Platforme de colaborare si eficientizare in organizatii, Stiri

5 moduri eficiente de predare online

17 November 2020

Trecerea abruptă de la școala tradițională la predarea sau învățarea de la distanță este cu siguranță o provocare pentru toți cei implicați, de la profesori la elevi și nu în ultimul rând părinți. Acum, poate mai mult ca niciodată, tehnologia devine puntea de legătură care ne ajută să rămânem conectați.

Bazat pe feedback-ul comunității Remote Learning Educator Community, Microsoft a schițat 5 strategii care vă pot ajuta să folosiți Teams ca un hub pentru comunicare și colaborare în procesul de predare de la distanță, astfel încât să profitați la maximum de tot ce vă poate oferi Teams.

Conectare si colaborare

Utilizați funcționalitățile gândite special pentru întâlniri online disponibile în Teams pentru a ține prezentări, pentru a lucra împreună cu elevii pe o tablă virtuală și pentru a partaja documente. Temele, conversațiile, fișierele, notițele și apelurile video sunt disponibile în aceeași platformă, ceea ce face ca Teams să se comporte ca un hub de colaborare complet. Pentru a vedea exact cum puteți folosi Microsoft Teams pentru Educație, consultați ghidul Microsoft Teams pentru Educație aici

 

Incluziune

Pentru a asigura accesul la educație al tuturor elevilor este esențial să cunoașteți tehnologiile pe care le puteți folosi pentru a crește accesul elevilor cu dizabilități la cursurile online. Datorită unor funcții precum Immersive reader, traducerea mesajelor și subtitrările live pentru întâlniri, Teams este o platformă care face asigură accesul tuturor elevilor la educație.

Feedback relevant

Zona de teme din Teams are o funcționalitate de testare inclusă. Rubricile de notare contribuie la creșterea transparenței temelor pentru elevi și, în același timp, vă permit să le dați acestora un feedback relevant. Aceste mecanisme de notare nu ajută doar elevii să învețe mai bine și să-și îmbunătățească cunoștințele, ci reprezintă și o modalitate mai consecventă și mai trasparentă de acordare a notelor.

Comunități pentru profesori – Pentru a reuși în procesul de predare la distanță este necesar să economisiți timp, să fiți mai organizați și să colaborați în mod eficient. Gândit ca un hub pentru educație, Microsoft Teams are și o parte consistentă disponibilă doar pentru profesori și personalul administrativ, care pot comunica și colabora mult mai ușor de la distanță datorită echipelor pentru profesori care vin gata configurate în Teams.

 

OneNote disponibil direct din Teams – OneNote este un instrument de luare de notițe disponibil pentru mediul educațional direct din Teams și potrivit pentru desfășurarea unui număr mare de ore și activități. Cu OneNote Class Notebooks puteți pune la dispoziția fiecărui elev un spațiu individual, puteți crea o bibliotecă de resurse și puteți colabora cu toți elevii în cadrul lecțiilor și activităților creative. În plus, în OneNote puteți integra o multitudine de aplicații interactive și diverse tipuri de conținut pentru a crește sau a menține atenția și interesul elevilor.

Procesul de predare / învățare la distanță este un teritoriu nou pentru majoritatea dintre noi. Tehnologia este aliatul pe care ne putem baza pentru a transforma această provocare într-o poveste de succes.

Resurse suplimentare de informare:

© 2021 NOD Academy