Infrastructura pentru comunicatii, Solutii de promovare si afisare continut

Noul univers al computerului

24 June 2020

Samsung DeX îți aduce experiența calculatorului desktop pe telefon. Folosind un simplu cablu USB, poți beneficia de performanțele telefonului pe un PC sau pe un Mac prin intermediul Samsung DeX.

Samsung DeX sau Desktop eXperience este o funcție inclusă pe modelele Samsung compatibile, seria Galaxy S8, Galaxy S9, Galaxy S10, Galaxy S20 și seria Galaxy Note8, Galaxy Note9 si Galaxy Note10, ce permite utilizatorilor să își extindă dispozitivul într-o experiență asemănătoare desktopului prin conectarea la monitor, alături de tastatură și mouse.

În perioadele în care lucrezi de acasă, este important să poți accesa toate datele, aplicațiile și proiectele de oriunde, în maximă siguranță. Un instrument precum DeX te poate ajuta, transformându-ți dispozitivul Samsung în telefon și în computer, oferindu-ți experiența calculatorului desktop pe telefon.

Multitasking la un alt nivel

În modul Samsung DeX, poți analiza videoclipuri, lucrări artistice și documente pe un afișaj mai mare, utilizând, în același timp, dispozitivul ca pe un telefon. De exemplu, poți să scoți în evidență detaliile în Adobe Sketch mărind imaginea și desenând pe dispozitiv în timp ce vizualizezi întreaga imagine pe monitor. Poți viziona filme pe monitor în timp ce verifici texte sau preiei un apel în timp ce revizuiești documente. Cu Samsung DeX, ai la dispoziție două ecrane să lucrezi și mai eficient.

Îți place să lucrezi de pe tabletă? Prin comutarea la modul DeX, ai posibilitatea să utilizezi tableta ca pe un PC. Deschizi mai multe ferestre în același timp, glisezi sau fixezi o fotografie într-un e-mail, faci clic dreapta pentru mai multe funcții. Productivitatea nu a fost niciodată atât de mobilă. Ai o videoconferință și ți-ai dori să-ți vezi mai bine partenerii de discuții? De pe tabletă îți poți afișa videoconferința pe un TV și în același timp, poți să-ți iei notițe, tot pe tabletă.

Compatibilități și aplicații

Monitoarele Samsung compatibile DeX sunt cele care au un port Type-C sau cele care au un port HDMI. Monitoare Samsung care au un port Type-C conțin în cutie cablul conector potrivit pentru telefonul tău Galaxy. Pentru monitoarele Samsung care au doar port HDMI, este necesară achiziționarea unui cablu Type-C/HDMI sau a unui Type-C Hub cu ieșire HDMI potrivit pentru telefonul tău Galaxy.

Fiind un sistem de operare Android, toate aplicațiile din Google Play pot fi folosite atât în mod normal sau smartphone, cât și în mod DeX, iar majoritatea acestor aplicații au și posibilitatea de a lucra în mod fullscreen pentru o experiență cât mai plăcută în utilizare. Multe aplicații pe care le utilizezi zilnic sunt optimizate pentru a funcționa natural atunci când comuți între ecrane, de la MS Office Suite la Adobe Sketch sau de la browser la YouTube. Le poți utiliza pe dispozitiv, iar cu DeX le poți folosi pe un afișaj mai mare.

Interfață PC pe monitorul Samsung în 4 pași 

Pasul 1: Cumpară sau asigură-te că deții un monitor Samsung care conține în cutie sau alăturat un cablu conector Type-C/Type-C (în cazul monitoarelor care au un port Type-C) sau un cablu conector ori hub Type-C/HDMI.

Pasul 2: Alimentează monitorul, pornește telefonul și conectează telefonul tău Galaxy compatibil la monitor prin conectorul/hub-ul USB-C.

Pasul 3: Selectează din telefon comutare în modul Samsung DeX, iar monitorul Samsung va afișa pe ecran interfața de tip PC/Desktop a modului Samsung DeX.

Pasul 4: Opțional conectează tastatură/mouse sau folosește telefonul Galaxy ca touchpad/tastatură și bucură-te de o experiență de tip PC.

© 2021 NOD Academy