Platforme de colaborare si eficientizare in organizatii, Solutii de securitate si supraveghere

Natural Born Defenders

06 February 2020

Rețeaua este un pilon de rezistenţă al oricărui business modern. Derularea operațiunilor digitale, colaborarea dintre angajaţi, interacțiunile cu clienţii, toate au loc în rețea. Zeci de Giga de date circulă zilnic între echipamente, iar departamentele IT depun tot mai mult efort pentru administrarea acestui mediu. Soluţiile de Network Traffic Analysis ajută administratorii de reţea să colecteze şi să analizeze datele de trafic pentru a identifica atât problemele de performanţă, cât şi ameninţările de securitate.

În ultimii ani, atacurile cibernetice au devenit tot mai rafinate şi granulare. Experţii consideră că acestea reuşesc tot mai des să depășească măsurile tradiţionale de protecţie la nivel de endpoint, firewall sau sandbox. Vizibilitatea redusă asupra vectorilor de atac, detecţia tardivă, volumul mare de alerte fals pozitive, precum şi lipsa de disciplină a utilizatorilor au simplificat „munca” hackerilor.

Un studiu local, derulat de Cisco şi citat de Agerpres arată două realități apăsătoare pentru companiile din România: 23.7% dintre angajaţi refuză să respecte regulile de securitate IT, iar un sfert dintre responsabilii cu securitatea nu ştiu dacă organizațiile lor au fost ţinta unui atac în ultimii 2 ani. Iată de ce, în cadrul arhitecturilor moderne de securitate, vizibilitatea asupra reţelei şi proactivitatea devin elemente cheie.

Analiza traficului în reţea

Soluţiile de Network Traffic Analysis oferă această perspectivă şi, pe baza înţelegerii anomaliilor din reţea, pot detecta în timp real atât atacurile, cât şi comportamentul neadecvat al utilizatorilor, care pot genera breşe de securitate şi pierderi de date. Mai mult, aceste soluţii au capacitatea de automatizare şi învăţare pentru a oferi un nivel maxim de eficienţă şi suport pentru departamentele IT. Un raport recent al analiştilor de la Research and Markets arată că piaţa de profil creşte anual cu cca 14% şi va ajunge în 2022 la o valoare de 6.5 Miliarde USD. Aceste cifre reflectă interesul ridicat manifestat de companiile din întreaga lume pentru soluţiile de Network Traffic Analysis şi impactul real pe care acestea îl au în creşterea nivelului de securitate.

Piaţa soluțiilor de monitorizare a reţelei este generoasă ca și ofertă, iar identificarea soluţiei potrivite devine un proces complex. Companiile din România au însă la dispoziţie un furnizor cu rezultate remarcabile pe piaţa globală de securitate. Bitdefender Network Traffic Security Analytics (NTSA) este una dintre cele mai bune soluţii de monitorizare şi analiză a traficului şi este utilizată de tot mai mulţi responsabili cu securitatea din întreaga lume. Dincolo de patriotismul local, Bitdefender își pune amprenta în lumea securităţii cibernetice, iar existenţa unor resurse umane impresionante (ca număr şi competenţe) pe plan local este un mare avantaj pentru beneficiari.

Ce oferă Bitdefender Network Traffic Security Analytics?

Bitdefender a dezvoltat o soluţie premium care detectează, în timp real, cu mare acuratețe atacurile avansate şi declanşează automat o serie de triggere şi alerte. Funcţionează complementar cu restul soluţiilor de securitate la nivel de reţea şi utilizatori, oferind o protecţie mai amplă și se integrează cu produse de la majoritatea furnizorilor.

Bitdefender Network Traffic Security Analytics scanează şi interpretează traficul pentru a detecta imediat orice anomalie / schimbare de comportament generată de un atac sau de infectare la nivel de endpoint. Protecţia este efectivă atât împotriva atacurilor cunoscute, cât şi a celor necunoscute. În funcţie de natura incidentelor, soluţia iniţiază măsuri de protecţie şi emite alerte către persoanele responsabile. Cu Bitdefender Network Traffic Security Analytics, clienții voștri finali au de câștigat:

Detecţie în timp real pentru orice dispozitiv conectat la reţea, inclusiv echipamente din proiecte IoT

Gestiune automată a incidentelor şi sistem inteligent de alerte (Intelliatriage)

Vizibilitate 360 asupra securităţii mediului IT

Bitdefender Network Traffic Security Analytics nu este doar un instrument, ci o adevărată ştiinţă. Pentru a detecta din timp atacurile avansate și genera un răspuns eficient la amenințări, soluţia corelează informații stocate în cloud cu privire la amenințări (nu mai puţin de 500 de milioane de senzori la nivel global), tehnologia de învățare automată (machine learning) și analiza comportamentală a traficului din rețeaua beneficiarului. Corelarea dinamică a acestor informații duce la obţinerea unor rezultate semnificativ  mai bune decât metodele clasice bazate pe simpla analiză a semnăturilor şi care are rezultate doar împotriva atacurilor cunoscute. Bitdefender Network Traffic Security Analytics oferă protecţie în timp real şi implicit posibilitatea derulării de măsuri proactive, înaintea apariţiei unor breşe şi a compromiterii datelor.

Pentru mai multe informaţii despre Bitdefender Network Traffic Security Analytics şi a modului de acţiune, descărcaţi broşura COMBATING ADVANCED THREATS WITH NETWORK TRAFFIC ANALYTICS.

De reţinut!

Atacurile cibernetice au devenit tot mai rafinate şi granulare, iar protecţia efectivă a mediilor IT cere noi abordări de securitate. Analiza traficului din reţea reprezintă o metodă mult mai eficientă de identificare a incidentelor faţă de clasica analiză a semnăturilor. Bitdefender Network Traffic Security Analytics  este un produs românesc ce oferă:

Implementare rapidă, fără să blocheze numeroase resurse (on premises sau în cloud)

Detecţie în timp real pentru orice dispozitiv (BYOD, IoT etc)

Analiza traficului criptat şi necriptat, cu păstrarea confidenţialităţii

Alerte inteligente în tip real

Management centralizat, acces remote

Scalabilitate extremă (puteţi adăuga oricând noi resurse în reţea)

Vizibilitate 360 asupra securităţii mediului IT

Întreg portofoliul soluțiilor Bitdefender este disponibil prin NOD, iar experţii noştri vă stau la dispoziţie pentru informaţii suplimentare şi sesiuni demo.

© 2020 NOD Academy