Platforme de colaborare si eficientizare in organizatii, Stiri

La Vie en Azure

12 September 2017

 

“La Vie en Rose”, “Life in Pink” sau “Viața în roz” exprimă sentimentul de împlinire pe care-l simți atunci când ești fericit, iar grijile nu mai există. Tot ceea ce ai de făcut este să te bucuri de toate lucrurile frumoase din viață, alături de cei pe care-i iubești. Atunci când tehnologia îți oferă siguranța de care ai nevoie, puterea de procesare de a-ți atinge cele mai îndrăznețe obiective și posibilitatea să faci ceea ce vrei să faci, fără limite și fără costuri ascunse, te bucuri de “La Vie en Azure“.

Cum ar fi să instalezi și să rulezi aplicațiile proprii în cloud, rapid, scalabil și stabil? Sau să le oferi clienților acces la aplicațiile tale oriunde, oricând și în orice număr? Cu datele aplicațiilor și clienților tăi stocate în siguranță, desigur. Sau să-ți redimensionezi resursele de procesare exact când ai nevoie, pentru cât timp este necesar, analizând dinamic datele și adaptând instantaneu procesele prin învățare automatizată?

Microsoft Azure este o colecție modulară de servicii cloud integrate, construită pentru eficiență financiară, rezultate și viteză. Cu Microsoft Azure îți pui aplicațiile la dispoziția clienților din orice zonă a lumii, în condiții excelente de performanță, prin centrele de date ale Microsoft. Păstrezi în siguranță datele companiei și ale clienților. Microsoft este primul furnizor de soluții cloud recunoscut de Uniunea Europeană pentru rigurozitatea protecției datelor și primul care a adoptat standardul internațional în confidențialitatea cloud – ISO 27018.

Cu Microsoft Azure, iei decizii mai inteligente, prin serviciile de analiză predictivă de tip machine learning, Cortana Analytics sau Stream Analytics care descoperă noi oportunități de business din date structurate, nestructurate sau oferite de dispozitive Internet of Things. Construiești și pui în funcțiune pe loc toată infrastructura IT de care ai nevoie pentru a oferi servicii web, pentru a păstra și procesa date, pentru a comunica și a crea versiunea digitală a business-ului tău. Magic, nu?

Avantajele Microsoft Azure

 

Ce servicii oferă Microsoft Azure?

Azure oferă un catalog de servicii aflat în permanentă creștere, care în prezent conține 75 de instrumente. Printre cele mai importante categorii și instrumente se numără:

Putere de procesare

Mașini virtuale. Ai la dispoziție computere virtuale cu Windows sau Linux pe care le poți configura și administra din câteva click-uri, în câteva minute. Astfel poți rula procese oricât de intense și aplicații care necesită memorie multă și putere mare de calcul.

Servicii cloud. Implementezi și gestionezi rapid aplicaţii pe mai multe niveluri în care Microsoft Azure se ocupă de detalii: crearea de provizioane, echilibrarea sarcinii, monitorizarea stării de sănătate pentru disponibilitate continuă, cum ar fi folosirea unui server web IIS dedicat pentru găzduirea aplicaţiilor web front-end sau rularea unor sarcini asincrone, de lungă durată sau permanente.

Aplicații web și mobile. Azure App Service este o platformă cloud care îți permite să creezi aplicații web și mobile de mare putere pentru mediul enterprise, pentru orice platformă sau dispozitiv, și să le implementezi pe o infrastructură cloud scalabilă și de încredere.

Site-uri Web. Poți începe să folosești gratuit aplicațiile web, apoi le poți scala din mers: construiești folosind orice instrument (VS, editoare de text) sau limbaj (ASP.NET, PHP, Python, Node.js); lansezi o aplicație web dintr-o galerie în 5 minute sau chiar mai puțin; implementezi folosind TFS, GIT, FTP sau WebDeploy; alegi SQL Database sau MySQL; scalezi instantaneu în moduri partajate sau rezervate; folosești nume de domeniu personalizate, la prețuri accesibile.

Servicii pentru mobile. Folosind Mobile Services poți susține o multitudine de capabilități și capacități backend: biblioteci native client pentru platforme de dispozitive mobile, inclusiv Windows Store, Windows Phone 8 şi iOS; autentificarea utilizatorilor prin intermediul unor furnizori de identitate, precum Facebook, Twitter, Google şi Microsoft Account; transmiterea de notificări push către aplicaţiile mobile; monitorizare şi vizualizarea datelor indicând nivelul de utilizare al serviciului tău mobil.

 

Servicii de date

Date și stocare. Azure Storage oferă un set de servicii de stocare pentru toate nevoile de business. Poți alege să păstrezi baze de date relaționale, date nestructurate, fișiere, tabele și secvențe de date pentru a stoca eficient mesajele. Sau poți folosi Premium Storage pentru stocare de înaltă performanță și latență scăzută în procese intense de citire și scriere.

Baze de date. Azure SQL Database este un serviciu pentru baze de date relaționale care îți permite să creezi rapid aplicații, să le extinzi sau să le scalezi în Cloud.

