Platforme de colaborare si eficientizare in organizatii, Solutii de securitate si supraveghere

Acronis în portofoliul NOD

15 July 2020

Dintodeauna, NOD și-a propus să le ofere partenerilor săi un portofoliul de produse în egală măsură extins şi competitiv, motiv pentru care adăugăm constant noi furnizori în lista brandurilor pe care le distribuim, pentru a acoperi un spectru cât mai larg de cerinţe, atât ca functionalitaţi tehnice, cât şi ca gama de preţ. Acronis, cel mai recent brand adăugat în portofoliul NOD, aduce în oferta noastră software de backup, recuperare și de securitate pentru medii fizice, virtuale și cloud, cu precădere dezvoltate pentru protecția și stocarea datelor în cloud hibride.

Acronis are un portofoliu extins de produse şi servicii grupate pe orizontale tehnologice – backup, disaster recovery, data protection pentru Microsoft Exchange, servere SQL, SharePoint, Active Directory, Oracle, SAP Hana etc, pe verticale de business – Producţie, Automotive, Educaţie, Administraţie Publică, Furnizori de servicii sau pe tipare organizaţionale – SMB, enterprise etc.

Inovaţii tehnologice marca Acronis

Portofoliul de produse Acronis are la bază o serie de inovaţii tehnologice susţinute de peste 100 de patente. Acronis AnyData Engine, spre exemplu, este o tehnologie proprietară dedicată capturării, stocării, controlului şi recuperării datelor indiferent de mediul pe care se găsesc acestea: fizic, virtual, cloud, mobil etc. Acronis AnyData Engine devine practic un hub care permite stocarea şi recuperarea datelor pe şi din orice mediu IT, în funcţie de disponibilitate, cost, timp de reacţie etc.

Similar, Acronis Active Protection este o tehnologie avansată pentru protecţia anti ransomware şi care acoperă toate datele din sistem, indiferent de format (documente, fişiere multimedia, aplicaţii, baze de date) sau suport (producţie, backup, mediu de test).

O altă tehnologie proprietară este Acronis Notary, care foloseşte blockchain pentru a crea o amprentă unică a fiecărui fişier. Astfel, autenticitatea unui fişier este intotdeauna garantată – orice modificare a informaţiei generează o alterare a amprentei şi devine simplu de identificat. Amprenta fişierului este înregistrată la nivel de blockchain, iar autenticitatea acestuia poate fi confirmată independent, chiar şi de surse care nu folosesc aplicaţiile Acronis.

Recunoaşteri internaţionale

Mulţumită inovaţiilor integrate în produse, Acronis a atras rapid atenţia companiilor de analiză. Soluţiile Acronis au intrat în rapoartele de piaţă, iar campaniile de testare au evidenţiat nivelul ridicat de funcţionalitate şi performanţă. Conform IDC, care a evaluat în detaliu Acronis AnyData Engine, soluţia îndeplineşte cerinţele oricăror provocări în managementul datelor. Raportul complet, cu trimitere la funcţionalităţile cheie şi perfomanţele livrate poate fi accesat aici.

În 2018, Gartner a inclus Acronis pe lista producătorilor de top la secţiunea Data Center Backup and Recovery Solutions. Furnizorii recomandaţi de Gartner sunt analizaţi după criterii profesionale, inclusiv baza instalată şi gradul de mulţumire al utilizatorilor. Documentul Gartner face trimitere exclusiv la soluţii dedicate mediului de business – companii medii şi mari, care oferă protecţie la nivel de DataCenter şi acoperă în totalitate mediul IT: aplicaţii de business şi baze de date, servere de fişiere, sisteme de operare, content management, sistem de colaborare etc.

Pe aceeaşi linie se încadrează şi raportul Enterprise Strategy Group care atestă că platforma software-defined storage (SDS) dezvoltată de Acronis este uşor de utilizat, agilă şi scalabilă şi oferă o performantă cu 100%-300% mai bună decât competiţia directă. Raportul este disponibil aici, iar accesarea lui necesită înregistrare.

Despre Acronis

Înfiinţată în 2003, Acronis este deja o companie matură, atât ca amprentă în piaţa, cât şi ca ofertă de produse şi servicii. 2019 a fost un an important pentru Acronis deoarece, în urma unei investiţii Goldman Sachs în valoare de 147 milioane USD, evaluarea companiei a depăşit 1 miliard USD. Aşadar, Acronis a intrat în clubul exclusivist al unicornilor tech, iar capitalul atras a generat accelerarea ritmului de dezvoltare.

Echipele de ingineri din Singapore, Bulgaria şi Statele Unite au fost extinse, iar compania a început extinderea reţelei de centre de date din care livrează serviciile. Spre exemplu, la Sofia, Acronis deţine un centru de Cercetare Dezvoltare cu 300 de angajaţi care va ajunge la 1.000 în următorii doi ani.

În mod curent, soluţiile Acronis protejează peste 5 milioane de utilizatori şi peste 500.000 de companii în peste 145 de țări. Produsele sunt disponibile printr-o reţea vastă de distribuitori, din care face parte acum şi NOD.

În baza parteneriatului cu NOD, aveţi acces la un portofoliu performant de soluţii pentru protecţia datelor în orice mediu IT – cloud, on premises, fizic, virtual, mobil, stocare hibridă, autentificare bazată pe blockchain etc., ceea ce vă permite să abordați noi cerinţe ale clientilor finali, noi proiecte şi oportunităţi de afaceri. Peste aceste soluţii, aveţi acces la serviciile şi competenţele NOD, pentru ca toate proiectele pe care le generați să se transforme în colaborări de succes.

Pentru cotaţii şi sesiuni demo pentru oricare dintre soluţiile şi serviciile Acronis, contactaţi reprezentanții NOD.

 

© 2020 NOD Academy