Platforme de colaborare si eficientizare in organizatii, Stiri

Cum poți face predarea la distanță mai atractivă pentru elevi?

06 November 2020

Mutarea orelor din tradiționala sală de clasă în mediul online înseamnă printre altele și adoptarea tehnologiei potrivite pentru o tranziție reușită. Microsoft Teams face posibilă desfașurarea orelor online într-un cadru care aduce împreună profesorii și elevii prin interacțiuni față-în-față virtuale, teme, fișiere și conversații într-o singură platformă accesibilă de pe dispozitive mobile, tablete, PC-uri sau direct din browser.

Pentru a ușura acest proces cât de mult se poate, Microsoft a alcătuit un ghid de bune practici pentru directorii de școli și personalul IT, astfel încât elevii și profesorii să înceapă să comunice remote cât mai repede și mai ușor cu ajutorul Microsoft Teams.

Odată instalat și configurat Microsoft Teams, profesorii iși pot crea propriile clase, pot adăuga elevi, pot partaja lecții, pot crea teme și pot colabora online în timp real într-o singură platformă atât cu elevii, cât și cu restul personalului școlii. Iar pentru a obține rezultate cât mai bune, există o serie de trucuri care pot fi puse în aplicare pentru a menține atenția și interesul elevilor.

 Partajarea ecranului pentru a prezentarea lecțiilor și încurajarea elevilor să folosească chat-ul pentru a pune întrebări contribuie la continuitatea lecțiilor amânând sesiunile de întrebări și răspunsuri pentru momentul oportun.

 Opțiunea de partajare a sunetului computerului permite partajarea de filme și fișiere audio în timpul unei întâlniri.

 Moderarea discuțiilor din clasă permite punerea elevilor pe mut, oferirea drepturilor de prezentare sau scoaterea lor din întâlnire dacă este cazul.

 Înregistrarea lecțiilor pentru a le pune la dispoziția elevilor în cazul în care nu au putut participa cu toții live.

 Evaluarea elevilor direct din Microsoft Teams cu ajutorul Microsoft Forms.

 Crearea unui canal pentru relaxare pentru a menține interesul elevilor cu ajutorul unor inițiative speciale, în funcție de vârstă.

Menținerea interesului și a atenției elevilor în afara clasei pot fi adevărate provocări, mai ales pentru cei care au trecut la predarea online forțați de contextul actual. Pentru a-i ajuta pe părinți să le ofere copiilor suportul de care au nevoie în această perioadă, Microsoft a creat un ghid de învățare online pentru elevi și părinți. Iar profesorii pot folosi instrumente precum Flipgrid, Skype in the Classroom sau Minecraft: Education Edition pentru un proces de predare interesant și diferit.

Pentru a-i ajuta pe profesori și pe elevi cu ghiduri practice și informații care să îi ajute să fie motivați și implicați în procesul de predare / învățare online, Microsoft pune la dispoziție o serie de webinare despre Teams pentru Educație care pot fi accesate la cerere de către profesori, împreună cu o serie de resurse disponibile în Microsoft Educator Center.

© 2021 NOD Academy