Copii de rezervă. Cu Azure Backup gestionezi copii de backup ținute în Cloud cu instrumente familiare din Windows Server 2012, Windows Server 2012 Essentials sau System Center 2012 Data Protection Manager. Azure Cache este o soluție scalabilă distribuită, in-memory, care îți permite să construiești aplicații responsive de înaltă disponibilitate și scalabilitate, furnizând acces rapid la date. Bazat pe Apache Hadoop, HDInsight simplifică citirea și procesarea rapidă a datelor de mari dimensiuni, structurate sau nestructurate, cu posibilitatea de a introduce rapid vizualizări precum diagramele cu bare şi circulare.

Recovery Manager. Hyper-V Recovery Manager ajută la protejarea serviciilor importante, coordonează replicarea sau recuperarea de mașini virtuale cu un Cloud bazat pe System Center 2012 într-o locație secundară.

 

Servicii de aplicații

Dispecer de notificări. Notification Hubs este o infrastructură cross-platform de înaltă scalabilitate pentru trimiterea de notificări: le poți emite către milioane de utilizatori dintr-un foc sau le poți trimite țintit către utilizatori individuali.

Visual Studio Online. Visual Studio Online furnizează o soluție Cloud de tip ALM (Application Lifetime Management) care are grijă de toate: de la stocare de cod cu funcționalități de conlucrare și urmărire de sarcini sau probleme, până la teste privind încărcarea sau compilarea automată. Este accesibil de oriunde și-ți poți crea un cont gratuit. Visual Studio Online se licențiază separat de Azure Services. Azure Automation îți permite să automatizezi crearea, lansarea, monitorizarea și mentenanța resurselor din mediul tău Azure, folosind un motor scalabil și de încredere pentru execuția fluxurilor de lucru. Cu Azure CDN (Content Delivery Network) livrezi conținut de bandă largă către clienți din lumea întreagă, cu latență scăzută și înaltă disponibilitate, printr-o rețea robustă globală de centre de date.

API Management. Azure API Management permite publicarea de API-uri pentru dezvoltatori, parteneri sau angajați. În mod securizat, scalabil.

Servicii media. Azure Media Services oferă soluții Cloud pentru multe tehnologii existente de preluare, encodare, conversie de formate, protecție de conținut și streaming live sau on-demand.

 

Rețelistică

Traffic Manager. Cu Azure Traffic Manager poți face load balancing pentru traficul care vine spre mai multe servicii găzduite în Azure. Echilibrarea încărcării se poate face atât pentru serviciile aflate în același centru de date, cât și pentru cele găzduite în centre de date distribuite global.

Express Route. Azure ExpressRoute îți permite să creezi conexiuni private între centrele de date Azure și infrastructură care se află în sediul companiei sau într-un mediu de co-locare.

Virtual Network. Azure Virtual Network îți permite să creezi VPN-uri – Virtual Private Networks – în Azure și să le conectezi securizat cu infrastructura IT proprie locală.

 

Alte servicii Azure

Servicii cognitive. Un portofoliu de interfețe și kituri de dezvoltare software care ajută dezvoltatorii să adauge la soluțiile lor servicii inteligente precum analiză video, vorbire, limbaj uman sau capabilități avansate de căutare.

Analiză de date. Învățare automatizată, business intelligence, vizualizări grafice

Internet of Things. Hub pentru administrarea dispozitivelor conectate, învățare automatizată, procesare a fluxurilor de date

Administrarea identității și a accesului. Sincronizare a directoarelor locale și autentificare unificată.

Servicii pentru dezvoltatori. Instrumente de programare, colaborare, testare.

 

Veștile bune pentru cash-flow-ul companiei

Cândva investeai în IT. Acum consumi IT, în ritmul și în cantitatea pe care le preferi. Cu Azure îți reduci cheltuielile de capital, platforma fiind disponibilă sub formă de abonament lunar. Eviți astfel investițiile inițiale mari pentru cumpărarea de software sau hardware nou, în timp ce îți transformi costurile de IT din cheltuieli de capital în cheltuieli operaționale.

Reduci investițiile în tehnică IT și cheltuielile cu energia, pentru că nu mai ai nevoie de servere scumpe și energofage pentru diversele servicii oferite clienților. Ai mereu cel mai nou software, cele mai noi aplicații, în condiții de securitate aduse mereu la zi. Nu trebuie să mai faci upgrade-uri sau să instalezi patch-uri de securitate. Microsoft adaugă noi capabilități în fiecare lună.

 

Viitorul este aici. Încearcă Azure

Este simplu. Poți încerca Azure gratuit chiar ACUM pentru a te convinge de avantajele instrumentelor de productivitate în cloud găzduite de Microsoft.

Microsoft Azure oferă o flexibilitate deplină în alegerea resurselor, precum și posibilitate de a scala din câteva click-uri caracteristicile și volumele acestor resurse, în funcție de dinamica nevoilor fiecărui utilizator. Avantajele imediate și pe termen lung sunt evidente.

Pentru oferte personalizate Microsoft Azure pentru business-ul tău și planuri tarifare, contactează partenerii Network One Distribution.

© 2019 NOD Academy