Infrastructura pentru comunicatii, Stiri

Ai Pe Ce te baza

05 September 2017

 

Analiștii prevăd că până în 2020 numărul dispozitivelor IoT (Internet of Things) conectate la internet va ajunge la aproximativ 30 miliarde. Toate aceste dispozitive vor conduce la o creștere a conectivității și implicit la o creștere impresionantă a cantității de date generate.

Centrele de date sau simplele camere ale serverelor nu pot fi imune la acest val revoluționar de “Big Data”. Noua generație de dispozitive conectate este responsabilă de generarea unor cantități mari de date. Colectarea și analizarea acestor date vor avea un impact major asupra modului în care camerele serverelor funcționează și modalității în care administratorii de sisteme își vor da seama asupra proceselor ce vor trebui îmbunătățite.

IoT schimbă valoarea care poate fi adusă de o simplă cameră a serverelor. Să luăm ca exemplu un echipament simplu, cunoscut sub numele de UPS (Uninterruptible Power Supply) – varianta rackabilă pentru eficientizarea spațiului ocupat. Nu reprezintă un echipament pe care administratorii IT să-l ia foarte în serios sau să se gândească în special la el.

Conectarea serverelor la UPS le oferă garanția că aceste echipamente vor menține serverele în funcțiune o perioadă scurtă de timp, în cazul unei pene de curent. UPS-urile furnizează cantitatea suficientă de energie pentru a efectua opriri de siguranță în timpul întreruperilor de putere extinse, evitându-se astfel pierderea de date valoroase.

În noua lume IoT, UPS-ul joacă un rol mult mai important în protejarea camerei serverelor și a bunurilor din ea. De fapt, revoluția IoT ar trebui să facă fiecare administrator IT să reevalueze modul în care echipamentele ce-i alcătuiesc infrastructura fizică pot genera mai multă valoare și o rentabilitate mai mare companiilor respective.

Ascultarea, cheia succesului

UPS-urile moderne au inteligența de a comunica parametrii vitali precum starea echipamentului, alarme, informații de stare și date despre mediu (temperatura). O “neascultare” a acestor date denotă faptul că adiministratorii IT ratează informații valoroase de business ce pot contribui la îmbunătățirea performanței întregii camere de servere.

Abilitatea de a culege informații este importantă doar dacă administratorul poate trage anumite concluzii în urma analizei datelor respective. Informațiile trebuie folosite pentru a genera acțiuni care să contribuie la valoarea afacerii, cum ar fi reducerea consumului de energie și mai puține incidente cu perioadele de downtime, de nefuncționare a sistemelor.

Există soluții de monitorizare a acestor UPS-uri, ce colectează datele generate, oferind analize detaliate, inclusiv alerte despre comportamentul echipamentelor. În viitorul apropiat, aceste instrumente de colectare și analiză a datelor vor fi utilizate pentru a îmbunătăți alocarea puterii și răcirii în camerele IT, pentru a oferi analize de impact predictive ale diferitelor probleme și de a utiliza datele din istoric pentru a îmbunătăți performanța camerei IT.

Unul dintre avantajele monitorizării avansate este posibilitatea de întreținere predictivă viitoare. Abilitatea de a spune “toate semnalele ne spun că acest UPS va întâmpina o problemă în următoarele 3 luni, așa că am de gând să fac ceva acum” reduce timpul de întrerupere și economisește bani.

Cine ar fi crezut că un simplu UPS devine o componentă critică ce poate influența direct performanța generală a serverelor?

Noile UPS-uri conectate generează date valoroase privind performanța produsului (de exemplu, numărul de cicluri de up & down ale bateriei). Interpretarea acestor date și acțiunile luate în urma acestei interpretări conduc la o rentabilitate a afacerii – fie în creșterea productivității, fie la evitarea anumitor costuri sau a întreruperii afacerii.

Ai Pe Ce te baza în camera serverelor

Soluțiile integrate APC sunt rapid de implementat și ușor de gestionat. Echipamentele APC dedicate camerelor serverelor devin soluții de infrastructură fizică scalabilă și adaptabilă pentru centrele de date IT de 1 până la 5 rack-uri. Având un TCO (Total Cost of Ownership) scăzut sunt ușor de configurat și implementat și asigură menținerea accesibilității critice a afacerii tale. Aceste soluții complete și integrate includ componente de alimentare, răcire, rack-uri, componente de securitate și management dezvoltate pentru a funcționa împreună cu software-ul integrat de management al camerelor de servere.

Soluțiile APC dedicate camerelor serverelor sunt sisteme pre-proiectate, standardizate și dezvoltate pentru o integrare perfectă. Astfel se obține o soluție personalizată care oferă disponibilitate ridicată, crește accesibilitatea și reduce TCO-ul.

Acum îți poți alege soluțiile APC pentru servere având:

 

Alege APC pentru camera serverelor

Soluțiile sunt independente sau complet integrate pentru a transforma orice cameră într-un centru de date fiabil, disponibil, gândit pentru business și pentru viitor

Arhitectura poate fi implementată rapid, oricând și oriunde. Permite virtualizarea, manipularea unei infrastructuri mari și creșterea eficienței.

Managementul proiectului de instalare se poate face începând cu proiectarea și până la implementarea propriu-zisă, cu gestionare integrată pentru camerele serverelor.

Pentru soluții inteligente APC, pregătite pentru IoT (Internet of Things), contactează partenerii Network One Distribution.

© 2019 NOD Academy