Solutii de securitate si supraveghere, Stiri

Antiefracție pentru vacanțe liniștite

27 July 2017

 

Vacanță plăcută, oriunde te-ai afla. Cu ajutorul tehnologiei, ai confirmarea că acasă sau la birou totul este în regulă. Prin intermediul smartphone-ului, poți monitoriza și controla soluția de securitate și supraveghere video.

În articolul dedicat video supravegherii, îți prezentam primele 3 componente ale unei soluții complete de securitate și supraveghere video: camerele de supraveghere, NVR-ul (Network Video Recorder) și unitățile de stocare ale informațiilor. Astăzi ne propunem să discutăm mai pe larg despre elementele unei soluții antiefracție.

Protejarea casei / biroului de intruși se poate face folosind nenumărate sisteme antiefracție, majoritatea scenariilor fiind personalizate. Este absolut normal, deoarece fiecare mediu – casă sau birou – este unic în felul lui.  În schimb, această unicitate duce la creșterea costurilor unor astfel de soluții. Ideal este să găsești o variantă cu mai multe beneficii, la un preț cât mai bun, iar în funcție de nevoile tale viitoare să poți adăuga elementele potrivite unui sistem complet de securitate.

Enforcer HomeControl+ & App Kit 1 de la Pyronix este kitul perfect de start pentru o soluție antiefracție dedicată casei sau biroului tău. Pachetul include două chei, un senzor de ușă, un modul sonor, doi detectori de mișcare și, bineînțeles, panoul Enforcer HomeControl+, pentru a-ți oferi baza unui sistem eficient de securitate.

Securitatea wireless

Tehnologia wireless two-way a sistemului este proiectată a asigura o protecție sporită pentru utilizatori, oferind ușurință în instalarea unui sistem wireless având fiabilitatea și siguranța unui sistem cablat. Fiecare dispozitiv al sistemului este atât un transmițător, cât și un receptor (two-way) pentru a asigura că mesajele de setare și dezactivare, declașare, manipulare sau supraveghere sunt recepționate de fiecare dispozitiv în timp real.

Tehnologia oferă o instalare rapidă și eficientă cu indicatori de rezistență la semnal (SSI – Signal Strength Indicators), care permit verificarea calității semnalului recepționat de dispozitiv în timp real, fără verificarea panoului de control.

Detectarea blocărilor împiedică încercările accidentale sau deliberate de a întrerupe sistemul, în timp ce antenele duale ajută la reducerea “punctelor moarte” prin transmiterea de semnale de la ambele antene pentru a permite o stabilitate maximă. În plus, criptarea pe 128 biți asigură o protecție eficientă a semnalelor transmise de sistem. Acest lucru oferă transmisiei wireless un nivel foarte ridicat de protecție.

Receptorul de înaltă sensibilitate permite un interval de semnal wireless de până la 300 m în spațiu deschis, eliminând necesitatea amplificatoarelor de semnal și reducând costurile de instalare.

Faptul că sistemul este wireless îl face ideal pentru upgradare sau modernizare. Fără cabluri, fără legături prin fire, detectorii și senzorii pot fi adăugați extrem de ușor, ceea ce transformă sistemul într-o soluție perfectă pentru clădirile moderne, acolo unde infrastructura este deja instalată și cablarea făcută.

Panoul de control Enforcer HomeControl+

Îți vei putea controla sistemul de securitate wireless de oriunde și vei primi notificări despre orice situație apărută în lipsa ta. Prin aplicația HomeControl disponibilă pe dispozitive inteligente iOS și Android, vei putea controla sistemul de oriunde din lume, utilizând conexiuni securizate de tip IP. Prin PyronixCloud  îți înregistrezi panoul Enforcer HomeControl+ și controlezi permisiunile altor utilizatori (membrii familiei) în sistem.

Prin intermediul infrastructurii IP PyronixCloud și HomeControl+ App, smartphone-ul poate funcționa literalmente ca o tastatură portabilă care îți permite să primești notificări personalizabile, să setezi și să dezactivezi zonele armate, să verifici starea fiecărui senzor din sistem, să activezi și să oprești senzorii rapid și simplu. Aplicațiile HomeControl+ App și PyronixCloud sunt complet criptate la cele mai înalte standarde și datele utilizatorului nu sunt stocate pe PyronixCloud.

Introducerea camerelor externe și interne HD 720p HD în sistemul Enforcer HomeControl+ oferă posibilitatea monitorizării video live în sistem. Nu armezi doar casa sau clădirea, poți vizualiza în timp real proprietatea, verificând o rudă în vârstă rămasă acasă sau copiii dacă au ajuns în siguranță de la școală. Introducerea zonelor independente permite controlul mai ușor al clădirilor, garajelor și halelor, permițând utilizatorilor să dezactiveze zonele sistemului în mod izolat, fără a fi nevoiți să dezactiveze sistemul în ansamblul său.

