Infrastructura pentru comunicatii, Stiri

Noutățile HP la CES 2021

28 January 2021

Computerul personal nu a fost niciodată mai important. Anul acesta la CES 2021, HP Inc. a lansat echipamente inovative esențiale pentru modul de lucru și viață al oamenilor. HP a prezentat noile dispozitive şi soluţii gândite pentru a susține modul de lucru hibrid şi folosirea pe scară largă a studiourilor personale de creaţie.

La nivel global, mai mult de jumătate din forţa de muncă lucrează în continuare de acasă din cauza pandemiei și astfel PC-ul are noi întrebuințări pentru consumatori şi pentru angajaţii care muncesc de acasă. Odată cu pandemia COVID-19, timpul petrecut în fața calculatorului a crescut cu 7 ore pe săptămână. În unele cazuri, această schimbare a dus la creşterea creativităţii de zi cu zi – realizarea de fotografii, redactarea de povestiri sau articole şi streaming-ul live sunt top 3 activităţi ale consumatorilor.

Munca de acasă nu este întotdeauna o misiune simplă, în condițiile în care doar 30% dintre oameni au o cameră specială, dedicată biroului. Totuşi, 72% dintre cei care lucrează de acasă îşi doresc în viitor un mod de lucru hibrid şi 48% dintre reprezentanții generaţiei Z iau în considerare extinderea activităților freelance în viitor, fiind în căutarea unor soluţii mai bune pentru colaborare şi care să le asigure micro-mobilitate.

Colaborare dincolo de așteptări

Modul şi locul în care lucrăm impune nevoia de tehnologii care să faciliteze colaborarea şi productivitatea. Capacitatea de a lucra împreună, în pofida distanţei, nu a fost niciodată mai importantă. HP vine în întâmpinarea acestei nevoi cu noul HP Dragonfly G2 şi HP Dragonfly Max, pentru colaborare la un nivel superior.

HP Elite Dragonfly G2 oferă libertatea de mişcare acasă sau la birou, fiind cel mai compact dispozitiv de business convertibil din lume, cu o greutate care pornește de la mai puţin de 1 kg. Face parte din cel mai sustenabil portofoliu PC din lume, cu finisaje moderne care încorporează materiale reciclate, inclusiv plastic recuperat din apa oceanelor.

Dispozitivul oferă putere incredibilă cu procesoarele Intel® Core™ de Generație 11 şi grafică nouă integrată Intel® și permite utilizatorilor să rămână conectaţi prin opţiunea ultra rapidă 5G sau conectivitate 4G LTE, cu Tile™ integrat. Carcasa Dragonfly Blue este convertibilă și uşor de curăţat. Printre caracteristicile noi şi îmbunătăţite sunt: sunet perfect cu sistem audio Bang&Olufsen, Inteligență Artificială pentru a maximiza experienţa audio în timpul convorbirilor, dar și pentru muzică și filme. Noua tehnologie HP de detectare a intruziunilor, HP Tamper Lock, blochează PC-ul dacă a fost deschis sau compromis fizic şi anunță utilizatorul.

HP Elite Dragonfly Max duce Elite Dragonfly G2 dincolo de orice aşteptări, oferind cea mai avansată experienţă de colaborare pentru un dispozitiv de business convertibil. Disponibil în culorile negru strălucitor sau albastru Dragonfly, Elite Dragonfly Max oferă o experienţă de colaborare confortabilă, fără probleme, grație caracteristicilor îmbunătăţite: 4 microfoane wide-range cu optimizare audio bazată pe Inteligență Artificială, o cameră de 5 MP + IR  pentru video conferințe de o calitate superioară şi un display HP Eye Ease cu tehnologie cu lumină albastră certificată Eyesafe®, pentru a lucra, a te relaxa online sau a vorbi pe chat fără suprasolicitarea ochilor.

