Infrastructura pentru comunicatii, Platforme de colaborare si eficientizare in organizatii

Nimble For Speed

13 May 2019

În 2019, toţi utilizatorii se așteaptă să aibă acces imediat la date şi aplicaţii, rapid şi fără întreruperi. Răbdarea nu este tocmai un atribut al generațiilor post millennials, iar orice uşoară scădere a performanţelor aplicaţiilor generează un nou tichet către departamentul IT. Pe de altă parte, departamentele IT ştiu că acest lucru nu este simplu şi implică un efort mare, atât financiar cât şi operațional. De cele mai multe ori însă, problemele nu sunt uşor de identificat şi pot fi legate de maşinile virtuale, de reţea, de echipamentul de stocare sau chiar de aplicații în sine.

Rapoartele HPE arată că, în medie, 54% dintre probleme nu au legătura cu sistemele de stocare. De aceea, este nevoie de o soluţie inteligentă care pe baza funcționalităților de analiză predictivă să poată identifica rapid cauzele căderilor de performanță, iar măsurile de redresare să poată fi luate automat sau cel puţin în timp util. Cifrele sintetizate de HPE indică, în cazul seriei Nimble, rezolvarea automată a până la 86% din problemele de funcţionalitate.  Mai multe informaţii găsiți în raportul “Redefining the standard for system availability,” publicat de HPE în 2017.

 

Povestea Nimble Storage a început în 2008 atunci când în San Jose California doi ingineri de origine indiană au pus bazele companiei. Ulterior, cu investiții de peste 100 milioane USD au produs o serie de echipamente de stocare care utilizau protocoale iSCSI şi FibreChannel cu funcţionalităţi avansate de back-up şi protecţie a datelor.

Vârful tehnologic a fost atins în 2016 prin lansarea echipamentelor Predictive All Flash Array care combinau performanţa tehnologiei flash cu soluţiile de analiză predictivă de la InfoSight. Integrarea avea ca obiectiv atingerea unui nivel de mentenanţă automată şi emiterea proactivă de alerte privind nivelul de performanţă / sănătate a sistemului şi adoptarea măsurilor necesare de protecţie. În 2017, compania a fost achiziţionată de HPE pentru suma de 1.09 miliarde USD, iar seria de produse a fost rebranduită ca HPE Nimble Storage.

Dacă doriti inovație şi performanță în materie de stocare, HPE Nimble Storage este ceea ce aveţi nevoie. Soluţia integrează șasiurile patentate Nimble şi tehnologia flash cu soluțiile de analiză predictivă HPE InfoSight. Astfel poate livra un nivel imbatabil de performanţă şi disponibilitate, cifrele arătând 99.9999 (atenție, avem şase de nouă!) disponibilitate, 73% mai puține probleme raportate de utilizatori şi 85% mai puţin timp alocat pentru troubleshooting din partea echipei de administrare. Mai mult, gama HPE Nimble Storage este suficient de diversificată la nivel de capacitate şi funcționalități încât să acopere cerinţele celor mai mulți dintre prospecţi.

Familia HPE Nimble Storage are două serii de produse:

All Flash Arrays, dedicată aplicațiilor care au nevoie de viteză şi unde latența afectează performanța. Aceste echipamente funcționează exclusiv cu flash şi sunt ideale pentru proiecte de VMware, desktop-uri virtuale (VDI) sau aplicaţii de back office cu baze de date SQL Server sau Oracle.

Adaptive Flash Arrays, care oferă cel mai bun raport calitate / preţ prin combinarea performanțelor tehnologiei flash cu preţul accesibil al discurilor mecanice rotaţionale. Aceste echipamente pot susţine medii virtualizate similare, însă unde performanţa nu este o cerinţă critică. Sunt ideale pentru proiecte de back-up sau testare de aplicaţii.

Configuraţii disponibile

Din punct de vedere tehnic, echipamentele sunt modulare, iar clienții pot opta pentru diverse configurații. All-Flash Arrays are trei versiuni şi oferă capacități brute de la 6 la 1106 TB, cu 5:1 rata de reducere a datelor prin deduplicare şi compresie. Adaptive Flash Arrays are de asemenea trei variante de şasiu cu 11-1260 TB capacitate brută. Ratele de reducere a datelor pot fi de 5:1 pentru aplicații obișnuite şi 18:1 pentru scenarii de back-up şi disaster recovery. Verificaţi configuraţiile disponibile direct pe site-ul HPE.

Dincolo însă de capacitate şi rezilienţă, avantajul familiei HPE Nimble Storage stă în analiza predictivă a performanţei în utilizare şi a necesarului de capacitate. Diagnosticarea rapidă a disfuncţionalităţilor, identificarea cauzelor şi aplicarea unei rezoluţii este principala provocare a oricărui departament IT. Doar astfel impactul asupra aplicaţiilor de business şi a utilizatorilor poate fi redus la minimum.

Din experienţa specialiştilor NOD, problemele pot fi generate de sistemele de stocare, însă nu întotdeauna aceasta sunt responsabile. Funcționalitățile de analiză predictivă ale HPE Nimble Storage aduc un plus de lumină în aceste situații şi ajută departamentele IT să ofere utilizatorilor cel mai bun mediu de lucru.

Dacă aţi identificat oportunităţi pentru integrarea HPE Nimble Storage în proiectele pe care le derulaţi, vă stăm la dispozitie cu documentaţie tehnică şi demo-uri.

© 2020 NOD Academy