Solutii de securitate si supraveghere, Stiri

Bitdefender GravityZone

23 June 2020

Adoptarea lucrului la distanță crește riscurile de securitate informatică pentru companiile care au decis să își continue activitatea, cele mai expuse fiind micro-întreprinderile și companiile de dimensiuni mici. Pentru această categorie, peste 90% din totalul companiilor active în economia românească, bugetele reduse, competențele limitate și creșterea volumelor de amenințări reprezintă o „combinație letală“.

Din fericire, există soluții validate deja în piață, precum Bitdefender GravityZone, o platformă accesibilă atât SMB-urilor, dar eficientă și în cazul companiilor mari si furnizorilor de servicii pentru că integrează o suită extinsă de tehnologii de securitate cibernetică și oferă de la clasica protectie antivirus, până la soluții de detecție și investigare a atacurilor în timp real.

Extinderea rapidă a pandemiei COVID-19 a fost însoțită însă de o creștere vertiginoasă a volumului amenințărilor informatice la nivel global, fenomen vizibil deja și în România. De la mijlocul lunii martie a.c., Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) a publicat mai multe alerte de securitate, semnalând de la campanii scam și phishing până la vulnerabilități critice ale sistemelor de operare, atacuri ransomware sau botnet.

Micro companii, macro provocări

Creșterea volumului de amenințări în contextul pandemiei COVID-19 afectează cu precădere companiile de dimensiuni mici și medii, care nu mai reușesc să țină sub control riscurile de securitate. Potrivit celui mai recent raport Ponemon Institute The 2019 Global State of Cybersecurity în SMBs,  încă de anul trecut 45% dintre firmele din această categorie considerau că măsurile de securitate pe care le luaseră erau ineficiente în fața principalelor amenințări cu care se confruntau. Pe primele locuri în top se află:

atacurile de tip phishing (57%)

echipamentele infectate și/sau furate (33%)

compromiterea datelor de logare (30%)

Adoptarea lucrului la distanță a agravat însă considerabil situația acestei categorii de companii. Conform unui studiu Cyber Readiness Institute realizat în aprilie a.c., 40% dintre firmele mici au stopat investițiile în soluțiile de securitate din cauza incertitudinilor de ordin economic. Rezultatele cercetării arată că, în cazul companiilor cu maximum 20 de angajați, doar un sfert dintre acestea au implementat politici de protecție adaptate cerințelor lucrului de acasă și puțin peste o treime (34%) le-au furnizat angajaților activi soluții care le îmbunătățesc nivelul de protecție.

Practic, la momentul actual, micro-întreprinderile și companiile mici se confruntă cu creșterea nivelurilor de risc, bugete limitate pentru investițiile în IT și un deficit de specialiști în acest domeniu.

Atuurile Bitdefender GravityZone

În aceste condiții, Bitdefender GravityZone reprezintă o oportunitate de piață reală, atât pentru potențialii clienți, cât și pentru partenerii NOD, platforma beneficiind de o serie de avantaje competitive importante:

Performanță confirmată. Platforma GravityZone își dispută supremația în topul testelor independente de securitate. Produsul Bitdefender a primit numeroase distincții din partea AV-Comparatives și înregistrează constant scoruri maxime în ceea ce privește performanța generală, asigurarea protecției în timp real, eliminarea amenințărilor malware, reducerea numărului de alerte fals pozitive etc.

Protecție extinsă. Bitdefender GravityZone are o arie de acoperire mare, asigurând protecția pe mai multe niveluri a echipamentelor terminale (de la desktop-uri și laptop-uri, până servere), a rețelelor on-premises și a aplicațiilor. Pentru aceasta, platforma utilizează algoritmi de Machine Learning și tehnologii de Inteligență Artificială, unelte de analiză a comportamentului utilizatorilor finali, monitorizarea permanentă a proceselor interne etc. Informațiile acționabile furnizate administratorilor sunt validate prin corelarea și analiza datelor colectate de la cele peste 500 de milioane de echipamente protejate prin soluțiile de securitate ale producătorului, Bitdefender Global Protective Network procesând zilnic peste 11 miliarde de evenimente semnalate

Instalare și administrare facilă de la distanță. Platforma GravityZone este concepută astfel încât să poate fi instalată în mai puțin de 30 de minute, toate operațiunile putând efectuate facil de la distanță. Consola de control permite identificarea automată a tuturor echipamentelor, gestionarea lor centralizată, aplicarea politicilor de securitate, controlul și monitorizarea în timp real a utilizatorilor finali, automatizarea actualizărilor și proceselor de update etc. Și toate acestea fără mai fi nevoie de servere dedicate, de personal IT suplimentar și operațiuni de întreținere. Totodată, prin intermediul consolei, clienții beneficiază de alerte și rapoarte complete despre orice tip de eveniment de securitate, putând astfel să acționeze rapid și să ia decizii în cunoștință de cauză.

Structură modulară, ofertă accesibilă. Platforma Bitdefender oferă companiilor posibilitatea de a alege dintr-o paletă variată de tehnologii și servicii de securitate în funcție de nevoile și cerințele specifice domeniului de activitate. Pe lângă funcționalitățile standard, clienții pot opta pentru soluții de securizare a contului de email pentru Office 365, de servicii de Patch Management, de criptare Full Disk pentru protecția echipamentelor terminale, de unelte dedicate pentru protejarea mediilor virtuale, de analiză a traficului etc. GravityZone este disponibilă în mai multe pachete de tehnologii (Business Security, Advanced Business Security, Elite, Plus), soluția putând fi instalată și testată gratuit timp de 30 zile.

În concluzie, multe argumente concrete și mai ales în contextul actual pe care le puteți valorifica cu sprijinul specialiștilor NOD, pentru a vă ajuta clienții să își îmbunătățească nivelul de securitate. Pentru mai multe detalii, vă stăm la dispoziție.

© 2021 NOD Academy