centralizează informaţiile de interes pentru fiecare beneficiar. Sistemul emite automat alerte dacă apar disfuncționalități, atât la nivel de echipamente cât şi de conexiune la reţea și în funcție de specificul lor le poate direcționa fiecărui responsabil în parte, sub formă de notificări push sau emailuri.

Complementar, MAXPRO® Cloud permite actualizări automate de software/firmware şi management centralizat pentru întreg sistemul.

Funcționalităţi cheie 

Management simplificat şi monitorizare facilă pentru locaţii multiple

Acces centralizat şi securizat (HTTPS şi criptare 256 bit)

Gestiune de la distantă (lock/unlock, arm/disarm, actualizări firmware)

Tablou de bord centralizat

Accesibil de pe orice dispozitiv şi sistem de operare (Windows, MacOs, iOS, Android)

Ce beneficii generează?

Administrarea şi monitorizarea unui sistem de securitate distribuit în multiple locaţii nu este o sarcină uşoară. Consumă timp şi atenţie, mai ales în cazul companiilor care nu au personal dedicat. Conform datelor Honeywell, utilizarea unei platforme centralizate aduce un câştig zilnic de 30 de minute, 10 ore pe lună, pentru angajatul care gestionează acest sistem.

Dacă un administrator IT la un IMM caştigă în medie 1000 eur/lună (cifrele sunt relative, dar am luat ca reper valorile din raportul Top salarii IT: Cât poți câștiga ca programator în cele mai populare specializări în România) adică un salariu brut de cca 2.000 euro, cele 10 ore de munca înseamnă cel puțin 125 eur/lună.

 

Un avantaj important este şi accesul la consola de management şi la tablourile de bord, de oriunde şi oricând. Vizualizarea streaming-ului live sau a înregistrărilor este foarte facilă, iar alertele sunt identificate şi catalogate mai rapid. De asemenea, sistemul centralizează toate informațiile ceea ce elimină nevoia accesării separate a mai multor aplicaţii şi ferestre.

La reducerea costurilor de mentenanță, contribuie şi realizarea automată a update-urilor pentru oricare dintre dispozitivele înrolate. Complementar, platforma semnalizează imediat orice problemă sau disfuncționalitate în sistem, ceea ce reduce riscul apariției unor breşe. Toate acestea generează un nivel mai bun de securitate, o administrarea mai simplă şi costuri reduse.

MAXPRO® Cloud, oportunităţi de business

Utilizatorii din generaţia tânără sunt obişnuiţi cu tehnologia şi abordările de tip self-service. Vor acces direct la facilităţile de administrare şi plată prin abonament. Platforma Honeywell răspunde exact acestor cerinţe şi generează noi oportunităţi de business. Permite abordarea unor categorii de clienţi pentru care gestiunea sistemului de securitate şi supraveghere video este o problemă, atât prin complexitate (multe dispozitive, multe locaţii) cât şi prin lipsa de personal şi timp. Care sunt aceste categorii? Reţele de magazine, farmacii, service-uri auto, francize cu multiple puncte de lucru, şantiere, companii cu birouri şi depozite în diverse orașe etc.

Poate deveni o sursă de venit recurentă prin vânzarea ca subscripţie şi permite extinderea permanentă a sistemului prin adăugarea de noi locaţii, camere, senzori etc. Pe baza MAXPRO® Cloud pot fi livrate servicii suplimentare de management şi monitorizare de la distanţă, pentru clienţii care nu au personalul necesar. Iată doar câteva oportunităţi pentru partenerii NOD, însă scenariile reale de lucru sunt mult mai numeroase.

Pentru mai multe informații sau detalii despre MAXPRO® Cloud accesați: www.maxprocloud.com/ee?utm_source=website&utm_medium=article&utm_campaign=NOD_MPC_Q4_2020

© 2021 NOD Academy