Solutii de securitate si supraveghere, Stiri

WannaCry? FearLess!

16 May 2017

Nu-ți face griji! Fear Less

Clienții de firewall de la SonicWall cu abonamentele la serviciile de securitate Gateway Anti-virus active și corect configurate (fie de sine stătătoare  sau ca parte din suita Comprehensive Gateway Security Suite (CGSS) sau Advanced Gateway Security Suite (AGSS)) sunt în siguranță și sunt protejați împotriva atacurilor ransomware WannaCry.

Ai fost atacat? Capture More

Un atac masiv de ransomware numit WannaCry a lovit rețelele din întreaga lume, provocând panică pe tot globul. În Marea Britanie, atacul a oprit activitatea mai multor spitale din sistemul National Health Services (NHS), împiedicând pacienții să primească îngrijire. Nu există nici o metodă cunoscută de decriptare cunoscută de a recupera fișierele afectate de criptarea lui WannaCry fără a plăti infractorii cibernetici, lucru care nu este recomandat.

Ești protejat! Protect More.

SonicWall Capture Labs a identificat acest atac la jumătatea lunii aprilie și a publicat imediat o protecție care a fost descărcată automat tuturor clienților de firewall de la SonicWall cu abonamente de securitate active.

Vă rugam să vă asigurați că echipamentele de tip Next Generation Firewall de la SonicWall au o subscripție activă și corect configurată de tip gateway security, care permite primirea automată a semnăturilor de la atacurile cunoscute de ransomware, cum ar fi WannaCry.

De asemenea, vă rugăm să vă asigurați ca subscripțiile la soluțiile SonicWall email security  sunt active, deoarece atacurile ca acesta intră adesea în organizații prin intermediul e-mail-ului.

 

Ce urmează? Inovate More.

Hackerii din spatele acestui atac au lansat deja mai multe variante ale acestui atac pentru care SonicWall a stabilit protejarea clienților săi.

Pentru a vă asigura că sunteți în siguranță față de ultimele actualizări malware și atacuri asemănătoare, aplicați în primul rând patch-urile Windows furnizate de Microsoft, pe care le găsiți mai jos la secțiunea Informează-te. În al doilea rând, aplicați Capture Advanced Thread Protection pentru examinarea fișierelor suspecte care intră în rețeaua dvs, pentru a opri cele mai recente amenințări.

Activați blocarea serviciilor până la stabilirea verdictului în analiza tuturor documentelor pentru eliminarea malware-ului înainte de a putea intra în rețea și opriți astfel cele mai recente amenințări.

 

Informează-te! Learn More.

Puteți obține mai multe informații pe blogul SonicWall despre actualizări cu privire la această amenințare și pentru orice întrebări legate de protecția SonicWall împotriva acestei amenințări.

Microsoft’s Customer Guidance for WannaCrypt attacks

Microsoft Security Bulletin MS17-010

SonicWall Gateway Anti-Virus Information

SonicWall Capture Advanced Threat Protection Service Information

Pentru a primi ajutor în configurarea soluției de securitate existente sau pentru migrarea la cele mai noi soluții de securitate de la SonicWall, vă rugăm să contactați partenerii Network One Distribution.

© 2018 NOD Academy