 

Modulul sonor Deltabell

Tot wireless, modulul sonor Deltabell poate fi montat pe exteriorul casei sau proprietății, fără a fi nevoie de cabluri către panoul de control sau de spartul pereților. Este făcut din material plastic din policarbonat și are disponibile mai multe variante de culori și capace, care pot fi achiziționate separat.

Având protecție anti-blocare, anti-fraudă sau anti-atac, se instalează foarte ușor. Receptorul transmite semnalul wireless până la 300 m în spațiu deschis, iar criptarea pe 128 biți asigură protecția semnalelor, implicit a datelor transmise.

 

 

Detectorii de mișcare KX10DP-WE

Detectorii de mișcare KX10DP-WE sunt alegerea ideală dacă există câini sau pisici pe proprietatea ta. Folosind tehnologia inteligentă KX, detectorii KX10DP-WE pot identifica diferențele dintre animalele de companie și un intrus. Detectorii sunt wireless ceea ce face instalarea lor foarte ușoară și fără mult deranj. Armarea și dezarmarea lor se poate face folosind cheile KEYFOB-WE, prin codul tastat pe panoul de comandă sau prin smartphone.

Tehnologia Blue Wave îmbunătățește suplimentar imunitatea detectorului la semnalele infraroșii din mediul înconjurător, având 2 două componente cheie:

Noul sistem optic 3D permite focalizarea perfectă a semnalului infraroșu pe senzorul piro-electric. Acesta permite tehnologiei să identifice în mod clar marginile semnalului pozitiv și negativ, iar un software puternic încorporat într-un microprocesor este folosit pentru procesarea informațiilor primite de la senzorul piro-electric. Rezultatul acestei combinații este o amplificare mai redusă a  semnalului infraroșu și, prin urmare, o imunitate mărită.

Detectorul inteligent PI (Pet Immune) analizează diferența dintre un intrus și un semnal de companie, cu o imunitate de până la 20kg și o acoperire de 10m (vezi graficele alăturate).

Atunci când detectorul este utilizat într-un mediu cu temperatură mărită, tehnologia Blue Wave ajustează digital senzitivitatea detectorului, permițându-i să-și mențină intervalul chiar și atunci când temperatura mediului ambiant este aproape egală cu temperatura exterioară a corpului de 32ºC (temperatura corpului internă = 37ºC)

Senzorul optic este închis pentru a fi protejat de insecte, de mișcările de aer din fața senzorului piro-electric și împotriva reflexiilor de lumină adverse în interiorul carcasei detectorului.

 

Senzorul MC1MINI-WE

Având un singur buton pentru conectarea lui cu sistemul antiefracție, senzorul MC1MINI-WE este simplu și rapid de instalat. Este wireless și folosește criptarea avansată Pyronix de 128 biți.

Tehnologia ITDC (Instant two-way Device Control) permite armarea și dezarmarea instantanee a fiecărui dispozitiv din sistem, permițând astfel o comunicare continuă între panoul de control și dispozitivele wireless, menținând în același timp energia acumulatorului. Această tehnologie nu numai că oferă instalatorilor un control total al fiecărui dispozitiv, dar, de asemenea, le oferă utilizatorilor garanția că au un sistem wireless sigur și de încredere.

Tehnologia SSI (Signal Strength Indicators) permite utilizatorului să vizualizeze în timp real puterea semnalului de transmitere wireless atât pe panoul de control, cât și pe dispozitivele wireless.

 

Cheia wireless KEYFOB-WE

Semănând foarte bine cu o cheie de mașină, KEYFOB-WE îți permite nu numai să setezi sau să dezactivezi sistemul, putând fi folosită și ca buton de panică, controlând și oferind o reprezentare vizuală a stării sistemului de securitate.

Un semnal de urgență sau un buton de panică pot fi programate pentru a porni alarma în caz de ajutor. Dacă ai un contract de monitorizare a proprietății cu o firmă de pază, sistemul îi va anunța că ai nevoie de ajutor.

Cheia poate fi folosită și la alte automatizări de tipul ridicării jaluzelelor sau deschiderii ușilor de garaj. Se pot adăuga mai multe chei la un singur sistem de securitate, cum la fel se pot elimina cu ușurință dacă au fost pierdute sau nu mai sunt necesare. În acest fel, le poți da unui vecin de încredere, unui membru al familiei sau copiilor tăi, fără ca ei să știe codul alarmei.

Există opțiunea de a seta diferite funcții pe tastatură, astfel încât să nu fie necesar să dai acces la întreaga proprietate. Poți oferi accesul liber în anumite zone ale proprietății, restricționând altele. De exemplu, dacă vrei ca grădinarul să aibă acces la garaj – nu și restul casei, se poate seta astfel încât acesta să poată dezactiva doar alarma din acea zonă.

 

Soluțiile antiefracție de la Pyronix, cât și soluțiile de video supraveghere HIKVISION, sunt disponibile prin partenerii Network One Distribution.

 

© 2018 NOD Academy