Infrastructura pentru comunicatii, Stiri

Ascensiunea Storage-ului

25 May 2020

Adaptarea din mers la cerințele lucrului la distanță a echivalat pentru multe organizații din România cu parcurgerea unui proces accelerat de digitalizare. În doar câteva săptămâni, companiile și instituțiile de stat au descoperit că pot comunica eficient cu angajații care muncesc de acasă folosind aplicații de videoconferință, că soluțiile de colaborare online asigură beneficii reale și că își pot îmbunătăți nivelul de securitate adoptând noi reguli de igienă cibernetică.

Schimbarea modului de lucru a venit și cu o serie de efecte mai puțin vizibile în primele faze ale procesului de „metamorfoză“, dar pe care departamentele IT au început deja să le resimtă. Unul dintre acestea este creșterea rapidă a volumelor de date ce trebuie stocate.

Marea majoritate a companiilor se confruntă periodic cu o criză a spațiului de stocare ca urmare a faptului că volumul de date generat în cadrul proceselor de business sporește anual. În prezent, fenomenul este amplificat de cantitățile de date tot mai mari produse de angajații care lucrează de acasă folosind instrumente de lucru colaborativ precum fișiere partajate, email-uri, sesiuni audio-video salvate, prezentări, rapoarte etc, precum și de mutarea în mediul online a interacțiunii cu clienții finali, partenerii, contractorii etc.

Nu în ultimul rând, o contribuție importantă au și backup-urile echipamentelor de pe care lucrează angajații „casnici“, care – aflându-se acum în afara sistemelor de protecție perimetrale – sunt mai expuși riscurilor și nu doar celor de securitate, ci și riscurilor de compromitere accidentală a integrității informațiilor stocate local, de distrugere, pierdere sau furt al echipamentului etc.

În concluzie, este puțin probabil ca departamentele IT ale organizațiilor să dețină o rezervă de spațiu de stocare îndeajuns de mare pentru a le acoperi nevoile pe termen scurt și mediu.

Companiile nu au nevoie doar de spațiu de stocare, ci și de performanță și disponibilitate și mai ales de soluții adaptate condițiilor specifice de business. Nevoile actuale ale unui spital, de exemplu, diferă de cele ale unei băncii sau ale unei instituții publice. Cu toate au însă cerințe de scalabilitate, flexibilitate și disponibilitate.

În acest context, soluțiile de stocare  Hewlett Packard Enterprise reprezintă o alegere sigură. Portofoliul de produse este foarte variat, acoperind o gamă extinsă de scenarii de lucru și soluțiile asigură niveluri de performanță superioare. Dovadă că HPE este unul dintre liderii pieței de stocare la nivel global și ocupă prima poziție în zona DACH (Germania, Austria și Elveția).

Totodată, soluțiile de stocare HPE sunt premiate în mod constant. De exemplu, anul trecut au primit 5 distincții CRN Awards , iar premianții au fost:

HPE Nimble Storage – o soluție de stocare flash care se remarcă prin accesibilitate (oferă cel mai bun raport de capacitate flash/Terabyte), nivelul superior de disponibilitate asigurat (99,9999%) și faptul că poate fi instalată și dată în funcțiune în mai puțin de 30 de minute. Concepute pentru a fi utilizate în diferite scenarii de utilizare, soluțiile Nimble Storage au o eficiență crescută în reducerea volumelor de date stocate, prin integrarea unor tehnologii avansate de deduplicare și compresie, automatizarea proceselor de provizionare și ajustarea dinamică a volumelor alocate pentru diferite fluxuri de lucru. Este explicabil deci de ce HPE Nimble Storage reprezintă alegerea preferată a companilor pe anul în curs, conform „2020 Gartner Peer Insights Customers’ Choice for Primary Storage“.HPE SimpliVity – o platformă hiperconvergentă de stocare destinată creșterii vitezei aplicațiilor și îmbunătățirii eficienței și rezilienței mediilor virtuale, arhitecturile VDI (Virtual Desktop Infrastructure) fiind tot mai solicitate în prezent. Utilizând SimpliVity, companiile pot restaura 1TB de date de pe o mașină virtuală în maximum un minut. Echipamentele SimpliVity asigură o reducere a costului total de deținere (TCO) cu 69% și un randament al investiției (RoI) de 192%, amortizarea realizându-se în mai puțin de șapte luni, potrivit Forrester Report: The total economic impact of HPE Simplivity hyperconverged infrastructure“

HPE InfoSight – soluția care a primit 3 distincții CRN Awards anul trecut, fiind una dintre cele mai apreciate produse HPE la nivel global. InfoSight este un sistem de management și optimizare a mediilor IT, care folosit împreună cu echipamentele de stocare HPE asigură: identificarea preventivă a până 86% din problemele ce pot apărea, reducerea cu 85% a timpului necesar rezolvării acestora și scăderea cu 79% a costurilor operaționale, conform unui recent studiu cantitativ ESG). Pentru a atinge aceste performanțe, InfoSight integrează tehnologii de inteligență artificială și Machine Learning, cu ajutorul cărora analizează date de telemetrie colectate de la mai mult de 100.000 de sisteme de stocare din întreaga lume.

Cele 3 soluții premiate de CRN nu sunt însă singurele produse HPE Storage care se remarcă prin performanțele livrate. Pe listă se adaugă:

HPE StoreEver – soluție de stocare pe bandă care asigură un preț de 0,003 USD per GB de date arhivate;

HPE StoreOnce Virtual Storage Appliance – folosită împreună cu HPE Cloud Bank Storage simplifică și eficientizează backup-ul în cloud;

HPE Cloud Volumes – soluție de stocare în cloud, compatibilă cu platformele AWS și Microsoft Azure;

HPE GreenLake – soluție livrată as-a-Service, ce integrează și unifică mediile de stocare din infrastructurile publice și private, simplificând managementul lor și procesul de dezvoltare de servicii etc.

După cum se poate vedea portofoliul de soluții de stocare HPE este foarte diversificat, ceea ce îi permite să acopere o gamă practic nelimitată de scenarii de utilizare. În plus, produsele HPE beneficiază de servicii finanțare flexibile, adaptate condițiilor speciale din 2020. Soluțiile de stocare HPE asigură însă beneficii solide, care transcend criza, despre care puteți afla mai multe detalii contactând partenerii NOD.

© 2020 NOD Academy