Infrastructura pentru comunicatii, Stiri

Lenovo Premier Support & Accidental Damage Protection

10 December 2020

Satisfacţia şi calitatea muncii de la distanţă este dată de câteva elemente: o conexiune performantă la Internet, o suită profesională de colaborare, dar şi de echipamentele utilizate. Indiferent dacă este vorba despre desktop-uri, laptop-uri, tablete, camere web sau alte device-uri dedicate, cu toţii ne dorim să fie funcţionale permanent, iar dacă apare o problemă să fie rezolvată cât mai rapid. Conexiunea noastră cu lumea şi productivitatea activității depind 100% de aceste elemente.

Mulţi utilizatori îşi aleg echipamentele exclusiv în funcţie de design şi fişa tehnică, ignorând complet serviciile asociate, ceea ce nu este întotdeauna cea mai bună decizie. Garanţia standard este între 1 şi 2 ani, însă durata medie de utilizare a unui PC este între 3 şi 5 ani, desktop-urile având o viaţă chiar mai lungă decât laptop-urile

Realitatea arată că echipamentele se strică, atât în garanţie cât şi post, mai ales dacă întreţinerea acestora nu este corespunzătoare. Mai mult, în pandemie gradul de utilizare a echipamentelor individuale a crescut considerabil. Angajaţii cu regim de telemuncă petrec până la 10-12 ore online, derulând pe acelaşi dispozitiv atât sarcinile de serviciu, cât şi unele activităţi personale (email, cumpărături online, browsing).

Un studiu internaţional derulat de agenţia americană Naţional Bureau of Economic Research (NBER) a monitorizat activitatea a 3,1 milioane de angajaţi din 21.000 de companii (inclusiv din Europa), iar concluzia a fost că de la începerea pandemiei timpul petrecut in fata computerului a crescut în medie cu 48 de minute. Alte analize arată că în Europa timpul petrecut în trafic, la masă şi în discuţiile cu colegii s-a mutat în activităţi online, şi că majoritatea lucrătorilor ce desfășoară muncă de birou stau cu până la 2-3 ore în plus la computer în fiecare zi.

Ca și concluzie, durata medie de viaţă a unui echipament se va scurta considerabil în viitorul apropiat datorită utilizării intensive. Mulţi retaileri oferă deja opţiuni pentru extinderea garanţiei comerciale (cu 1-2 ani), însă nu ar fi mai potrivită contractarea unor servicii dedicate, direct de la producătorul echipamentului?

Echipamente asigurate de Lenovo

Accidental Damage Protection (ADP) este o asigurare suplimentară împotriva defecţiunilor structurale sau operaţionale cauzate de căderi de pe birou, vărsarea unor lichide, asupra sarcinilor electrice etc. Este valabilă pentru tablete, laptopuri Thinkpad şi IdeeaPad precum şi pentru sistemele All in One Idea Centre. Acest serviciu este prestat direct de Lenovo şi are un impact semnificativ asupra reducerii costurilor cu echipamentele IT individuale. Astfel clienţii se asigură că angajaţii (la birou sau acasă), vor avea tot timpul un echipament funcţional şi vor rămâne productivi.

Accidental Damage Protection implică o plată unică, în avans, predictibilă şi uşor de prins în bugetul anual de cheltuieli. Datele centralizate de Lenovo arată că o astfel de asigurare generează o reducere medie de 28% pentru repararea laptopurilor, economie care ajunge la 75-80% în cazul tabletelor.

Servicii de suport Lenovo Premier

Defectarea unui echipament este o reală bătaie de cap, mai ales acum în pandemie. Din fericire există soluţii care să simplifice această situaţie. Lenovo, liderul actual al pieţei de PC-uri, cota 25% în iulie 2020 conform Gartner, oferă clienţilor business o gamă foarte extinsă de servicii de suport, atât ca beneficii cât şi ca acoperire geografică.  Alături de serviciile primite prin garanţia comercială standard, Lenovo oferă clienților de business 2 categorii suplimentare de servicii: Onsite Support şi Premier Support.

Acestea înseamnă acces direct la o reţea de tehnicieni care pot identifica şi rezolva rapid orice problemă, hardware sau software. Adică timp redus pentru reparaţii. Mai mult, fiecare client are un account dedicat, care va cunoaşte bine situaţia şi va putea să ofere o rezolvare personalizată, indiferent dacă vorbim despre repararea, schimbarea sau înlocuirea temporară a echipamentului.

Ce include pachetul Lenovo Premier Support? 

Asistenţă tehnică în limba română, disponibilă în intervalul 7 AM – 7 PM

Suport tehnic pentru hardware şi software OEM (inclusiv remote)

Un singur punct de contact pentru simplificarea procesului de gestiune a tichetelor de service

Account manager dedicat

Intervenţii în regim NextBusinessDay sau intervenţii prioritare

Produs la schimb (în anumite condiţii)

Portal clienţi pentru acces la detalii despre statusul solicitărilor

 

Serviciile fac diferenţa

Pentru clienţii business, serviciile asociate unui produs devin un avantaj competitiv important. Iar dacă aceste servicii au ca obiectiv reducerea timpului de neutilizare a unui echipament, pe motiv de plasare în service, reducerea costurilor de mentenanţa / reparaţie şi păstrarea productivităţii angajaţilor, sunt deja un atu la vânzare.

În concluzie, pandemia şi trecerea la remote work au dus atât la creşterea considerabilă a ratei de utilizare a echipamentelor (plus 2-3 ore în medie pe zi), cât şi la imposibilitatea unor intervenţii directe din partea departamentelor IT.

Contractarea unui pachet suplimentar de servicii, care să acopere atât defecţiuni hardware si software cât şi unele mici şi inevitabile accidente, poate fi opţiunea salvatoare. Echipamentele Lenovo sunt rezistente şi performante, iar aceste servicii suplimentare contribuie direct la prelungirea ciclului de utilizare.

Solicitaţi reprezentanţilor NOD informatii suplimentare despre serviciile Lenovo Premier Support & Accidental Damage Protection şi rămâneți aproape de clienţii finali, chiar şi dincolo de distanţarea fizică impusă de pandemie.

© 2021 NOD Academy