Căştile wireless HP Elite sunt cele mai evoluate căşti pentru colaborare, cu audio tuning personalizat, cu sistem ajustabil de anulare a zgomotului de fond şi cu presetări de sunete. Ziua de lucru este mai ușoară cu aceste căşti care fac trecerea insesizabilă de la o conferinţă online la ascultarea de muzică pe telefon, prin aplicaţia pentru Windows® 10, iOS sau Android. Căştile wireless HP Elite vor fi oferite, opţional, la pachet cu Elite Dragonfly Max, dar sunt disponibile și separat.

Flexibilitate excepțională pentru mobilitate şi productivitate fără limite

HP Elite Folio oferă o productivitate crescută datorită platformei de calcul 5G de Generație 2 Qualcomm® Snapdragon™ 8cx, oferind viteze de conectare prin 5G, Wi-Fi 6 şi până la 24,5 ore de redare video. Oferă libertate de mişcare fără a pierde din calitatea imaginii grație unei camere cu un unghi de 76 de grade, microfonului dual şi difuzoarelor high-definition cu sistem audio Bang&Olufsen.

Monitorul cu diagonala de 13.5-inch integrează HP Sure View Reflect şi o cameră HD cu sistem de confidențialitate încorporat, pentru o securitate sporită. La birou sau acasă, Elite Folio se poate adapta oricărui mediu, fără ventilator şi cu tastatură silenţioasă.  Dispozitivul include și un creion mereu la îndemână, HP Elite Slim Active Pen, cu sistem integrat de încărcare şi suport pentru acces rapid.

Ușor, elegant și puternic

HP EliteBook 840 G8 Aero oferă mobilitate de mişcare şi răspunde nevoilor unei zile de lucru cu multiple sarcini și operațiuni, indiferent de locul în care oamenii muncesc. Cu o greutate care pornește de la mai puţin de 1,13 kg, acest dispozitiv puternic este echipat cu procesoare de Generaţia 11 Intel® Core™, cu Tile™ integrat, cu Wi-Fi 6, şi cu opțiune de conectivitate 5G LTE. Utilizatorii pot lucra împreună chiar și când sunt la distanţă folosind camera 720p HD integrată, un al treilea microfon, difuzoare de top şi sistem audio bazat pe Inteligență Artificială.

Dispozitivul face parte din categoria celor mai sigure şi uşor gestionabile PC-uri din lume și are o serie de caracteristici HP de Securitate pentru a proteja informaţiile sensibile, inclusiv HP Privacy Camera şi HP Sure View Reflect împotriva hackingului vizual. Carcasa din magneziu conţine 90% materiale și plastic reciclat, iar ambalajele provind 100% din surse sustenabile pentru a reduce impactul asupra mediului.

Alte noi dispozitive HP

HP EliteBook x360 1030 G8 şi HP EliteBook x360 1040 G8 transformă stilul de lucru cu un procesor puternic, securitate înaltă şi conexiune 5G optională.

HP Elite x2 G8 combină performanţa unui PC modern cu mobilitatea unei tablete pentru profesioniştii care doresc să lucreze de oriunde, fără a renunţa la productivitate, securitate sau intimitate.

Creativitate fără limite

 

HP ENVY 14 este un studio de creație personal și mobil, care oferă libertatea de a crea şi de a fi conectat de oriunde. Display-ul multi-touch IPS 16:10 WUXGA (1920 x 1200) oferă o imagine cu 11% mai amplă decât un laptop tradiţional 16:9. Este primul laptop HP cu diagonală de 14-inch cu calibrare de culori Delta E <2 pentru o acurateţe nemaiîntâlnită a culorilor. HP Display Control permite setări şi personalizare în funcţie de scenariul de creație.

În funcţie de fluxul de lucru, HP System Control permite personalizarea procesoarelor de Generație 11 Intel® Core™ și placa grafică până la NVIDIA® GeForce® GTX 1650 Ti Max-Q, prin 4 setări diferite. Răcirea este asigurată de sistemul termic avansat care folosește un senzor infraroșu, prin HP Performance Control. Puterea poate fi împărțită între CPU şi GPU cu HP Dynamic Power. Bateria susține proiectele de creație, având o durată de viață de până la 16 ore și jumătate.

