Platforme de colaborare si eficientizare in organizatii, Stiri

Cele mai noi funcționalități Microsoft Teams pentru Educație

23 November 2020

Lucrurile se schimbă continuu și la fel o face și tehnologia. Fiecare zi vine cu provocările ei, dar și cu multe reușite. Pe baza feedback-ului primit din partea utilizatorilor din mediul educațional, specialiștii Microsoft aduc noi funcționalități în Teams pentru ca procesul educațional să nu aibă de suferit. Iată și ultimele noutăți în materie de Microsoft Teams pentru Educație.

Noi scene pentru Modul Împreună 

Modul Împreună reimaginează experiența întâlnirii pentru a ajuta participanții să se simtă mai apropiați, chiar și atunci când sunteți la distanță, online. Cu noile scene ale modului Împreună, vă puteți transforma sala de clasă pentru a crea o experiență virtuală mai relaxată sau mai potrivită pentru materia predată, fie că este vorba de un auditoriu, o sală de conferințe sau o cafenea.

Modul prezentator pentru Microsoft Whiteboard în Teams

Profesorii au acum opțiunea de a alege modul Prezentator pentru Microsoft Whiteboard din Teams. Această funcționalitate permite o flexibilitate mai mare de prezentare a tablei digitale – se poate acorda fie doar acces Read Only pentru elevi, fie li se poate acorda sau ajusta accesul când trebuie să colaboreze întreaga clasă.

Modul Focus pentru elevi

Elevii vor putea să se concentreze doar asupra materialelor prezentate la clasă. Atunci când un profesor își partajează ecranul, elevii pot alege Modul Focused din opțiunile disponibile pentru a vedea doar conținutul, fără nici un alt element care să le distragă atenția.

Microsoft Lists în Teams

Urmăriți informațiile, coordonați proiecte de grup și partajați resurse cu Microsoft Lists. Utilizatorii pot crea o listă direct din canalul unei echipe de clasă făcând click pe + și selectând aplicația Lists. Această aplicație este o modalitate simplă, inteligentă și flexibilă de a ajuta diferite grupuri și clase să lucreze organizat.

Spre exemplu, elevii pot folosi Lists pentru a urmări temele și pentru a gestiona activitățile din cadrul unui proiect de grup. Descoperiți mai multe despre această aplicație urmărind demo-ul Cum să creezi o lista în Microsoft Teams.

Politica de administrare Only Me pentru toate opțiunile de organizare a întâlnirilor

Administratorii IT pot aplica o politică pentru activarea automată a opțiunii Only Me care le permite doar profesorilor (sau organizatorului) să intre în întâlnire și care îi ține pe elevi în lobby până când profesorul le acordă acces. Mai multe detalii despre politicile de administrare pentru Teams pentru Educație găsiți aici

Istoricul notelor pentru teme

Direct în Teams puteți vedea istoricul temelor trimise de fiecare elev și puteți urmări toate temele trimise de-a lungul timpului.

Resurse suplimentare

Pentru profesori 

Resursele de care aveți nevoie pentru a începe să folosiți Teams pentru Educație le găsiți aici 

Consultați articolul despre cum puteți organiza întâlniri online în siguranță

 

Pentru părinți 

Aflați mai multe despre Teams și cele mai comune scenarii întâlnite la clasă cu ajutorul demo-urilor interactive disponibile aici.

Găsiți resurse despre cum puteți menține interesul copiilor și dobândiți noi abilități cu ajutorul portalului Family Learning Center

 

Pentru IT 

Consultați ghidul de inițiere rapidă.

Urmăriți înregistrările de la evenimentul digital Microsoft Teams pentru Educație pentru a afla despre cele mai întâlnite scenarii de utilizare care vă pot ajuta în acest an scolar https://aka.ms/TeamsEduEvent 

Descoperiți politicile pe care trebuie să le implementați pentru ca elevii să fie în sigurantă atunci când folosesc Teams în scenariile de învățare remote sau hibride.

 

 

© 2021 NOD Academy