ENVY 14 include o protecţie fizică pentru cameră, un buton dedicat pe tastatură pentru a închide microfonul şi un sistem AI de eliminare a zgomotului de fond atunci când sunt utilizate difuzoarele, căştile sau microfonul în timpul apelurilor video/audio sau atunci când înregistrezi. Cu HP QuickDrop pot fi transferate simplu şi în siguranţă fotografii, filme, documente şi multe altele, wireless între PC şi dispozitive mobile.

Create pentru productivitate

Cu design slim și modern, monitoarele HP M-Series FHD sunt gândite pentru cei care lucrează de acasă şi pentru productivitatea profesioniştilor din domeniul creativ. Ochii utilizatorilor sunt protejați tot timpul, monitoarele folosind tehnologia cu lumină albastră care nu afectează acurateţea culorilor, fiind certificată Eyesafe®. M24f, M27f şi M32f FHD oferă imagine continuă pe 3 din cele 4 laturi și full HD pentru claritate şi unghiuri ample. Spaţiile de lucru pot fi uşor organizate printr-un sistem de prindere a cablurilor integrat în spatele suportului.

Monitoarele HP M-Series FHD sunt primele monitoare din lume certificate Eyesafe®, construite cu plastic recuperat din oceane. Fiecare monitor este produs sustenabil din 85% plastic utilizat reciclat şi 100% ambalaj reciclat.

Monitoarele HP E24u G4 şi HP E27u G4 USB-C sunt o soluţie perfectă, cu o conexiune rapidă şi facilă USB-C® care poate susţine un laptop conectat cu până la 65W. Pentru cei care lucrează de acasă sau de la birou şi care au nevoie de o configuraţie simplă pentru mai multe monitoare, aceste display-uri pot fi înlănțuite, oferă conectivitate multi-port, sunt ergonomice și dispun de protecţia cu lumină albastră HP Eye Ease. Butonul de pornire a monitorului poate fi folosit și pentru a deschide sau închide monitorul şi laptopul, chiar dacă acesta din urmă are carcasa închisă.

Mouse-ul wireless HP 635 Multi-Device este accesoriul perfect, ultra compact, cu o baterie care durează 1 an. Oferă libertate de mişcare cu o gamă de opţiuni de personalizare, având o formă ultra compactă potrivită pentru orice suprafaţă plană, chiar şi sticlă. Îl poți conecta la 3 dispozitive diferite prin USB® nano dongle sau la 2 dispozitive utilizând Bluetooth®, pentru o tranziţie neîntreruptă între PC şi tabletă.

Fluxul de lucru este simplificat cu 4 butoane silenţioase programabile care pot activa comenzi predefinite, precum undo şi redo, folosind butoanele laterale în până la 10 aplicaţii, inclusiv: Adobe® Illustrator, Adobe® Photoshop, Microsoft Excel, Microsoft Word, Microsoft PowerPoint, AutoCAD, SolidWorks, Sketch Up, Chrome şi Zoom.

Rucsacul şi geanta de laptop HP Renew Travel 15.6-inch sunt confecţionate sustenabil cu fibre obţinute din reciclarea sticlelor de plastic și a deșeurilor, 6 sticle fiind reciclate pentru o geantă de laptop şi 10 sticle pentru un rucsac.

Aceste genţi foarte uşoare sunt ideale pentru călătorii grație baretelor ajustabile şi buzunarelor interioare şi exterioare, pentru o mai bună organizare. Buzunarele căptuşite şi fermoarul antifurt oferă un plus de protecţie pentru laptopuri cu diagonala de până la 15.6-inch.

Disponibilitatea noilor lansări HP a fost anunțată începând cu lunile februarie – martie. Pentru mai multe informaţii despre inovaţiile HP prezentate în cadrul CES 2021, puteți accesa HP CES 2021 și kit-ul de presă online HP Press Center.

© 2021 NOD Academy